call 072 - 844 52 85
menu

Uitvaartverzekering vergelijken

Een uitvaartverzekering vergelijken bespaart u veel geld. Ruim 70% van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering. Hiermee dekken zij de kosten van hun uitvaart als zij overlijden. Bovendien voorkomen ze dat nabestaanden met de kosten worden opgezadeld. Een uitvaart in Nederland kost gemiddeld 8.000 euro. Een fors bedrag waar u uw dierbare liever niet mee confronteert.

Uitvaartverzekeringen vergelijken in september 2019

Via onderstaande vergelijker kunt u een uitvaartverzekering vergelijken. Vink de verzekeraars aan die u wilt toetsen op basis van prijs en kwaliteit. Binnen enkele klikken weet u wat de verschillen zijn en welke uitvaartverzekering het best bij uw wensen past.

Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 21 jaar
Premielooptijd
Tot 85 jaar
€ 7,85
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 80 jaar
€ 8,34
Verzekerd bedrag
€ 6.000
Kinderen gratis
Nee
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 8,99
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 81 jaar
€ 9,18
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 85 jaar
€ 9,88
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 10,90

De ijkgegevens die wij gebruikt hebben voor de vergelijking zijn de volgende:
Geboortedatum: 31-07-1986
Verzekerd bedrag: € 6000,- (Tenzij niet mogelijk, dan de meest vergelijkbare optie gekozen)

Laatste gecontroleerd: 9 september 2019

Waarom is vergelijken zo belangrijk?

De premies tussen uitvaartverzekeringen kunnen enorm verschillen, ondanks dat de dekking vaak precies hetzelfde is. Per maand scheelt dit in sommige gevallen een paar euro’s per maand. Over de gehele looptijd van de verzekering kunnen de verschillen oplopen tot duizenden euro’s. Door het vergelijken van uitvaartverzekeringen weet u straks zeker dat u niet te veel premie betaalt.

Maandpremie van een uitvaartverzekering

Hieronder vindt u een voorbeeld vergelijking van de maandpremies per leeftijd. Deze zijn berekend met twee verschillende verzekerde bedragen.*

LeeftijdVerzekerd bedrag € 7.000Verzekerd bedrag € 10.000
20 jaar€ 5€ 7
30 jaar€ 7€ 10
40 jaar€ 10€ 13
50 jaar€ 14€ 21
60 jaar€ 25€ 34

*Het betreft een globale maandpremie bij een verzekerd bedrag van 7.000 euro of 10.000 euro. De premie is exclusief poliskosten.

Wat bepaalt de premie?

Er zijn meerdere premie bepalende factoren bij een uitvaartverzekering. De belangrijkste hebben we hieronder voor u op een rij gezet.

Uw wensen

Misschien wel de belangrijkste premie bepalende factor zijn uw uitvaartwensen. Wilt u bijvoorbeeld in een bijzondere sportauto naar uw laatste rustplaats gebracht worden? Of wilt u een uitgebreid diner of juist een kleine intieme borrel? Kiest u voor veel bloemen of voor een aantal volgauto’s? Of kiest u voor een sobere uitvaart? Afhankelijk van uw wensen kiest u het verzekerd bedrag en wordt uw premie bepaalt.

Verzekerd bedrag

Het bedrag dat u wilt verzekeren moet toereikend zijn voor uw nabestaanden om uw uitvaart te kunnen regelen. Een hoger verzekerd bedrag zal resulteren in een hogere maandpremie. Wilt u een summiere uitvaart, dan is een lager verzekerd bedrag vaak al toereikend. U betaalt dan logischerwijs een lagere premie.

Uw leeftijd

Hoe jonger u bent, hoe lager de premie is. De verzekeraar loopt immers een lager risico dat u snel overlijdt. Onderaan deze pagina leest u meer over een uitvaartverzekering en uw leeftijd.

Soort verzekering

U kunt kiezen uit verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Verzekeraars bieden een natura-, kapitaal- of combinatie uitvaartverzekering. De natura dekking is veelal de goedkoopste en de combinatie dekking de duurste.

Looptijd van de verzekering

Indien u voor een lange looptijd kiest, betaalt u per maand een lagere premie. Deze betaalt u echter wel langer. Vergelijk dus goed of u over de gehele looptijd goedkoper uit bent.

Voorwaarden

De verzekering met de laagste prijs is niet altijd de beste. Vergelijk uitvaartverzekeringen daarom ook altijd de voorwaarden, zodat u zeker weet dat u degene kiest die bij uw wensen past.

Uw gezondheid

Indien u in goede gezondheid bent, betaalt u een lagere premie dan als u ziek bent. In veel gevallen vragen uitvaartverzekeraars om een gezondheidsverklaring in te vullen. Op basis daarvan bepaalt de verzekeraar of u wordt geaccepteerd als verzekerde.

