call 072 - 844 52 85
menu

Beste uitvaartverzekering

Als u op zoek bent naar een uitvaartverzekering, dan wilt u natuurlijk de beste uitvaartverzekering die er is. Wij vergelijken alleen grote bekende uitvaartverzekeraars. Hierdoor sluit u altijd de juiste verzekering. De beste uitvaartverzekering van 2020 vindt u hieronder.

Vergelijk Yarden
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 21 jaar
Premielooptijd
Tot 85 jaar
€ 8,06 Bekijken
Vergelijk DELA
Verzekerd bedrag
€ 6.000
Kinderen gratis
Nee
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 9,25 Bekijken
Vergelijk Ardanta
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 80 jaar
€ 9,48 Bekijken
Vergelijk Twenthe
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 81 jaar
€ 9,49 Bekijken
Vergelijk Monuta
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 85 jaar
€ 10,00 Bekijken
Vergelijk EABN
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 11,27 Bekijken

De ijkgegevens die wij gebruikt hebben voor de vergelijking zijn de volgende:
Geboortedatum: 31-07-1986
Verzekerd bedrag: € 6000,- (Tenzij niet mogelijk, dan de meest vergelijkbare optie gekozen)

Laatste gecontroleerd: 17 februari 2020

Wat is de beste uitvaartverzekering?

Er worden jaarlijks verschillende onderzoeken gedaan naar de beste uitvaartverzekeringen van Nederland. Consumentenbond en WUA zijn twee bekende organisaties die dit onderzoeken.

Onderzoek van de Consumentenbond

De Consumentenbond doet ieder jaar onderzoek naar de beste uitvaartverzekering. Verzekeraar DELA scoort hierin met de natura verzekering al jaren op nummer één.

Onderzoek van de WUA

Ook de WUA doet ieder jaar verschillende onderzoeken naar de beste uitvaartverzekeringen in de markt. De winnaars van dit onderzoek vindt u hieronder. Verzekeraar Monuta is meerdere keren naar voren gekomen met de beste uitvaartverzekering.

Winnaar WUA onderzoekPeriode
MonutaDecember 2018
MonutaJuni 2017
MonutaJanuari 2017
MonutaJanuari 2016
DELAJuni 2015

Passende verzekering voor u

Welke uitvaartverzekering het beste bij u past, is geheel afhankelijk van uw wensen. Sommige mensen willen de goedkoopste uitvaartverzekering en andere willen liever de beste. Het kan zijn dat u tijdens het vergelijken uitkomt bij een verzekeraar die niet vermeld staat in bovengenoemde onderzoeken. Echter vergelijken wij alleen betrouwbare uitvaartverzekeraars en kunt u met een gerust hart een keuze maken. Mocht u advies willen over de beste uitvaartverzekeringen dan verwijzen wij u naar een financieel adviseur.

Belangrijke criteria voor het kiezen van de beste uitvaartverzekering

Wat is de beste uitvaartverzekering?Er zijn verschillende criteria die leiden naar de beste uitvaartverzekering. Houdt hier rekening mee als u een uitvaartverzekering afsluit. Natuurlijk wilt u een lage premie betalen, maar er zijn meerdere criteria voor het kiezen van de beste uitvaartverzekering. Dit zijn de volgende punten:

  • Beoordelingen van andere mensen
  • Bereikbaarheid van de klantenservice
  • Eenvoud
  • Premie en voorwaarden

Beoordelingen van andere mensen

De ervaringen van andere mensen kunnen een belangrijke graadmeter zijn. Hieruit blijkt hoe tevreden men is met de verzekeraar en de polis. Hier vindt u een overzicht van alle verzekeraars. We hebben per verzekeraar een pagina met daarop de ervaringen van klanten.

Bereikbaarheid van de klantenservice

Niets vervelender dan dat u een vraag heeft en de klantenservice geen gehoor geeft of u uren in de wacht staat. Een klantenservice is erg belangrijk gedurende de looptijd van uw uitvaartverzekering. Zij kunnen u helpen met al uw vragen en moeten daarom goed bereikbaar zijn. Bij voorkeur ook via meerdere kanalen, zoals telefonisch, per chat, per whatsapp en per mail.

Eenvoud

Hoe eenvoudiger zaken te regelen zijn, hoe prettiger dat is. Maar ook voor de manier waarop u contact kunt opnemen met de verzekeraar en de communicatie met de medewerkers. De meeste verzekeraars hebben een online polismap waar u uw gegevens direct kunt inzien.

Premie en voorwaarden

beste uitvaartverzekeringDe premie en de voorwaarden van de verzekering zijn misschien wel meest belangrijke criteria voor het kiezen van een goede uitvaartverzekering. U wilt natuurlijk niet te veel premie betalen en gunstige voorwaarden hebben. Heeft u kinderen? Let er dan ook op of uw kinderen tot 18 jaar gratis zijn meeverzekerd. Bij sommige verzekeraars is dit zelfs tot 21 jaar.

De beste uitvaartverzekering voor u

Natuurlijk wilt u een verzekering die het beste aansluit bij uw persoonlijke situatie en wensen. Kies daarom voor een verzekeraar die een verzekering biedt die aan al uw voorwaarden voldoet. Het maakt dan niet uit of u kiest voor een uitvaartverzekering in geld (een kapitaalverzekering) of een dienstenpakket (een natura verzekering). Het gaat erom dat het een verzekering die volledig is afgestemd op uw situatie. Neem daarin ook de beoordelingen, beschikbaarheid en eenvoud van de verzekeraar mee.

Kortom, er zijn genoeg zaken die uw aandacht verdienen als u op zoek gaat naar een nieuwe goede uitvaartverzekering. Houdt uw wensen altijd goed voor ogen als u daadwerkelijk een verzekering afsluit.

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2020
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629