Yarden uitvaartverzekering

Leestijd: 4 minuten

Yarden uitvaartverzekeringUitvaartverzekeraar Yarden is in 2001 tot stand gekomen door een fusie van de Nederlandse Uitvaart- en Verzekerings Associatie en de Arbeiders Vereniging Voor Lijkverbranding.

Inmiddels is Yarden uitgegroeid tot een organisatie met 41 uitvaartcentra, 22 crematoria en 7 begraafplaatsen verspreid door heel Nederland. Met ruim 1 miljoen leden is Yarden hiermee één van de grootste uitvaartverzekeraars in Nederland.

Yarden is in 2021 overgenomen door Dela.

[insert_php]
include ’topvijf.php’;
[/insert_php]

Yarden Uitvaartverzekering – Mijn Laatste Wensen

Yarden uitvaartverzekering biedt een flexibele en voordelige oplossing voor alle uitvaartwensen: de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering. U regelt uw afscheid met deze verzekering goed en ontzorgt uw nabestaanden. De verzekering is verkrijgbaar vanaf slechts € 1,99 per maand.

Met de Mijn Laatste Wensen Uitvaartverzekering van Yarden bepaalt u zelf wat uw wensen zijn en hoe u het verzekerde bedrag wilt laten uitkeren. Dit zijn de voordelen:

 • De samenstelling van de uitvaartverzekering mag u geheel zelf bepalen. U kiest dus zelf voor een uitkering in geld of dat Yarden de uitvaartkosten voor u zal vergoeden. Ook is elke combinatie mogelijk.
 • Ook tijdens de looptijd van uw verzekering mag u uw wensen, de hoogte en samenstelling van het verzekerde bedrag altijd wijzigen;
 • U bent geheel vrij in uw keuze voor een bepaalde uitvaartverzorger;
 • Hoe het verzekerde bedrag besteed moet worden geeft u geheel zelf aan;
 • Uw kinderen zijn tot 21 jaar gratis mee te verzekeren;
 • De mogelijkheid om bij een terminale ziekte tot maximaal 50% van de waarde van de verzekering in geld eerder te laten uitkeren. Dus voor het overlijden. Met dit geld kunt u bijvoorbeeld aanvullende zorg betalen of nog leuke dingen ondernemen;
 • Als u Yarden uw uitvaart laat verzorgen ontvangt u 10% ledenvoordeel, dit is 10% van het verzekerde bedrag als extra budget, wat besteed mag worden aan uitvaartgerelateerde kosten;
 • Voordelig geprijsd.

De samenstelling van de Yarden uitvaartverzekering

Voor het samenstellen van uw Yarden uitvaartverzekering heeft u de volgende mogelijkheden:

 • Yarden de kosten van de uitvaart laten betalen. Op basis van de facturen betaalt Yarden tot het maximaal verzekerd bedrag.
 • Yarden het gehele verzekerde bedrag laten uitbetalen in geld.
 • Een combinatie van de twee bovenstaande mogelijkheden. U kiest er dan voor om een deel van de uitvaartkosten door Yarden te laten vergoeden en het andere deel in geld uit te laten keren  aan uw erfgenamen. Deze ontvangen dan een door u bepaalde hoeveelheid geld.  U kunt zelf aangeven hoe de combinatie er uit mag zien.

De kosten van uw uitvaart en de verzekeringspremie berekenen

U wilt graag afscheid nemen op uw eigen manier en dit goed regelen. Uw uitvaartwensen zijn daarom belangrijk. Yarden helpt u om inzicht te krijgen in uw wensen en de kosten daarvan. U kunt bijvoorbeeld aan de volgende zaken denken:

 • Soort uitvaart: een begrafenis of crematie;
 • Opbaring;
 • Soort en aantal te verzenden rouwkaarten;
 • Bloemen tijdens de uitvaart;
 • Type rouwvervoer;
 • Urn, grafsteen of grafmonument;
 • Aanvullende wensen, bijvoorbeeld het inhuren van een koor of band tijdens de afscheidsdienst.

Een uitvaart kan eenvoudig zijn, maar ook zeer uitgebreid. De kosten liggen meestal tussen €5.000 en €8.000. Op de website van Yarden staat een uitvaartcalculator waarmee u snel de kosten van uw uitvaart uitrekent. U kunt vervolgens ook zien wat de premie is van de Yarden uitvaartverzekering.

