call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekering vergelijken

Wilt u uw uitvaartverzekering vergelijken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vergelijk hieronder op prijs en kwaliteit en sluit direct af.

Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 21 jaar
Premielooptijd
Tot 85 jaar
€ 7,85
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 85 jaar
€ 8,03
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 80 jaar
€ 8,32
Verzekerd bedrag
€ 6.000
Kinderen gratis
Nee
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 8,99
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 81 jaar
€ 9,18
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 10,90

De ijkgegevens die wij gebruikt hebben voor de vergelijking zijn de volgende:
Geboortedatum: 31-07-1986
Verzekerd bedrag: € 6000,- (Tenzij niet mogelijk, dan de meest vergelijkbare optie gekozen)

Laatste gecontroleerd: 24 juni 2019

Het vergelijken van een uitvaartverzekering kan u veel geld besparen

Op deze pagina komt u alles te weten over het vergelijken van een uitvaartverzekering. Een uitvaartverzekering wordt afgesloten, omdat u niet wilt dat uw nabestaanden met de financiële rompslomp achterblijven als u komt te overlijden. Een uitvaartverzekering vergelijken en afsluiten is in Nederland niet verplicht gesteld bij de wet. Toch kiezen veel Nederlanders er wel voor om een uitvaartverzekering te vergelijken en af te sluiten. Veel mensen doen dit omdat een uitvaart een dure aangelegenheid is en niemand wilt dat nabestaanden voor deze kosten hoeven op te draaien. Een uitvaart in Nederland kost gemiddeld tussen de 4.000 en 10.000 euro.Uitvaartverzekering vergelijken

Uitvaartverzekering vergelijken, welke keuzes zijn er?

Een uitvaartverzekering vergelijken is 5 minuten werk, maar u kunt er veel geld mee besparen. Wij hebben de uitvaartverzekering vergelijken stappen voor u op een rij gezet, zodat u precies weet wat u kunt verwachten bij het vergelijken van uw uitvaartverzekering.

 1. Kies het type uitvaartverzekering
  Voordat u een uitvaartverzekering kunt vergelijken is het goed om te weten welke soorten uitvaartverzekeringen u allemaal kunt vergelijken. De ene verzekering keert geld uit, terwijl andere verzekeringen juist een aantal diensten vergoeden. Gaat u een uitvaartverzekering vergelijken? Dan heeft u de keuze uit 3 soorten uitvaartverzekeringen. Hieronder een overzicht van deze uitvaartverzekeringen.

  natura uitvaartverzekering
  Bij een natura uitvaartverzekering wordt er geen geld uitgekeerd aan de nabestaanden, maar ontvangt de uitvaartverzorger geld van de verzekeraar. Hiermee regelt de uitvaartverzorger de uitvaart. Het voordeel van een natura uitvaartverzekering is dat de nabestaanden geen omkijken hebben naar de kosten en dat de dekking waardevast is. U ontvangt immers de dienst en geen bedrag. Een nadeel is dat nabestaanden minder keuzevrijheid hebben ten aanzien van de uitvaart.

  Voordelennadelen
  De betaling van de uitvaart wordt vaak geregeld door de uitvaartondernemer en de verzekeraar, waardoor nabestaanden extra ontlast worden.Niet altijd keuzevrijheid van uitvaartverzorger. Wanneer u een uitvaart door een niet aangesloten uitvaartverzorger laat uitvoeren kan het zijn dat u in sommige gevallen duizenden euro’s minder uitgekeerd krijgt.
  De premie van een natura uitvaartverzekering is vaak lager dan bij een kapitaaluitvaartverzekering. Dit komt door de inkoopvoordelen van natura uitvaartverzekeraars.Bij een natura uitvaartverzekering moeten nabestaanden vaak nog extra betalen, omdat niet altijd alle uitvaartwensen binnen het dienstenpakket vallen.

  kapitaal uitvaartverzekering

  Bij een kapitaal uitvaartverzekering wordt een vooraf besproken bedrag uitgekeerd bij overlijden. Hiermee kunnen de nabestaanden de uitvaart regelen. Het geld dat overblijft mag vrij besteed worden door de nabestaanden. Een voordeel van een kapitaal uitvaartverzekering is dat de uitvaart geheel ingevuld kan worden zoals gewenst. Een nadeel is dat de kosten van een uitvaart steeds hoger worden en het verzekerd bedrag daarom na verloop van tijd niet meer toereikend kan zijn. Een indexatie op de premie is daarom noodzakelijk.

  Voordelennadelen
  Bij een kapitaal uitvaartverzekering heeft u volledige keuzevrijheid m.b.t. het verzekerd bedrag.Wanneer u een kapitaal uitvaartverzekering afsluit, zullen uw nabestaanden na uw overlijden veel zelf moeten regelen. Uiteraard kunnen uw nabestaanden de hulp van een uitvaartverzorger inschakelen. De uitvaartverzorger helpt dan bij het regelen van de uitvaart.
  Doordat de nabestaanden een vrij te besteden bedrag ontvangen, kunnen ze zelf bepalen wat ze met het geld doen. Ze zitten daarom niet vast aan een bepaalde uitvaartondernemer.Nabestaanden zijn niet verplicht om het uitgekeerde bedrag te besteden aan de uitvaart, waardoor er meningsverschillen over het bedrag voor de uitvaart kunnen ontstaan onder de nabestaanden.

  combinatie uitvaartverzekering

  Een combinatie uitvaartverzekering is een combinatie van een natura en een kapitaal uitvaartverzekering. Een deel van het bedrag wordt besteed aan diensten en een deel van het geld komt vrij om persoonlijke wensen te realiseren. Een voordeel van deze vorm is dat de standaard diensten zijn geregeld en er ruimte is voor persoonlijke invulling. Een nadeel is dat de premie voor deze dekking vaak hoger is.

