menu

Miskraam 10 weken

Leestijd: 3 minuten

Iedere vrouw die zwanger is denkt weleens aan het krijgen van een miskraam. Als je in week 10 zit van je zwangerschap, dan is de kans alweer een stukje kleiner dan in de weken 3 t/m 9. De kans in week 10 is nog maar 8%. Kun je in deze week een miskraam al voelen? Wat zijn de symptomen van in week 10? Hoe ziet het er in deze week uit? Wij beantwoorden in dit artikel al je vragen.

Inhoudsopgave

Miskraam 10 weken kans

De kans op een miskraam in week 10 van je zwangerschap is 7,5 a 8%. Na week 12 wordt de kans steeds kleiner en in week 13 t/m 15 is de kans op een miskraam nog maar 5 tot 8%.

Kans op een miskraam in week 10
Zwangerschapsweken Kans
Week 3 t/m 6 Ruim 12%
Week 7 t/m 9 9 tot 10%
Week 10 t/m 12 7,5 tot 8%
Week 13 t/m 15 5 tot 8%

Het verloop bij 10 weken

Het verloop van een miskraam in week 10 verschilt per persoon. De meeste miskramen in week 10 verlopen ongeveer als volgt.

  1. Bloedverlies is vaak het eerste wat je merkt als er sprake is van een miskraam, maar toch is het niet zo dat ieder bloedverlies direct betekent dat je een miskraam hebt.
  2. Wanneer het in week 10 doorzet dan verloopt het vaak met veel helderrood bloedverlies. Het is daarom belangrijk om maandverband te dragen. De hoeveelheid bloedverlies in week 10 is meestal te vergelijken met een hevige menstruatie.
  3. Ook komt het in deze week vaak voor dat er naast bloed ook bloedstolsels (klonten bloed) vrijkomen.
  4. Verder verloopt het in week 10 van de zwangerschap met pijnscheuten. Het kan zijn dat de pijn een aantal minuten duurt, maar soms kan dit ook uren duren. Meestal wordt de pijn snel minder zodra er weer bloed in de baarmoeder is gekomen.
  5. De meeste vrouwen denken dat de miskraam dan over is, maar de dag erna verloopt vaak ook nog erg naar. Op deze dag verlies je namelijk evenveel bloed als tijdens een heftige menstruatie. De pijn wordt wel langzaam minder, maar het verdriet is natuurlijk enorm.
  6. Wanneer er in week 10 een miskraam heeft plaatsgevonden kan het zijn dat je in de week erna nog iedere dag wat bloed verliest. Dit bloed zal steeds donkerder bruin worden.

Het is belangrijk om het verloop te bespreken met een verloskundige. Als je een miskraam hebt gehad is rouwverwerking ook erg belangrijk. Vergeet daarom niet om hier samen met je partner bij stil te staan.

Symptomen in deze week

De symptomen van een miskraam bij 10 weken verschillen per persoon. Hieronder vind je de meest voorkomende symptomen;Miskraam na 10 weken

  • Bloedverlies (in het begin weinig en later meer)
  • Soms stolsels (bloed klonten)
  • Zwangerschapssymptomen, zoals pijnlijke borsten en misselijkheid nemen af
  • Heftige huilbuien

Hoe voelt een miskraam na 10 weken

Een miskraam bij 10 weken zwangerschap is vaak pijnlijk. In veel gevallen voelt het aan als heftige menstruatiepijn. De pijn wordt veroorzaakt door het samentrekken van de baarmoeder, maar het voelt voor iedereen weer anders. Voel je veel pijn in deze zwangerschapsweek? Neem dan contact op met je verloskundige.

10 weken zwanger bloedverlies

Bloedverlies tijdens je zwangerschap komt af en toe voor. Wees daarom niet meteen ongerust als je wat bloed verliest tijdens de zwangerschap. In veel gevallen is er niets aan de hand. Ben je 10 weken zwanger en verlies je veel bloed, zoals tijdens een menstruatie dan is het belangrijk om contact op te nemen met je verloskundige. Dit kan namelijk wijzen op een miskraam.

Miskraam 10 weken hoe ziet het eruit

Veel vrouwen vragen zich af hoe het eruit ziet bij 10 weken. Bij 10 weken is de embryo ongeveer zo groot als een kers. De kans dat je de embryo daarom ziet bij een miskraam in deze week is groot. Omdat er veel bloed en slijm meekomt is de embryo niet altijd heel goed zichtbaar.

Wat dekt de uitvaartverzekering in week 10

Je wilt er niet over nadenken, maar toch is het verstandig om een uitvaartverzekering voor jezelf en je partner af te sluiten als je zwanger bent. Wanneer je zelf een uitvaartverzekering hebt afgesloten is je ongeboren kindje in veel gevallen meeverzekerd. Bij DELA en Ardanta is de uitvaart van een ongeboren kind vanaf dag 1 meeverzekerd. Wanneer je het na 10 weken krijgt ben je daarmee verzekerd voor de uitvaart. Bij Monuta is er bij een miskraam na 10 weken nog geen dekking, maar pas na 20 weken zwangerschap. Hebben jij en je partner nog geen uitvaartverzekering? Via onze website kun je een uitvaartverzekering afsluiten.

Dekking ongeboren kind bij uitvaartverzekeraars

Uitvaartverzekeraar Dekking
DELA Vanaf het begin van de zwangerschap tot 60 dagen na de geboorte gratis meeverzekerd
Monuta Vanaf 20 weken zwangerschap gratis meeverzekerd tot 18 jaar

Meer handige informatie

Bronnen:

Voor de informatie op deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Maxima Medisch Centrum
  • DELA
  • Monuta
  • Ardanta
© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01