menu
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is eigenaar en content specialist en is al meer dan 15 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 1 april 2021
Leon Schouten is directeur van Uitvaartverzekeringwijzer.net en werkt inmiddels ruim 15 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 08 december 2023

Uitvaartverzekering studenten

Wil je een uitvaartverzekering voor studenten afsluiten? Er zijn geen speciale studenten uitvaartverzekering, maar op jonge leeftijd een verzekering afsluiten is wel veel goedkoper. Zo betaal je als student slechts een paar euro per maand voor een verzekering van 7.000 euro dekking (gemiddelde kosten van een uitvaart). 

Korting voor studenten

Tot 18 jaar ben je in de meeste gevallen gratis meeverzekerd op de polis van je ouders. Ben je 18 jaar of ouder? Dan vervalt die dekking. Je kunt er dan voor kiezen om zelf een uitvaartverzekering af te sluiten. Uitvaartverzekeraars hanteren geen speciale kortingen voor studenten. Wel bieden ze een zeer scherpe premie als je op jonge leeftijd een verzekering afsluit. Zo kom je als student toch in aanmerking voor een hoge “korting” voor je uitvaartverzekering.

Premieverloop naar leeftijd

Op jonge leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten is voordelig. Hieronder ziet u een voorbeeld berekening van de maandpremies per leeftijd.

LeeftijdMaandpremie
18 jaar7 euro
25 jaar9 euro
35 jaar11 euro
45 jaar16 euro
55 jaar24 euro
65 jaar36 euro
75 jaar45 euro

Bekijk hier alle studenten uitvaartverzekeringen

Premie 25-jarige €6,68

Verzekerd bedrag €9.500

Vrij te besteden €7.000 en € 2.500 Monuta uitvaartverzorger

Bekijken >

Premie 25-jarige €8,03

Verzekerd bedrag €9.500

Dienstenpakket t.w.v. €7.200 en €2.300 vrij te besteden

Bekijken >

Lage premie voor studentenStudenten uitvaartverzekering

Uitvaartverzekeraars hanteren vaak een lage premie voor studenten. Dit komt omdat de levensverwachting van studenten een stuk groter is dan de levensverwachting van iemand van 75 jaar. Je kunt daarom als student al een uitvaartverzekering afsluiten voor slechts een paar euro per maand.

Doel van een studenten uitvaartverzekering

Het doel van een uitvaartverzekering is dat je ervoor zorgt dat jouw nabestaanden niet hoeven te betalen voor jouw uitvaart. Een uitvaart kost in Nederland gemiddeld 7.000 euro. Veel studenten willen niet dat hun ouders of nabestaanden voor deze kosten hoeven te betalen en sluiten daarom een uitvaartverzekering af met een verzekerd bedrag van 7.000 euro. Zo weten ze zeker dat alles goed geregeld is

Uitvaartverzekering voor studenten vergelijken

De meeste studenten kijken naar een goedkope uitvaartverzekering. Wanneer je een uitvaartverzekering gaat vergelijken is het belangrijk om niet alleen op prijs te letten. Hieronder vind je een aantal belangrijke punten waar je rekening mee kunt houden.

 • Welke soort uitvaartverzekering kies je?
  Er zijn 3 soorten uitvaartverzekeringen, namelijk de natura uitvaartverzekering, kapitaal uitvaartverzekering en de combinatie uitvaartverzekering. De meeste studenten kiezen voor de kapitaal uitvaartverzekering.
 • De hoogte van het verzekerd bedrag
  De hoogte van het verzekerd bedrag van je uitvaartverzekering heeft grote invloed op de premie. De meeste studenten kiezen voor een uitvaartverzekering met een verzekerd bedrag van ongeveer 7.000 euro.
 • Met of zonder indexatie?
  Laten we ervan uit gaan dat je 80 jaar oud wordt. De kans is erg groot dat alles dan een stuk duurder is geworden in vergelijking met nu. Dit komt door inflatie. Om ervoor te zorgen dat jouw nabestaanden dan nog steeds de kosten van je uitvaart kunnen betalen is het verstandig om een uitvaartverzekering met indexatie af te sluiten. De premie is dan iets duurder, maar dit voorkomt onderverzekering in de toekomst.
 • Welke looptijd van de premie kies je?
  Uitvaartverzekeringsmaatschappijen hanteren verschillende premie looptijden. Kies je ervoor om 30 jaar lang premie te betalen of om tot 85 jaar premie te betalen. De meeste studenten kiezen voor het betalen van de premie tot 85 jaar omdat hun maandelijkse premie dan een stuk lager is.

Waarom nu al een studenten uitvaartverzekering?

Veel studenten vragen zich af waarom ze nu al een uitvaartverzekering moeten afsluiten. Wij hebben daarom de voordelen voor je op een rij gezet.

 • De premie is erg laag
 • De kostenverspreiding is langer dan wanneer je het op latere leeftijd afsluit.
 • Je hebt je hele leven dekking. Mocht je op jonge leeftijd overlijden ben je dus ook al verzekerd.

Het is logisch dat een student niet staat te springen om een uitvaartverzekering. Zeker ook omdat je het geld liever in de kroeg uitgeeft aan het drinken van een biertje met vrienden. Toch is het wel verstandig. Zeker als je geen of weinig spaargeld achter de hand hebt. Een gemiddelde uitvaart kost namelijk al snel 7.000 euro.

Levenslange dekking voor studenten

Als je op jonge leeftijd een uitvaartverzekering afsluit heb je levenslange dekking. De uitvaartverzekering is de enige verzekering die altijd uitkeert. Je betaalt dus niet voor niets premie.

© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01