call 072 - 844 52 85
menu

Uitvaartverzekering

Een uitvaart kost in Nederland een paar duizend euro. Veel Nederlanders hebben dit geld niet zomaar beschikbaar. Zij kiezen daarom voor een uitvaartverzekering. Wilt u ook een verzekering voor uw uitvaart? Vergelijk hieronder meerdere uitvaartverzekeringen op prijs en kwaliteit.

Vergelijk Yarden
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 21 jaar
Premielooptijd
Tot 85 jaar
€ 8,04 Bekijken
Vergelijk Ardanta
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 80 jaar
€ 8,46 Bekijken
Vergelijk DELA
Verzekerd bedrag
€ 6.000
Kinderen gratis
Nee
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 8,99 Bekijken
Vergelijk Twenthe
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 81 jaar
€ 9,49 Bekijken
Vergelijk Monuta
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 85 jaar
€ 9,95 Bekijken
Vergelijk EABN
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 11,27 Bekijken

De ijkgegevens die wij gebruikt hebben voor de vergelijking zijn de volgende:
Geboortedatum: 31-07-1986
Verzekerd bedrag: € 6000,- (Tenzij niet mogelijk, dan de meest vergelijkbare optie gekozen)

Laatste gecontroleerd: 20 januari 2020

Wat is een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering dekt u de kosten van uw uitvaart. U kiest zelf voor welk bedrag u de verzekering afsluit. U kunt uw hele of een deel van uw uitvaart verzekeren. Een uitvaartverzekering is de enige verzekering waarvan u zeker weet dat hij ooit uitgekeerd wordt. U gaat ten slotte een keer dood. De verzekering keert uit zodra u bent overleden. In ruil voor de uitkering, betaalt u premie. 

Waarom een uitvaartverzekering?

U sluit een uitvaartverzekering eigenlijk af voor uw nabestaanden, zodat zij uw uitvaart kunnen regelen. Dit betekent dat zij niet zelf de kosten hoeven te betalen. Ruim 70% van de Nederlanders heeft in 2020 een uitvaartverzekering. Een uitvaartverzekeraar kan nabestaanden helpen bij het regelen van de uitvaart. Nabestaanden hebben daardoor meer tijd om een overlijden te verwerken.

Wat kost een uitvaart?

Een uitvaart kost in Nederland ongeveer 7.500 euro. Dit is afhankelijk van uw wensen. Zo is een crematie vaak goedkoper dan een begrafenis.

Een goede uitvaartverzekering kost ongeveer 9 euro per maand. De premie van deze verzekering, ook wel een begrafenisverzekering genoemd, hangt van verschillende factoren af. Bijvoorbeeld van uw leeftijd, het type dekking en de hoogte van het verzekerde bedrag.

Verschillende soorten uitvaartverzekeringen

Er zijn 3 verschillende soorten uitvaartverzekeringen, waarbij het grootste verschil de wijze van uitkeren is.

  1. De natura uitvaartverzekering; De verzekering keert geld uit.
  2. De kapitaal uitvaartverzekering; De verzekering keert uit in diensten.
  3. De combinatie uitvaartverzekering; De verzekering keert uit in geld en diensten.
uitvaartverzekering

Veelgestelde vragen over uitvaartverzekeringen

Moet ik mijn kinderen ook verzekeren?

Kinderen zijn bij de meeste verzekeraars gratis meeverzekerd tot het 18e levensjaar. Hiervoor dient u uw kind(eren) te laten bijschrijven op uw polis. Neem hiervoor contact op met uw verzekeraar. Lees hier meer informatie over een uitvaartverzekering voor een kind.

Tot welke leeftijd kan ik een verzekering sluiten?

Het is bij veel verzekeraars mogelijk om tot 75 jaar een verzekering te sluiten. Na uw 75e zullen verzekeraars u weigeren te verzekeren, omdat de kans voor hen te groot is dat u overlijdt. Over het algemeen geldt dat hoe jonger u de verzekering neemt, hoe lager de premie is. Lees hier meer informatie over een uitvaartverzekering voor ouderen.

Kan ik mijn verzekering opzeggen?

U kunt een afgesloten verzekering vaak binnen 14 dagen opzeggen. Loopt uw verzekering al even, dan is de opzegtermijn meestal 1 of 2 maanden. Dit staat op uw polisblad. Een verzekering kan niet telefonisch worden opgezegd. Hiervoor moet een schriftelijk verzoek worden ingediend bij een verzekeraar of uw assurantietussenpersoon.

Waar vind ik de goedkoopste uitvaartverzekering?

De goedkoopste uitvaartverzekering is voor iedereen anders. De premie van de verzekering wordt namelijk bepaald aan de hand van uw wensen en keuzes. Door het maken van een vergelijking vindt u de verzekering die voor u het goedkoopste is. Maar let niet alleen op de prijs, ook de voorwaarden van een verzekering zijn belangrijk.

Hoeveel kost een uitvaart?

Volgens de Consumentenbond kost een gemiddelde uitvaart in Nederland ongeveer 7.500 euro. Dit bedrag kan lager uitvallen zodra u kiest voor een sombere uitvaart. Maar ook hoger uitvallen indien u kiest voor een groots afscheid.

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629