Partner en/of kinderen meeverzekeren

De premie wordt hoger als u uw partner ook meeverzekerd. Er zijn dan natuurlijk 2 personen verzekerd. Kinderen tot 18 jaar zijn veelal gratis meeverzekerd. Bij sommige verzekeraars is dit zelfs tot 21 jaar.

Premie indexatie

Een uitvaart wordt ieder jaar een stukje duurder. Dit betekent dat het gekozen verzekerd bedrag over 20 jaar minder waard is dan nu. Om dit tegen te gaan kunt u kiezen om de premie te laten indexeren. U betaalt dan ieder jaar iets meer premie. Het voordeel is dat u er zeker van bent dat nabestaanden uw uitvaart kunnen regelen zoals u dat wilt.

Stappenplan uitvaartverzekering vergelijken

Als u de verschillende uitvaartverzekeringen wilt vergelijken, kunt u onderstaand stappenplan gebruiken. Zo komt u stap voor stap bij de beste uitvaartverzekering voor u.

  1. Kies het type uitvaartverzekering
  2. Bepaal het verzekerd bedrag
  3. Kies voor wel of geen premie indexatie
  4. Besluit de looptijd van de uitvaartpolis
  5. Bepaal welke voorwaarden bij u passen

Uitvaartverzekering vergelijken

Welke uitvaartverzekeraars kunt u vergelijken?

Op onze website kunt u de volgende uitvaartverzekeringen vergelijken. Dit zijn de vier grootste uitvaartverzekeraars in Nederland:

  • Yarden
  • Ardanta
  • DELA
  • Monuta

Verschillende soorten dekkingen

Deze verzekeraars bieden verschillende dekkingen. Deze verschillende soorten uitvaartverzekeringen kunt u bij ons vergelijken.

Natura

Bij een natura uitvaartverzekering wordt er geen geld uitgekeerd aan de nabestaanden. Bij deze dekking wordt namelijk uitgekeerd in diensten. De uitvaart zelf wordt geregeld, zodat uw nabestaanden hier geen omkijken naar hebben.

Kapitaal

U kunt ook kiezen voor een kapitaal uitvaartverzekering. Deze verzekering keert het vooraf met u afgesproken verzekerd bedrag uit aan uw nabestaanden. Zij kunnen hiermee zelf de uitvaart regelen. Blijft er geld over? Dan kunnen zij dit naar eigen wens besteden.

Combinatie

Tot slot is er een combinatie uitvaartverzekering. Deze verzekering keert deels uit in diensten en deels in geld. Dit is veelal de duurste dekking.

Mag de verzekeraar u weigeren?

Ja dat mag. Een verzekeraar is niet verplicht om u te verzekeren. Ook al zijn daar wellicht geen gegronde redenen voor.

Weigeren door ziekte

Bent u (chronisch) ziek, dan kan de verzekeraar u vragen om een gezondheidsverklaring in te vullen. Op basis van deze verklaring bepaalt de verzekeraar of hij u accepteert of weigert als verzekerde. Niet alle verzekeraars hanteren dezelfde regels. Het is daarom verstandig om dit te vergelijken.

Weigeren door leeftijd

De leeftijd waarop u een uitvaartverzekering vergelijkt speelt een belangrijke rol als premiebepalende factor. Hoe jonger u bent, hoe lager de premie is. De kans is immers kleiner dat u overlijdt ten opzichte van iemand van 80 jaar. Sommige uitvaartverzekeraars vragen bij het vergelijken van een uitvaartverzekering om een gezondheidsverklaring in te vullen. Afhankelijk van uw medische situatie zal de premie wel of niet verhoogd worden.

Bent u 65 jaar of ouder, dan zal de verzekeraar al snel vragen om een gezondheidsverklaring. Mensen die 70 jaar of ouder zijn worden veelal geweigerd. U kunt ervoor kiezen om een koopsompolis af te sluiten. Dan stort u in een keer het gehele bedrag in de polis. Maandelijks betaalt u dan geen premie en u bent toch verzekerd voor uw uitvaart.

Uitvaartverzekering vergelijken op Uitvaartverzekeringwijzer.net

Heeft u een vraag over de vergelijker, neem dan contact met ons op. Ons telefoonnummer vindt u rechtsboven op de pagina. Indien u een verbetering heeft voor onze uitvaartverzekering vergelijker, dan horen wij dat ook graag.

Via onze website kunt u een begrafenisverzekering vergelijken, maar wij geven geen advies over welke verzekering het best bij u past, ook niet telefonisch. Voor persoonlijk advies kunt u contact opnemen met een assurantie tussenpersoon of een verzekeraar. Heeft u een vraag over uw polis, neem dan contact op met uw verzekeraar. Wij kunnen geen polisgegevens inzien.

Uitvaartverzekering vergelijken
4.6 (91.67%) 24 votes

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629