call 072 - 844 52 85
menu

Goedkope uitvaartverzekering

Bij ons vindt u snel een goedkope uitvaartverzekering

  • Berekent op basis van uw leeftijd
  • Premie direct inzichtelijk
  • Binnen enkele minuten afgesloten
Vergelijk Yarden
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 21 jaar
Premielooptijd
Tot 85 jaar
€ 8,06 Bekijken
Vergelijk DELA
Verzekerd bedrag
€ 6.000
Kinderen gratis
Nee
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 9,25 Bekijken
Vergelijk Ardanta
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 80 jaar
€ 9,48 Bekijken

De ijkgegevens die wij gebruikt hebben voor de vergelijking zijn de volgende:
Geboortedatum: 31-07-1986
Verzekerd bedrag: € 6000,- (Tenzij niet mogelijk, dan de meest vergelijkbare optie gekozen)

Laatste gecontroleerd: 6 april 2020

Wat is een goedkope uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering dekt de kosten van uw uitvaart en zorgt ervoor dat uw nabestaanden deze kosten niet hoeven te betalen. In Nederland kost een uitvaart gemiddeld 8.000 euro. Omdat veel mensen dit geld niet beschikbaar hebben, kiezen zij ervoor om een uitvaartverzekering af te sluiten. Ruim 70% van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering. De uitvaartverzekering is de enige verzekering die altijd uitkeert. Omdat u niet te veel wilt betalen voor uw verzekering, vindt u op deze pagina alles over een goedkope uitvaartverzekering.

Wat is de goedkoopste uitvaartverzekering van 2020?

Wij worden dagelijks gebeld door mensen die graag willen weten wat de goedkoopste uitvaartverzekering van Nederland is. Dit is helaas niet te zeggen en is voor iedereen anders. Wilt u een goedkope uitvaartverzekering? Kies dan voor een laag verzekerd bedrag.

In het verleden heeft de Consumentenbond onderzoek gedaan naar uitvaartverzekeringen. De Consumentenbond adviseert om uitvaartverzekeringen vooraf goed te vergelijken en niet alleen te kijken naar prijs.

Wat is het verschil tussen een dure en goedkope uitvaartverzekering?

Goedkope uitvaartverzekering

De goedkoopste uitvaartverzekering is niet direct de slechtste en de duurste is ook niet de beste. Onlangs hebben wij een onderzoek uitgevoerd naar de premieverschillen bij verzekeraars. Uit ons onderzoek bleek dat er grote verschillen zijn. Zo werd duidelijk dat uitvaartverzekeraar Yarden een stuk goedkoper was dan verzekeraar DELA. Over de gehele looptijd van de premie was er een verschil van maar liefst € 3.636,-.

Ook bleek dat er grote premieverschillen zijn binnen een uitvaartverzekeraar. Sluit u op jonge leeftijd een uitvaartverzekering? Dan bent u goedkoper uit als u ervoor kiest om de premie in 10 jaar te voldoen, dan wanneer u kiest om de premie te betalen tot uw 85e levensjaar.

Hoe wordt de premie berekend?

De premie van een uitvaartverzekering wordt op basis van een aantal punten bepaald. De belangrijkste zijn:

  1. Het verzekerde bedrag
  2. Type dekking
  3. Uw leeftijd
  4. De premie looptijd

Veelgestelde vragen over goedkope uitvaartverzekeringen

Op welke leeftijd kan ik een goedkope uitvaartverzekering kiezen?

Over het algemeen geldt dat hoe jonger u bent, hoe goedkoper de uitvaartverzekering is. Voor de verzekeraar is de kans dat u op jonge leeftijd overlijdt een stuk kleiner dan wanneer u op uw 70e een verzekering afsluit. Uitvaartverzekeraars hanteren daarom voor jongeren een goedkopere premie van voor ouderen.

Hoe zorg ik voor een lage premie?

Bereken goed wat voordeliger is. Bij de ene verzekeraar en dekking is het voordeliger als u de premie in 10 jaar betaalt, de andere keer juist als u tot uw 85e levensjaar betaalt. Neem dit daarom mee in uw vergelijking.

Welke dekking is het goedkoopste?

Bij het kiezen van een uitvaartverzekering dient u ook een keuze te maken qua dekking. Dit zijn een natura-, kapitaal- en combinatie dekking. In de meeste gevallen is de natura dekking het goedkoopste. Bij deze dekking ontvangen nabestaanden geen geld, maar diensten. Dit betekent dat de uitvaart wordt geregeld door de verzekeraar en nabestaanden hier geen/weinig omkijken naar hebben.

Goedkope uitvaartverzekeringen vindt u op Uitvaartverzekeringwijzer.net

Uitvaartverzekeringwijzer.net geeft geen advies op het gebied van uitvaartverzekeringen. Toch kunt u via onze website de beste uitvaartverzekering vinden die voor u de goedkoopste verzekering heeft. Bekijk bovenaan deze pagina het overzicht met goedkope uitvaartverzekeringen en sluit degene af die het best bij u past. Mocht u wel advies willen hebben over uitvaartverzekeringen dan raden wij u aan om contact op te nemen met een specialist. Heeft u andere vragen waarbij u geen advies nodig heeft dan kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen.

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2020
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629