menu

Zorgverzekering vergelijken

Aan het eind van ieder jaar kun je overstappen van zorgverzekering. Meer dan een miljoen Nederlanders doen dit ieder jaar. Daarmee besparen zij veel geld op de zorgpremie. Je kiest dan een pakket die aansluit bij jouw zorgbehoeften. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een aanvullende verzekering of wellicht het aangaan van een hoger eigen risico. Je kunt hier je zorgverzekering vergelijken.

Waarom een zorgverzekering afsluiten?

Een zorgverzekering is verplicht in Nederland en een aanvulling is optioneel. Tot 18 jaar is dit nog gratis en val je nog onder de verzekering van je ouders. Zodra je 18 jaar bent kun je een studenten zorgverzekering kiezen. Door een zorgverzekering te hebben ben je verzekerd van basiszorg in binnen en buitenland. Voor een ziekenhuisopname ben je dus overal ter wereld verzekerd. Verder worden kosten voor de huisarts ook volledig gedekt vanuit de basisverzekering.

Zorgverzekering vergelijken en pakketten

Zodra je jouw zorgverzekering gaat vergelijken zal je zien dat de prijzen voor basispakket zorgverzekering flink uiteen lopen. Van ongeveer 110 euro tot en met 145 euro. Hier komt nog een bedrag bovenop afhankelijk van welke aanvullende verzekering er gekozen wordt. Het prijsverschil in het basispakket heeft te maken met het eigen risico en de dekking die geleverd wordt. Als je een hoger eigen risico aangaat dan ben je goedkoper uit. Het hoogste eigen risico bedraagt 885 euro per maand. Een duurdere zorgverzekering dekt een hoger percentage van de kosten en er zijn ook meer ziekenhuizen aangesloten die de verzekering accepteren.

Aanvullende verzekeringen in Nederland

Veelgekozen aanvullingen zijn voor behandelingen bij tandarts of fysiotherapeut. Je betaald voor aanvullende verzekeringen een vast bedrag per maand en kunt daarvoor een aantal behandelingen ontvangen. Let er op dat er maar tot een bepaald bedrag vergoed wordt en voor een beperkt aantal behandelingen per maand. Dit begint bij een bedrag van 250 euro per maand en kan uitgebreid worden met een duurdere aanvullende verzekering.

Zorgverzekering voor kinderen tot 18 jaar

Er wordt meer zorg gedekt in het basispakket voor kinderen tot 18 jaar. Zo kunnen kinderen tandartsbehandelingen en fysiotherapeutische behandelingen vanuit het basispakket laten vergoeden. Ook voor oefentherapie geldt dat de kinderen dit vergoed krijgen.

Berekening aanvullende verzekering

Aangezien aanvullende verzekeringen niet verplicht zijn is het verstandig om te berekenen of het echt nodig is. Als u bijvoorbeeld maar sporadisch naar de tandarts gaat dan loont zich een aanvullende tandartsverzekering niet. De premie voor een tandartsverzekering bedraagt minimaal 7.75 euro per maand. Dit is een jaarbedrag van 93 euro waarvoor 2 controles en 15 minuten gebitsreiniging vergoed worden. De maximale premie is 68.93 euro per maand (827 euro per jaar). Hiervoor krijgt u tot 1500 euro aan tandartskosten vergoed.

Aanvullende zorgverzekering vergelijken

De bovenstaande voorbeelden zijn zwart en wit en dienen slechts ter illustratie. Er zijn aanvullende verzekeringen af te sluiten voor alle mogelijke zorgvormen en tegen verschillende premies. Op het internet zijn er vergelijkingswebsites te vinden voor iedere vorm van zorg. Bekijk daarom online welk budget en welke hoeveelheid zorg bij uw situatie past

Collectiviteitskorting zorgverzekering

Sommige werkgevers hebben een collectiviteitskorting geregeld voor de werknemers. Door hier gebruik van te maken kunt u korting krijgen op uw maandelijkse premie. Vraag bij uw werkgever na of dit in uw situatie geregeld is en hoe de korting geactiveerd kan worden. Of kijk hier wat de beste zorgverzekering is. Ben je toch bezig met het nalopen van je verzekeringen? Vergelijk dan meteen je uitvaartverzekering.

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2014-2021
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
KvK nummer: 70310629 | BTW nummer: NL858252818B01