menu

Uitvaartverzekering studenten

Een speciale studenten uitvaartverzekering bestaat niet, want uitvaartverzekeraars hanteren geen speciale kortingen voor studenten. Wanneer je ouders een uitvaartverzekering hebben afgesloten ben je vaak tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Bekijk hier alle studenten uitvaartverzekeringen

Vergelijk DELA
Verzekerd bedrag
€ 9000
Kinderen gratis
Nee
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 9,11 Bekijken
Vergelijk Yarden
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-
Kinderen gratis
Tot 21 jaar
Premielooptijd
Tot 85 jaar
€ 10,08 Bekijken
Vergelijk Monuta
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 11,42 Bekijken
Vergelijk Ardanta
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 80 jaar
€ 12,35 Bekijken
Vergelijk EABN
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 15,12 Bekijken

De ijkgegevens die wij gebruikt hebben voor de vergelijking zijn de volgende:
Geboortedatum: 01-01-1991
Verzekerd bedrag: € 9000,- (Tenzij niet mogelijk, dan de meest vergelijkbare optie gekozen)

Laatste gecontroleerd: 21 september 2020

Lage premie voor studentenStudenten uitvaartverzekering

Uitvaartverzekeraars hanteren vaak een lage premie voor studenten, omdat de levensverwachting van studenten een stuk groter is dan de levensverwachting van iemand van 75 jaar. Je kunt daarom als student al een uitvaartverzekering afsluiten voor slechts een paar euro per maand.

Doel van een studenten uitvaartverzekering

Het doel van een uitvaartverzekering is dat je ervoor zorgt dat jouw nabestaanden niet hoeven te betalen voor jouw uitvaart. Een uitvaart kost in Nederland gemiddeld tussen de 4.000 en 10.000 euro. Veel studenten willen niet dat hun ouders of nabestaanden voor deze kosten hoeven te betalen en sluiten daarom een kapitaal uitvaartverzekering af met een verzekerd bedrag boven de 7.000 euro. Zo weten ze zeker dat alles goed geregeld is

Uitvaartverzekering voor studenten vergelijken

De meeste studenten kijken naar een goedkope uitvaartverzekering. Wanneer je een uitvaartverzekering gaat vergelijken is het belangrijk om niet alleen op prijs te letten. Hieronder vind je een aantal belangrijke punten waar je rekening mee kunt houden.

 • Welke soort uitvaartverzekering kies je?
  Er zijn 3 soorten uitvaartverzekeringen, namelijk de natura uitvaartverzekering, kapitaal uitvaartverzekering en de combinatie uitvaartverzekering. De meeste studenten kiezen voor de kapitaal uitvaartverzekering.
 • De hoogte van het verzekerd bedrag
  De hoogte van het verzekerd bedrag van je uitvaartverzekering heeft grote invloed op de premie. De meeste studenten kiezen voor een uitvaartverzekering met een verzekerd bedrag van ongeveer 7.000 euro.
 • Met of zonder indexatie?
  Laten we ervan uit gaan dat je 80 jaar oud wordt. De kans is erg groot dat alles dan een stuk duurder is geworden in vergelijking met nu. Dit komt door inflatie. Om ervoor te zorgen dat jouw nabestaanden dan nog steeds de kosten van je uitvaart kunnen betalen is het verstandig om een uitvaartverzekering met indexatie af te sluiten. De premie is dan iets duurder, maar dit voorkomt onderverzekering in de toekomst.
 • Welke looptijd van de premie kies je?
  Uitvaartverzekeringsmaatschappijen hanteren verschillende premie looptijden. Kies je ervoor om 30 jaar lang premie te betalen of om tot 85 jaar premie te betalen. De meeste studenten kiezen voor het betalen van de premie tot 85 jaar omdat hun maandelijkse premie dan een stuk lager is.

Kortingen voor studenten

Verzekeraars geven dus geen speciale studentenkortingen. Om de prijs toch te drukken is vergelijken erg belangrijk. Onderstaande uitvaartverzekeraars bieden echter wel scherpe premies voor studenten.

© Uitvaartverzekering Wijzer 2020
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
KvKnr: 70310629