Ongevallen- of overlijdensrisicoverzekering of toch een uitvaartverzekering?

Het aanbod verzekeringen van verzekeraars is al jarenlang enorm en dat maakt het voor jou als consument soms best lastig om een keuze te maken. Welke verzekering past nu eigenlijk bij je en ben je niet juist oververzekerd door ook nog eens een uitvaartverzekering af te sluiten? Een ongevallen- of overlijdensrisicoverzekering is toch ook al genoeg? Weet jij wat het verschil is tussen de verschillende verzekeringen en waarom je er toch goed aan doet om een uitvaartverzekering af te sluiten?

Wat is een ongevallenverzekering?
Een ongevallenverzekering is een verzekering die slechts een paar euro per maand kost. De verzekering keert een geldbedrag uit als je komt te overlijden of blijvend invalide raakt nadat je slachtoffer bent geworden van een ongeval. Je kunt het ook wel zien als een financieel vangnet na een ongeval. Let op: deze verzekering keert alleen uit na een ongeval, dus niet als je vanwege een ziekte komt te overlijden of invalide raakt.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?
Een overlijdensrisicoverzekering wordt overwegend gesloten bij het afsluiten van een hypotheek. Mocht jij of je partner komen te overlijden, dan wordt er een bepaald geldbedrag uitgekeerd waarmee de hypotheek (gedeeltelijk) kan worden afgelost. Als consument kun je ook een losse overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Dit kan zowel op jouw leven als op die van je partner. Mocht een van de twee komen te overlijden, dan heb je de garantie dat je niet met lege handen komt te zitten. Sommige mensen gebruiken het als pensioenpotje. Je zou een overlijdensrisico dus ook kunnen gebruiken om een uitvaart van te betalen, maar dit wordt eigenlijk nooit gedaan.

Het is goed om te weten dat de overlijdensrisicoverzekering vaak voor een bepaalde periode wordt afgesloten. De verzekering kent dus geen levenslange dekking. De periode bedraagt veelal maximaal 30 jaar.

Daarom kies je voor een uitvaartverzekering
In tegenstelling tot bijvoorbeeld de overlijdensrisicoverzekering kent de uitvaartverzekering wel een levenslange dekking. De verzekering keert uit als je komt te overlijden. Dit kan zijn in de vorm van een bepaald kapitaal, maar een uitvaartverzekering kan ook uitkeren in diensten. Juist omdat de uitvaartverzekering zo specifiek is, doe je er goed aan eentje af te sluiten. Daarmee dek je alle kosten af die bij een uitvaart komen kijken.

Vergelijk vandaag de verschillende uitvaartverzekeraars naast elkaar en kies voor een uitvaartverzekering die het beste aansluit op jouw wensen.

-
© Uitvaartverzekering Wijzer 2020
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
KvKnr: 70310629