  Voordelennadelen
  Nabestaanden hoeven weinig zelf te regelen omdat een groot deel van de uitvaart geregeld wordt door de uitvaartondernemer en de uitvaartverzekeraar.De premie van een combinatie uitvaartverzekering ligt vaak hoger dan die van een natura of kapitaal uitvaartverzekering. Maar uiteraard is dit afhankelijk van de gekozen dekking.
  Doordat er naast het dienstenpakket ook een vrij te besteden bedrag voor de uitvaart is er in weinig gevallen sprake van onvoorziene kosten.Het verzekerd bedrag van een combinatie uitvaartverzekering moet vaak besteedt worden aan de uitvaart
 2. Kies het verzekerd bedrag
  Zodra u bovenstaande uitvaartverzekeringen heeft vergeleken, dan is het van belang om een dekking ofwel verzekerd bedrag te kiezen. Bekend is dat een gemiddelde uitvaart in Nederland tussen de 7.000 en 10.000 euro kost. Wilt u een grote uitvaart of juist een hele kleine, dan kunt u het verzekerde bedrag hierop laten afwegen. Uiteraard geldt hoe hoger het verzekerd bedrag, hoe hoger de premie. Om dit goed te kunnen bepalen kunt u bij uzelf nagaan hoeveel mensen u bij uw uitvaart wilt hebben, alleen familie of ook al uw vrienden, collega’s en sportkameraden. Wilt u één auto of ook een hele stoet volgwagens. Wilt u alleen een receptie met koffie en gebak of wilt u een uitgebreide borrel. Etc etc.
 3. Kies voor wel of geen premie indexatie
  Net als andere koopwaar, wordt ook een uitvaart ieder jaar duurder. Dit betekent dat als u nu een uitvaartverzekering vergelijkt en kiest met een verzekerd bedrag van 7.000 euro, dat u daar nu meer voor kunt kopen dan over 20 jaar. Om er zeker van te zijn dat nabestaanden de uitvaart naar uw wens kunnen verzorgen, is het verstandig om premie indexatie toe te laten passen. Dit betekent dat het verzekerd bedrag ieder jaar een paar procent stijgt. U betaalt daardoor ook meer premie.Wanneer u een uitvaartverzekering gaat vergelijken zult u zien dat de premie van de uitvaartverzekering afhankelijk is van meerdere factoren; leeftijd, verzekerd bedrag, soort verzekering en de looptijd. Natuurlijk is de premie ook afhankelijk van de gekozen verzekeraar. De ene verzekeraar is nu eenmaal duurder dan de andere. Wij raden daarom altijd aan om een vergelijking te maken.
 4. Kies de looptijd van de uitvaartpolis
  Hoe langer de polis loopt, hoe langer u de tijd heeft om over het verzekerd bedrag premie te betalen. Dit betekent dat de premie maandelijks lager zal zijn. Sluit u op uw 60e een uitvaartverzekering af met een verzekerd bedrag van 10.000 euro dan zal de premie een stuk hoger liggen dan als u deze op 30 jarige leeftijd afsluit. U bent overigens ook na het voldoen van de premie gewoon verzekerd.
 5. Kies de voorwaarden die bij u passen
  Bij iedere verzekering zijn polisvoorwaarden van toepassing, zo ook bij een uitvaartverzekering. Lees deze goed door en maak een vergelijking van de voorwaarden. Hierin vindt u onder andere of uw kinderen (gratis) meeverzekerd zijn en zo ja tot welke leeftijd, en wat het kost om uw polis af te kopen.

Uitvaartverzekering vergelijken en uw leeftijd

Vanaf uw 18e kunt u zelfstandig een uitvaartverzekering vergelijken en direct afsluiten. Een uitvaartverzekering is hetzelfde als een begrafenisverzekering of een crematieverzekering. Veel Nederlanders denken dat een uitvaartverzekering ook hetzelfde is als een overlijdensrisicoverzekering of nabestaandenverzekering, maar dat is niet het geval.

De leeftijd waarop u een uitvaartverzekering vergelijkt speelt een belangrijke rol als premiebepalende factor. HoeUitvaartverzekering vergelijken jonger u bent, hoe lager de premie is. De kans is immers kleiner dat u overlijdt ten opzichte van iemand van 80 jaar. Sommige uitvaartverzekeraars vragen bij het vergelijken van een uitvaartverzekering om een gezondheidsverklaring wanneer u kiest voor die verzekeraar. Afhankelijk van uw medische situatie zal de premie wel of niet verhoogd worden.

Vanaf uw 65e is het lastiger om een uitvaartverzekering kiezen en zullen een aantal verzekeraars u zelfs weigeren. Wilt u tijdig het risico verzekeren zonder een hoge premie te betalen? Dan is het verstandig om op jonge(re) leeftijd een uitvaartverzekering te vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken op premie

Bent u op zoek naar de goedkoopste uitvaartverzekering? Kijk dan niet alleen naar de premie, maar ook naar de voorwaarden. Het is niet waar dat de goedkoopste uitvaartverzekering de slechtste is. Vergelijk het zelf en onderzoek welke verzekering het beste bij uw wensen aansluit.

Uitvaartverzekering vergelijken
4.6 (92.29%) 83 votes

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629