menu

Miskraam 9 weken

Iedere vrouw die zwanger is denkt weleens aan het krijgen van een miskraam. Als je in week 9 zit van je zwangerschap, dan is de kans op een miskraam net zo groot als in week 7 en 8, namelijk ongeveer 9 a 10%. Kun je in deze week een miskraam al voelen? Wat zijn de symptomen van een miskraam in week 9? Hoe ziet een miskraam er in deze week uit? Wij beantwoorden in dit artikel al je vragen over het krijgen van een miskraam in week 9.

Inhoudsopgave

Miskraam 9 weken kans

De kans op een miskraam in week 9 van je zwangerschap is ongeveer 9 a 10%. Na deze week wordt de kans op een miskraam gelukkig weer een stukje kleiner. In de weken 10 t/m 12 is de kans op een miskraam nog maar 8%.

Kans op een miskraam in week 9
ZwangerschapswekenKans op een miskraam
Week 3 t/m 6Ruim 12%
Week 7 t/m 99 tot 10%
Week 10 t/m 127,5 tot 8%
Week 13 t/m 155 tot 8%

Miskraam 9 weken verloop

Het verloop van een miskraam in week 9 verschilt per persoon. De meeste miskramen in week 9 verlopen ongeveer als volgt.

  1. Bloedverlies is vaak het eerste wat je merkt als er sprake is van een miskraam, maar toch is het niet zo dat ieder bloedverlies meteen betekent dat je een miskraam hebt.
  2. Wanneer een miskraam in week 9 doorzet dan verloopt het vervolgens vaak met veel helderrood bloedverlies. Het is daarom belangrijk om maandverband te dragen. De hoeveelheid bloedverlies bij een miskraam in week 9 is meestal te vergelijken met een hevige menstruatie.
  3. Het kan voorkomen dat er naast bloed ook bloedstolsels (klonten bloed) vrijkomen.
  4. Verder verloopt een miskraam in week 9 van de zwangerschap met pijnscheuten. Het kan zijn dat de pijn een aantal minuten duurt, maar soms kan dit ook uren duren. Meestal wordt de pijn snel minder zodra er weer bloed in de baarmoeder is gekomen.
  5. De meeste vrouwen denken dat de miskraam dan over is, maar de dag na de miskraam verloopt vaak ook nog erg naar. Op deze dag verlies je namelijk evenveel bloed als tijdens een hevige menstruatie. De pijn wordt wel langzaam minder, maar het verdriet is natuurlijk enorm.
  6. Wanneer er in week 9 een miskraam heeft plaatsgevonden kan het zijn dat je in de week na de miskraam nog iedere dag wat bloed verliest. Dit bloed zal steeds donkerder bruin worden. Zorg ervoor dat je altijd maandverband bij je hebt.

Het is belangrijk om het verloop van je miskraam te bespreken met een verloskundige. Als je een miskraam hebt gehad is rouwverwerking ook erg belangrijk. Vergeet daarom niet om hier samen met je partner bij stil te staan.

Symptomen miskraam 9 weken

De symptomen van een miskraam bij 9 weken verschillen per persoon. Hieronder vind je de meest voorkomende symptomen;

  • Huilbuien
  • Bloedverlies (in het begin weinig en later meer)
  • Soms stolsels (bloed klonten)
  • Zwangerschapssymptomen, zoals pijnlijke borsten en misselijkheid nemen af

Hoe voelt een miskraam na 9 weken

Een miskraam bij 9 weken zwangerschap is vaak pijnlijk. In veel gevallen voelt een miskraam aan als heftige menstruatiepijn. De pijn wordt veroorzaakt door het samentrekken van de baarmoeder, maar een miskraam na 9 weken voelt voor iedereen anders. Voel je veel pijn in deze zwangerschapsweek? Neem dan contact op met je verloskundige.

9 weken zwanger bloedverlies

Bloedverlies tijdens je zwangerschap komt af en toe voor. Wees daarom niet meteen ongerust als je wat bloed verliest tijdens de zwangerschap. In veel gevallenMiskraam na 9 weken zwangerschap er niets aan de hand. Ben je 9 weken zwanger en verlies je veel bloed, zoals tijdens een menstruatie dan is het belangrijk om contact op te nemen met je verloskundige. Dit kan namelijk wel wijzen op een miskraam.

Miskraam 9 weken hoe ziet het eruit

Veel vrouwen vragen zich af hoe een miskraam eruit ziet bij 9 weken. Bij 9 weken is de embryo ongeveer zo groot als een framboos. Het is daarom zeker mogelijk dat je de embryo ziet bij een miskraam in week 9. Omdat er veel bloed en slijm meekomt is de embryo niet altijd goed zichtbaar.

Uitvaartverzekering en miskraam na 9 weken

Als je nog geen uitvaartverzekering hebt, dan is het verstandig om een uitvaartverzekering voor jezelf en je partner af te sluiten als je zwanger bent. Wanneer je zelf een uitvaartverzekering hebt afgesloten is je ongeboren kindje namelijk in veel gevallen direct meeverzekerd. Bij DELA en Ardanta is de uitvaart van een ongeboren kind vanaf dag 1 meeverzekerd. Wanneer je een miskraam na 9 weken krijgt ben je dus verzekerd voor de uitvaart. Bij Yarden en Monuta is er bij een miskraam na 9 weken nog geen dekking, maar pas na 20 weken zwangerschap. Hebben jij en je partner nog geen uitvaartverzekering? Via onze website kun je een uitvaartverzekering afsluiten.

Dekking ongeboren kind bij uitvaartverzekeraars

UitvaartverzekeraarDekking
YardenDekking vanaf 20 weken zwangerschap tot 21 jaar gratis meeverzekerd
DELAVanaf het begin van de zwangerschap tot 60 dagen na de geboorte gratis meeverzekerd
MonutaVanaf 20 weken zwangerschap gratis meeverzekerd tot 18 jaar
ArdantaVanaf het begin van de zwangerschap gratis meeverzekerd tot 18 jaar

Bekijk de verschillende uitvaartverzekeraars

Vergelijk DELA
Verzekerd bedrag
€ 9000
Kinderen gratis
Nee
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 9,11 Bekijken
Vergelijk Monuta
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 11,42 Bekijken
Vergelijk Ardanta
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 80 jaar
€ 12,35 Bekijken

De ijkgegevens die wij gebruikt hebben voor de vergelijking zijn de volgende:
Geboortedatum: 01-01-1991
Verzekerd bedrag: € 9000,- (Tenzij niet mogelijk, dan de meest vergelijkbare optie gekozen)

Meer informatie over een miskraam

© Uitvaartverzekering Wijzer 2020
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
KvKnr: 70310629