menu

Urn hond

Leestijd: 4 minuten

Samen met uw hond heeft u grappige, gezellige, intieme, warme momenten beleefd. Trokken er grijze wolken over uw bestaan, dan kleurde de hond uw dagen met zijn opgewekte of begrijpende blik. Uw hond had zijn eigen emoties, maar hij leefde ook werkelijk met u mee. Hij kende uw zorgen, uw bekommernissen, uw vreugde en verdriet.

Wanneer u uw grote vriend verliest wilt u niets liever dan een mooi en gedenkwaardig afscheid. U kunt er tegenwoordig voor kiezen om uw hond te laten cremeren. Vervolgens kunt u de as in een speciale honden urn doen. De honden urn kunt u een mooie plek geven bij u thuis of u kunt ervoor kiezen om de as ergens uit te strooien.

Inhoudsopgave

De honden urn

Er zijn speciale urnen voor honden , maar een honden urn kopen, hoe begint u eraan? Het kiezen van een urn is voor iedereen anders. Sommige mensen willen een goedkope honden urn, sommige een urn met een foto of een urn met een pootafdruk. Het kan allemaal. Een honden urn koop je tegenwoordig in alle vormen en maten.

Waar koopt u een urn voor een hond?

Het is goed mogelijk dat u bij het uitvaartcentrum een urn vindt die helemaal aansluit bij uw wensen en budget. U kunt echter ook een urn aanschaffen in een winkel of bij een van de talrijke internetwinkels. Het dierencrematorium vult dan de urn voor u of geeft de as mee in een strooibus, waarna u de urn zelf kunt vullen. Tot slot kunt u ook zelf een mooie urn maken.

Hoeveel kost een urn?urn voor hond

Wilt u een goedkope urn voor uw hond? kiest u een sobere standaard urn, dan blijft u makkelijk in de prijsklasse van 20 tot 50 euro. U kunt zeker een goedkope honden urn vinden die heel mooi is. Wel is het raadzaam om geduldig de prijsverschillen tussen websites te vergelijken, want het aanbod is enorm. Gaat u naar urnen onder de honderd euro dan zijn heel wat varianten mogelijk. Verder is het zo dat hoe aparter de urn is die u kiest, hoe hoger de prijs zal uitvallen.

Houd rekening met het hele gezin

Woont u alleen, dan kunt u de urn zelf kiezen. Wanneer er meerdere familieleden zijn, dan had ieder gezinslid een eigen band met de hond. Het is belangrijk dat iedereen kan uitleggen waarom hij of zij van de hond hield, welke aspecten van zijn karakter belangrijk waren voor haar of voor hem. Wanneer iedereen luistert naar wat ieder familielid te vertellen heeft, zal samen gekozen kunnen worden voor een urn waar het hele gezin zich goed bij voelt. En laat dat nou net zijn wat de hond het liefste zou hebben gewild.

De honden urn kiezen

Nu u weet welke sfeer de urn dient uit te stralen en welk bedrag u er ongeveer aan wilt besteden, kunt u concreter beginnen zoeken naar de meest geschikte urn. Door na te denken over de volgende aspecten gaat u de urn al personaliseren:

 • Materiaal: keramiek, brons, porselein, messing, glas, hout, edelmetaal en nog veel meer andere materialen behoren tot de mogelijkheden.
 • Kleur: met welke kleur wilt u het liefst terugdenken aan uw hond? Misschien is dit een combinatie van een aantal kleuren? Of verkiest u een kleur die u aan zijn blinkende vacht herinnert?
 • Grootte: vaak wil men alle as van de hond bewaren, maar dat is niet altijd het geval. Meer en meer mensen strooien een deel van de as uit op een plaats waar ze graag verbleven met hun hond, en behouden een ander gedeelte thuis in een mini urn.
  Ook kan er wat as bewaard worden in een sieraad.

Gepersonaliseerde honden urnHonden urn

 • Urn hond met pootafdruk: hondeneigenaars worden constant geconfronteerd met de pootafdrukken van hun huisdier. Tijdens wandelingen in de regen of de sneeuw, bij het zien van sporen van pootjes op de vloer… de afdrukken lijken op een handtekening van de hond. Er bestaat dan ook een ruim aanbod aan urnen waarop pootafdrukken gegraveerd zijn.
 • Urn hond met foto: u kunt ook kiezen voor een urn waarin een bijzondere foto van uw hond past. Af en toe kan u de foto omwisselen met een andere, die u even graag ziet.
  Een andere mogelijkheid is een afbeelding van de foto op de urn laten aanbrengen door de persoon die de urn vervaardigt. Het is wel even zoeken naar een winkel waar dit mogelijk is.
 • Sculptuur hond als urn: er bestaan fraaie beelden van alle soorten hondenrassen, en u kunt kiezen voor een hond in actie, een hond die zit of een hond die ligt. De as wordt in het beeld bewaard.
 • Urn hond in de vorm van een hart: een goede keuze wanneer u de nadruk wilt leggen op de liefdesband die bestond tussen u en uw hond. Ook op deze urnen zijn versieringen mogelijk, zoals gegraveerde hondenpootjes.
 • Zelf een urn maken: werkt u met keramiek, bent u beeldhouwer, schrijnwerker, glasblazer of creatief met andere materialen? Dan kunt u zelf een urn voor uw overleden hond maken.
 • Zelf een urn ontwerpen: als u de urn niet zelf maakt, kunt u hem nog altijd zelf ontwerpen. Er zijn uitvaartcentra en winkels die samenwerken met een keramist die uw ontwerp zal realiseren.

Die ene urn voor uw trouwe hond

Zoals u ziet bestaan er veel soorten honden urnen. Misschien lijkt het even moeilijk om een keuze te maken uit het Urn hondgrote aanbod nu u dit allemaal gelezen heeft. Toch zal op een bepaald ogenblik één urn eruit springen, en dat zal de urn zijn die de band tussen u en uw hond perfect weergeeft. Dankzij deze urn en de as van uw overleden hond kan het avontuur van het leven zich dan weer verder ontvouwen met dezelfde warmte, dezelfde oprechte en blijmoedige liefde die u altijd met uw trouwe metgezel gedeeld heeft.

Meer informatie over een urn voor mensen vind u op onze urn kopen pagina. Meer informatie over de regels met betrekking tot een overleden huisdier vindt u hier.

© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01