menu
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is eigenaar en content specialist en is al meer dan 15 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 22 maart 2021
Leon Schouten is directeur van Uitvaartverzekeringwijzer.net en werkt inmiddels ruim 15 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 22 juni 2023

Katten urn

Katten urn kopen? Het verlies van een geliefde poes of kat kan een enorm verdriet voor de katten urneigenaar(s) zijn. Een huisdier is immers lid van de familie en maakt deel uit van het gezin. Het gemis van een kattenkindje is zeer pijnlijk en het heeft tijd en een plek nodig om te kunnen verwerken. Niemand kan zeggen hoelang een rouwproces mag duren, het belangrijkste is dat er gerouwd mag worden. Troost kunt u vinden in foto’s, filmpjes en blijf vooral praten over het overleden diertje. Zo haalt u leuke en ontroerende momenten aan en wedden dat het met een lach en een traan gebeurt? Een katten urn kan tevens veel troost bieden, doordat u het gevoel heeft dat uw kattenkindje toch bij u in de buurt is.

Een kat begraven of cremeren?

Dierenbegraafplaatsen zijn net zo (in)formeel als mensenbegraafplaatsen. Er is een kamer waar u en uw familie afscheid van uw diertje kunt nemen. In een mooie mand met zijn of haar lievelingsdeken en knuffels ligt het diertje zo opgebaard- het ziet er altijd lief en vredig uit- alsof ie slaapt. U mag hiervoor alle tijd voor nemen. U mag zelf invulling geven wat uw wensen zijn en kiezen voor een begraafplaats op het terrein of om uw kat te laten cremeren. In het laatste geval kunt terecht bij een dierencrematorium en kunt u na de crematie kiezen voor een mooie urn voor uw kat. U heeft voor altijd uw dierbare kat in huis, want u mag de katten urn gewoon mee nemen naar huis en een bijzonder plekje in huis geven.

Katten urnen voor iedereen betaalbaar

Een katten urn kan behoorlijk prijzig zijn, wat het verdriet er al niet beter op maakt. U wilt zijn urn voor katasresten het beste en mooiste plekje geven, maar het moet wel betaalbaar zijn. Tegenwoordig is er een uitgebreide collectie voor goedkope katten urnen. Ze zijn meestal direct te koop, omdat ze er genoeg op voorraad hebben.

Kiest u toch voor een wat meer persoonlijke katten urn? Deze zijn vaak met de hand ontworpen, wat een katten urn uniek en extra speciaal maakt. In allerlei soorten, vormen en maten kunt u in de kleur die u wenst een urn voor u kat kopen. U kunt de naam van uw kat op de urn laten graveren op een plaatje en bij sommigen zelfs een klein fotootje van de kat erin laten graveren. Op de werkplaats worden urnen voor katten op bestelling gemaakt en kan daardoor wat duurder zijn en ook wat langer duren, omdat alles met de uiterste zorg met de hand op maat word gemaakt. U kunt alle opties nog veel meer uitbreiden, al uw wensen zijn bespreekbaar. Een urn voor uw kat is erg persoonlijk en veel is mogelijk naar gelang de prijs die u ervoor wilt en/of kunt betalen.

Katten urnen in de gekste en leukste uitvoeringen

Het overlijden van uw kat is zeer verdrietig, toch waren de tijden met uw kat zeker meer dan urn katleuk. Wat voor karakter had uw kat? Was hij een clown of een ernstige professor? Was hij de baas in huis of een verschrikkelijke slaapkop? Koop of ontwerp een urn die bij zijn karakter paste. Een vrolijke katten urn voor uw eigenwijze clown katje, een slapend poesje voor een luie donder, of voor een intelligente kat een urn die stijlvol en klasse uitstraalt! U kunt zelfs een beetje as van uw kat in een ketting, ring of armband dragen. Niets is te gek of teveel.

De urnen passen in vrijwel ieders interieur. Urnen met katten oortjes en pootjes of urnen als kaarsenhoudertjes. Iedere avond kunt u een kaarsje in de urn aansteken, het gevoel dat hij of zij nog bij u is kan veel troost bieden. Houdt u van lezen, er zijn katten urnen als boekenhouders en schattige urnen waarin ook een foto in past.

© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01