menu

Rouwfiets

Leestijd: 2 minuten

Als er een dierbare van u komt te overlijden, wilt u een mooie en passende uitvaart Rouwfietsorganiseren. Tijdens de uitvaart is rouwvervoer een belangrijk onderdeel. Het huren van een rouwfiets is een van de mogelijkheden. Daarnaast is het ook mogelijk om een uitvaartfiets te kopen. 

Rouwfiets kopen

Bent u een uitvaartondernemer en wilt u een rouwfiets kopen? Dat kan. Rouwfietsen worden steeds populairder. Door nu al een uitvaartfiets te kopen bent u klaar voor de toekomst. Er zijn verschillende bedrijven in Nederland waar u deze fietsen kunt kopen.

Rouwfiets huren

Het huren van rouwfietsen wordt in Nederland nog niet heel veel gedaan. Maar met de toename van milieu bewustheid zou het een trend kunnen zijn voor de toekomst. Daarnaast kan het huren van een uitvaartfiets ook uit kostenoverweging gemaakt worden.

Kosten rouwfiets huren

Het huren van een rouwfiets kost gemiddeld zo’n 150 euro. En dat is een stuk goedkoper dan het huren van een rouwauto, een rouwkoets of een rouwmotor. Kiest u voor een fiets? Dan staat de kist met de overledene tijdens het fietsen op een soort aanhanger achter de fiets. Wilt u een rouwstoet met allemaal fietsen? Dan bestaat er bij een aantal verhuurders ook de mogelijkheid tot het huren van meerdere fietsen. Hiermee kunt u een unieke uitvaartfiets stoet creëren.

Valt een rouwfiets onder de uitvaartverzekering?

Indien de overledene een kapitaal uitvaartverzekering had afgesloten, dan wordt er een vast bedrag aan de nabestaanden uitgekeerd. U kun zelf beslissen waar dit geld aan uitgegeven wordt. Dit kan dus ook een rouwfiets zijn. Bij een natura uitvaartverzekering is dit niet altijd het geval. Bij een natura uitvaartverzekering wordt er na het overlijden een dienstenpakket uitgekeerd. Lees hier meer informatie over uitvaartverzekeringen.

Andere soorten rouwvervoer

Bent u er nog niet helemaal uit welk rouwvervoer uw voorkeur heeft? Lees dan op onderstaande pagina’s meer informatie.

© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01