call 072 - 844 52 85 menu

Rouwfietsen

timer Leestijd: 1 minuut

Als er een dierbare van u komt te overlijden, wilt u een mooie en passende uitvaart Rouwfietsorganiseren. Tijdens de uitvaart is rouwvervoer een belangrijk onderdeel. Het huren van rouwfietsen is een van de mogelijkheden. Was de overledene gek op fietsen of erg milieubewust? Dan is een rouwfiets een unieke manier om uw dierbare een laatste eer te bewijzen met het huren van rouwfietsen.

Rouwfiets huren

Het huren van rouwfietsen wordt in Nederland nog niet heel veel gedaan, maar met de toename van milieubewustheid onder Nederlanders zou het een trend kunnen zijn voor de toekomst. Daarnaast kan het huren van een rouwfiets ook uit kostenoverweging gemaakt worden.

Kosten rouwfiets huren

Het huren van een rouwfiets kost gemiddeld zo’n 150 euro. En dat is een stuk goedkoper dan het huren van een rouwauto, een rouwkoets of een rouwmotor. Als u een rouwfiets huurt, dan staat de kist met de overledene tijdens het fietsen op een soort aanhanger achter de rouwfiets. Indien u een rouwfiets stoet wilt, dan bestaat er bij een aantal verhuurders ook de mogelijkheid tot het huren van meerdere fietsen. Hiermee kunt u een unieke rouwfiets stoet creëren.

Valt een rouwfiets onder de uitvaartverzekering?

Indien de overledene een kapitaal uitvaartverzekering had afgesloten, dan wordt er een vast bedrag aan de nabestaanden uitgekeerd. U kun zelf beslissen waar dit geld aan uitgegeven wordt. Dit kan dus ook een rouwfiets zijn. Bij een natura uitvaartverzekering is dit niet altijd het geval. Bij een natura uitvaartverzekering wordt er na het overlijden een dienstenpakket uitgekeerd. Lees hier meer informatie over uitvaartverzekeringen.

Andere soorten rouwvervoer

Bent u er nog niet helemaal uit welk rouwvervoer uw voorkeur heeft? Lees dan op onderstaande pagina’s meer informatie.

Was deze pagina nuttig?

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2014-2021
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Oudorp, Nederland
KvK nummer: 70310629 | BTW nummer: NL858252818B01

Comodo certificaat