call 072 - 844 52 85
menu

Uitvaartverzekering afsluiten

Een uitvaartverzekering afsluiten? Dit is waarom.

  • U dekt de kosten van uw begrafenis of crematie
  • U laat uw nabestaanden niet met de kosten van uw uitvaart achter
  • Kinderen zijn meestal gratis meeverzekerd
  • Binnen enkele minuten geregeld
  • Keuze uit meerdere verzekeraars

 

Vergelijk Yarden
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 21 jaar
Premielooptijd
Tot 85 jaar
€ 8,04 Bekijken
Vergelijk Ardanta
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 80 jaar
€ 8,46 Bekijken
Vergelijk DELA
Verzekerd bedrag
€ 6.000
Kinderen gratis
Nee
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 8,99 Bekijken

De ijkgegevens die wij gebruikt hebben voor de vergelijking zijn de volgende:
Geboortedatum: 31-07-1986
Verzekerd bedrag: € 6000,- (Tenzij niet mogelijk, dan de meest vergelijkbare optie gekozen)

Laatste gecontroleerd: 13 januari 2020

Zo kunt u een uitvaartverzekering afsluiten

  1. Kies de gewenste uitvaartverzekeraar
  2. Vul uw geboortedatum in
  3. Kies het verzekerde bedrag, de gewenste dekking en premiebetaling
  4. Vraag de verzekering aan en wacht tot uw verzekeraar u accepteert

Stappenplan

Uitvaartverzekering afsluiten

1. Wensen

Wanneer u een uitvaartverzekering gaat afsluiten is het belangrijk dat u vooraf bedenkt wat uw uitvaartwensen zijn. Wilt u een hele uitgebreide uitvaart of juist een kleinschalige? Een gemiddelde uitvaart kost ongeveer 8.000 euro. Er zijn 3 soorten uitvaartverzekeringen. De kapitaal uitvaartverzekering, de natura uitvaartverzekering en de combinatie uitvaartverzekering.  De kapitaalverzekering keert geld uit. De natura uitvaartverzekering vergoedt een vast pakket aan diensten en een combinatieverzekering keert zowel een gedeelte in diensten uit als een deel in geld.

2. Vergelijken

Wanneer u weet welk bedrag u wilt verzekeren, kunt u de verschillende uitvaartverzekeringen naast elkaar te leggen. Via onze tool kunt u snel en gemakkelijk de verschillen tussen de verzekeringen zien. Bij het kiezen van een verzekeraar is het verstandig om te letten op de beoordelingen van andere mensen, de voorwaarden en de looptijd van de verzekering. Als u kinderen heeft is het ook verstandig om te kijken welke uitvaartverzekeraar uw kind gratis meeverzekerd tot 18 jaar of zelfs tot 21 jaar.

3. Afsluiten

Heeft u alles goed vergeleken en een keuze kunnen maken? Dan kunt u nu een uitvaartverzekering afsluiten! Kies de gewenste uitvaartverzekeraar en vul uw gegevens in. Binnen enkele minuten heeft u alles geregeld. Houdt uw bankpasje bij de hand, zodat u uw rekening kunt invullen ten behoeve van de premiebetaling.

Tijdens de aanvraag krijgt u ook een aantal vragen over uw gezondheid. Deze vragen dient u naar waarheid in te vullen. Controleer tot slot of u alles juist hebt ingevuld. Daarna kunt u de aanvraag met een gerust hart afronden.

Let op: Wanneer u het lastig vindt om een keuze te maken, dan raden wij u aan om contact op te nemen met een financieel adviseur. Wij geven geen advies op dit gebied en zijn echt alleen een informatiecentrum op het gebied van uitvaartverzekeringen en alles omtrent de uitvaart.

4. Acceptatie

Nadat u de verzekering heeft afgesloten krijgt u via de e-mail een bericht van de verzekeraar. In de meeste gevallen bent u direct verzekerd. In sommige gevallen krijgt u een paar dagen later de definitieve acceptatie of afwijzing. Aan de hand van de door u ingevulde gezondheidsverklaring kan de verzekeraar aanvullende informatie opvragen.

Wanneer uw aanvraag is verwerkt ontvangt u een polisblad met daarin alle voorwaarden. De meeste uitvaartverzekeraars sturen u een polisblad via de post.

Is online een uitvaartverzekering afsluiten voordeliger?

Nee het is niet voordeliger om een uitvaartverzekering online af te sluiten. Indien u dit liever telefonisch doet, dan betaalt u evenveel premie. U kunt er ook voor kiezen om een uitvaartverzekering via een tussenpersoon af te sluiten. Let er op dat een tussenpersoon ook geld kost en u uiteindelijk wellicht toch meer geld betaalt vanwege de advieskosten.

Is een verzekering afsluiten noodzakelijk?

afsluiten van een uitvaartverzekeringEen uitvaartverzekering afsluiten is niet noodzakelijk en niet verplicht. In Nederland heeft ruim 70% van de mensen een uitvaartverzekering afgesloten. Wanneer u veel spaargeld heeft kunt u er ook voor kiezen om geen uitvaartverzekering af te sluiten. Uw nabestaanden kunnen het geld van uw spaarrekening dan gebruiken voor de kosten van uw uitvaart. De meeste Nederlanders vinden het echter prettig om goed verzekerd te zijn voor hun uitvaart. Hierdoor hoeven hun nabestaanden nooit te betalen voor de uitvaart.

Uitvaartverzekering afsluiten voor kinderen

U kunt ook een verzekering afsluiten voor uw kinderen. Hoe eerder de verzekering wordt afgesloten hoe lager de premie is. De verzekeraar loopt immers minder risico dat iemand op jonge leeftijd overlijdt, dan iemand die ouder is. Bij een aantal verzekeraars zijn kinderen tot 18 jaar of soms tot 21 jaar gratis meeverzekerd. Andere verzekeraars rekenen een kinderpremie als u uw kind(eren) meeverzekerd. Deze verzekering kan op latere leeftijd met dezelfde dekking door uw kinderen overgenomen worden.

Tot welke leeftijd kan ik een uitvaartverzekering afsluiten?

Veel uitvaartverzekeraars hanteren een maximale leeftijd bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Bij de meeste verzekeraars kunt u tot 75 jaar een verzekering afsluiten. U dient er dan wel rekening mee te houden dat u een zéér hoge premie betaald. Hoe ouder u wordt hoe groter de kans is dat u binnen een paar jaar overlijdt. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina.

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629