Indien u de verzekering direct wilt afsluiten kunt u dat op de website doen. Ook kunt u bellen met Yarden. Bent u er nog niet helemaal uit en ontvangt u graag advies? Belt u dan de servicelijn van Yarden en/of maak een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek met een van de deskundige adviseurs of een onafhankelijke assurantietussenpersoon.

Nadenken over uw eigen uitvaart: gratis hulp van de Yarden uitvaartconsulent

Wilt u alvast nadenken over hoe uw eigen uitvaart er later uit moet zien? De uitvaartconsulenten van Yarden helpen u hier graag bij in een persoonlijk gesprek. De consulenten zijn vrijwilligers met veel ervaring. Ze zijn helemaal op de hoogte van alle mogelijkheden. Samen kunt u uw wensen invullen op een uitvaartwensenformulier. Hiermee helpt u uw nabestaanden na uw overlijden snel op weg als zij uw laatste afscheid moeten gaan organiseren. U kunt via Yarden gratis en vrijblijvend gebruik maken van een uitvaartconsulent.

Meer dan alleen de Yarden uitvaartverzekering

Yarden is een vereniging en biedt meer dan alleen een uitvaart en de verzekering daarvan. Bij Yarden is het ook mogelijk om hulp en ondersteuning te krijgen bij de uitvaart en de rouw om het verlies van een dierbare. Voor de verwerking van het verlies is een goed afscheid belangrijk. Daarom organiseert Yarden allerlei activiteiten en projecten rondom dood en afscheid. Dit doet Yarden samen met haar vrijwilligers.

Er zijn zowel voor, tijdens als na het laatste afscheid mogelijkheden om hulp en ondersteuning te ontvangen. Er is bijvoorbeeld persoonlijke steun mogelijk. Persoonlijke steun kan bijvoorbeeld bestaan uit hulp bij het opstellen van de tekst voor de rouwkaart. Of misschien wilt u liever gebruik maken van de online mogelijkheid om over uw verlies te chatten? Of wilt u hulp bij praktische zaken, zoals het opzeggen van abonnementen en dergelijke? Voor dit laatste heeft Yarden de zogenaamde Yarden Opzegdienst.

Yarden: de organisatie en de historie

Yarden is een vereniging en ontstond in 2001 uit een fusie van de NUVA en de AVVL. In 1919 werd de Arbeiders Vereniging Voor Lijkverbranding (AVVL) opgericht. Het oorspronkelijke doel was om cremeren voor iedereen mogelijk te maken. Later werd dit een breder doel: ‘de dood en de invulling van de uitvaart bespreekbaar te maken’. De AVVL bouwde in heel Nederland eigen crematoria. De Nederlandse Uitvaart- en Verzekerings Associatie (NUVA) stond voor ‘begrip voor elkaar’. Deze associatie ontstond door het fuseren van een vele verschillende plaatselijke uitvaartverenigingen.

Yarden is uitgegroeid tot een organisatie met bijna 1 miljoen leden, 900 medewerkers (inclusief 102 lokale uitvaartverzorgers), 200 vrijwilligers, 41 uitvaartcentra, 25 crematoria en 9 begraafplaatsen verspreid door heel Nederland. Afscheidsspecialist Yarden ondersteunt en inspireert u graag bij het organiseren en verzorgen van een begrafenis of crematie die past bij uw wensen en budget. Wij nemen uw persoonlijke wensen serieus en leven en denken met u mee.

Yarden staat voor kwaliteit en is lid van de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU). Hierdoor is Yarden ook in het bezit van het onafhankelijke Keurmerk Uitvaartzorg. Dit garandeert u een deskundige, betrouwbare, transparante en empathische dienstverlening.

Yarden TV commercial

Contactgegevens voor de Yarden uitvaartverzekering

Bezoekadres:
Transistorstraat 10
1322 CE Almere

Postadres:
Postbus 10118
1301 AC Almere

Telefoonnummer: 040-2322122
Vanuit het buitenland: 0031 88 927 3927
Overlijden melden: 088-3353433 (24 uur per dag)

Website: www.yarden.nl

© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01