menu

Miskraam 11 weken

Leestijd: 3 minuten

Iedere vrouw die zwanger is denkt weleens aan het krijgen van een miskraam. Als je in week 11 van je zwangerschap zit dan is de kans ongeveer 8%. De kans neemt gelukkig steeds verder af. Kun je het in deze week al voelen? Wat zijn de symptomen in week 11? Hoe ziet het er in deze week uit? Wij beantwoorden in dit artikel al je vragen over het krijgen van een miskraam in week 11.

Inhoudsopgave

Miskraam 11 weken kans

De kans op een miskraam in week 11 van je zwangerschap is ongeveer 8%. Na week 12 wordt de kans kleiner. In de weken 13 t/m 15 is de kans op een miskraam nog maar tussen de 5 en 8%.

Kans op een miskraam in week 11
Zwangerschapsweken Kans op een miskraam
Week 3 t/m 6 Ruim 12%
Week 7 t/m 9 9 tot 10%
Week 10 t/m 12 7,5 tot 8%
Week 13 t/m 15 5 tot 8%

Miskraam 11 weken verloop

Het verloop van een miskraam in week 11 van een zwangerschap verschilt per vrouw. De meeste miskramen in week 11 verlopen als volgt.

 1. Bloedverlies is vaak het eerste wat je merkt als er sprake is van een miskraam, maar toch is het niet zo dat ieder bloedverlies meteen betekent dat je een miskraam hebt.
 2. Wanneer het in week 11 doorzet dan verloopt het vervolgens vaak met veel helderrood bloedverlies. Het is daarom belangrijk om maandverband te gaan dragen. De hoeveelheid bloedverlies bij in week 11 is meestal te vergelijken met een heftige menstruatie.
 3. Het kan voorkomen dat er naast bloed ook bloedstolsels (klonten bloed) vrijkomen.Miskraam na 11 weken
 4. Verder verloopt een miskraam in week 11 van de zwangerschap met pijnscheuten. Het kan zijn dat de pijn een aantal minuten duurt, maar soms kan dit ook uren duren. Meestal wordt de pijn snel minder zodra er weer bloed in de baarmoeder is gekomen.
 5. De meeste vrouwen denken dat de miskraam dan over is, maar de dag na de miskraam verloopt vaak ook nog erg naar. Op deze dag verlies je namelijk evenveel bloed als tijdens een heftige menstruatie. De pijn wordt wel langzaam minder, maar het verdriet is natuurlijk enorm.
 6. Wanneer het in week 11 heeft plaatsgevonden kan het zijn dat je in de week erna nog iedere dag wat bloed verliest. Dit bloed zal steeds donkerder bruin worden, draag daarom iedere dag maandverband.

Het is belangrijk om het verloop van je miskraam te bespreken met een verloskundige. Als je een miskraam hebt gehad is rouwverwerking ook erg belangrijk. Vergeet daarom niet om hier samen met je partner bij stil te staan.

Symptomen bij 11 weken

De symptomen van een miskraam bij 11 weken verschillen per persoon. Hieronder vind je de meest voorkomende symptomen;

 • Huilbuien
 • Bloedverlies (in het begin weinig en later meer)
 • Soms stolsels (bloed klonten)
 • Zwangerschapssymptomen, zoals pijnlijke borsten en misselijkheid nemen af

Hoe voelt een miskraam na 11 weken

Bij 11 weken zwangerschap is het vaak pijnlijk. In veel gevallen voelt het aan als heftige menstruatiepijn. De pijn wordt veroorzaakt door het samentrekken van de baarmoeder, maar een miskraam na 11 weken voelt voor iedereen anders. Voel je veel pijn in deze zwangerschapsweek? Neem dan contact op met je verloskundige.

11 weken zwanger bloedverlies

Bloedverlies tijdens je zwangerschap komt af en toe voor. Wees daarom niet meteen ongerust als je een beetje bloed verliest tijdens de zwangerschap. In veel gevallen is er niets aan de hand. Ben je 11 weken zwanger en verlies je veel bloed, zoals tijdens een menstruatie dan is het belangrijk om contact op te nemen met je verloskundige. Dit kan wijzen op een miskraam.

Miskraam 11 weken hoe ziet het eruit

Veel vrouwen vragen zich af hoe een miskraam eruit ziet bij 11 weken. Bij 11 weken is de embryo ongeveer zo groot als een spruit. Het is daarom zeker mogelijk dat je de embryo ziet bij een miskraam in week 11. Omdat er veel bloed en slijm meekomt is de embryo niet altijd heel goed te zien, toch kun je als je goed kijkt al een klein mensje zien. Dit maakt het vaak nog zwaarder. Sommige vrouwen maken foto’s van hun miskraam. Dit klinkt misschien gek, maar dit kan wel helpen tijdens de rouwverwerkingsperiode.

Wat dekt de uitvaartverzekering?

Als je nog geen verzekering voor je uitvaart hebt, dan is het verstandig om deze voor jezelf en je partner af te sluiten als je zwanger bent. Wanneer je een verzekering hebt afgesloten is je ongeboren kindje in veel gevallen direct meeverzekerd. Bij DELA en Ardanta is de uitvaart van een ongeboren kind vanaf dag 1 meeverzekerd. Wanneer je een miskraam na 11 weken krijgt ben je dus verzekerd voor de uitvaart. Bij Monuta is er bij een miskraam na 11 weken nog geen dekking, maar pas na 20 weken zwangerschap. Hebben jij en je partner nog geen uitvaartverzekering? Via onze website kun je de goedkoopste uitvaartverzekering vinden.

Dekking ongeboren kind bij uitvaartverzekeraars

Uitvaartverzekeraar Dekking
DELA Vanaf het begin van de zwangerschap tot 60 dagen na de geboorte gratis meeverzekerd
Monuta Vanaf 20 weken zwangerschap gratis meeverzekerd tot 18 jaar

Meer informatie

Bronnen:

Voor de informatie op deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

 • Degynaecoloog.nl
 • DELA
 • Monuta
 • Ardanta

© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01