call 072 - 844 52 85

Monuta past polisvoorwaarden aan

Door Redactie op 30-11-2018

Monuta heeft de voorwaarden van haar uitvaartverzekeringen aangepast op het gebied van de gratis dekking voor kinderen. Kinderen jonger dan 18 jaar waren altijd gratis meeverzekerd tot 18 jaar op de polis van de vader of moeder. Echter was er altijd een wachttijd van drie maanden. Monuta heeft ervoor gekozen om de voorwaarden in het voordeel van ouders aan te passen.

Wachttijd komt te vervallen

Wanneer een kind overlijdt tijdens de wachttijd door een ongeval, dan dekt de Monuta de uitvaartkosten. Monuta vergoedt dan de maximale hoogte van de uitvaartverzekering van een van de ouders. Door deze toevoeging wil uitvaartverzekeraar Monuta de onzekerheid weghalen bij haar verzekerden.

Eigen uitvaartverzekering voor kind

U kunt er ook voor kiezen om een eigen uitvaartverzekering voor uw kind af te sluiten. Hiermee heeft u geen last van de drie maanden wachttijd. Dit kan tegen een lage  premie, het kindje nog heel jong is en de kans op overlijden dus erg klein.

Kinderen altijd gratis meeverzekerd?

Niet alle uitvaartverzekeraars bieden gratis dekking voor kinderen. Het is daarom slim om goed te vergelijken voordat u een uitvaartverzekering afsluit.

Meer informatie over de dekking voor kinderen vindt u hier

Monuta past polisvoorwaarden aan
4.4 (88.57%) 7 votes

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2018
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar | KvKnr: 70310629