call 072 - 844 52 85 menu

Rouwauto

timer Leestijd: 2 minuten

Als er een dierbare van u komt te overlijden wilt u hem of haar een mooi afscheid geven. rouwautoVeelal wordt hiervoor een rouwauto gebruikt. Een rouwauto wordt ook ook wel lijkwagen, uitvaartauto of begrafenisauto genoemd. Een rouwauto is het meest bekende en gebruikte rouwvervoer. Een rouwauto heeft een verlengde achterkant waar de kist in past en is erg praktisch om de overledene mee te vervoeren. Op deze pagina leest u alle informatie over rouwauto’s. Bent u op zoek naar iets anders dan een rouwauto, bekijk hier alle mogelijkheden op het gebied van rouwvervoer.

Inhoudsopgave

Soorten rouwauto’s

Het verplaatsen van de overledene met een rouwauto is zowel praktisch als persoonlijk als het Lijkwagengaat om het merk van de auto, de kleur of milieuvriendelijkheid. Waar voorheen voornamelijk zwarte rouwauto’s ingezet werden, kunnen nabestaanden tegenwoordig kiezen uit vele soorten rouwauto’s. Zo zijn er naast zwarte rouwauto’s ook grijze of witte lijkwagens. Daarnaast kan er gekozen worden voor een bijzondere oldtimer of bijvoorbeeld een roze begrafenisauto.

Voor het kiezen van de perfecte rouwauto moet vooral gekeken worden naar de overledene. Wat vond hij of zij mooi, wat past bij deze persoon? Zo bestaan er bijvoorbeeld prachtige Tesla rouwauto’s, maar ook een BMW rouwauto of een lijkwagen van Mercedes. Voor iedereen is er een bijzondere rouwauto die past bij de overledene.

Meest voorkomende lijkwagen kleuren

lijkwagen

 • Zwart
 • Grijs
 • Wit
 • Blauw
 • Rood
 • Roze

Voor voorkomende rouwauto merken

Er zijn niet zo heel veel automerken die zich richten op de lijkwagen branche. Hieronder een aantal lijkwagen merken die veel voorkomen.

 • Mercedes
 • Cadillac
 • BMW
 • Volvo
 • Tesla (nieuw)

Zelf een rouwauto rijden

Als u een begrafenisauto huurt voor de uitvaart, wordt deze veelal bestuurd door een chauffeur. Wilt u of een familielid de lijkwagen zelf besturen, dan dient u dit vooraf na te vragen. Bij veel auto’s is dit namelijk niet mogelijk, maar er zijn altijd uitzonderingen. Vraag daarom vooraf bij de verhuurder naar de mogelijkheden, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Rouwauto huren

De kosten voor het huren van een lijkwagen lopen behoorlijk uiteen. Zo huurt u een zwarte begrafenisauto voor gemiddeld 260 euro en een grijze rouwauto ook. Daarentegen kost een witte begrafenisauto gemiddeld 500 euro. Deze prijzen gelden alleen voor de rouwauto en hier zitten nog geen volgauto’s bij inbegrepen. Een volgauto kost gemiddeld 250 euro per stuk, voor 7 personen. De auto’s zijn voorzien van speciale begrafenisauto vlaggen. Indien u in een rouwstoet naar de laatste afscheidsplek wilt rijden, is de stoet door deze vlaggen direct te herkennen.

Andere soorten rouwvervoer

Bent u er nog niet helemaal uit welk rouwvervoer uw voorkeur heeft? Lees dan op onderstaande pagina’s meer informatie.

Was deze pagina nuttig?

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2014-2021
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Oudorp, Nederland
KvK nummer: 70310629 | BTW nummer: NL858252818B01

Comodo certificaat