menu
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is eigenaar en content specialist en is al meer dan 15 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 30 maart 2021
Leon Schouten is directeur van Uitvaartverzekeringwijzer.net en werkt inmiddels ruim 15 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 2 minuten
Laatste update: 22 juni 2023

Uitvaartverzekering ouderen

Vroeger was het afsluiten van een uitvaartverzekering niet zo vanzelfsprekend als vandaag de dag. Veel mensen van 65 jaar of ouder hebben geen lopende uitvaartverzekering, maar wel geld apart gezet of gespaard voor hun uitvaart. Toch heeft niet iedereen voldoende spaargeld op zijn of haar spaarrekening om een uitvaart te kunnen bekostigen. Heeft u geen uitvaartverzekering maar wilt u toch informatie over een uitvaartverzekering voor ouderen? Lees er alles over in dit artikel.

Uitvaartverzekering voor ouderen afsluiten

Uitvaartverzekering voor ouderen

Met een uitvaartverzekering dekt u bepaalde financiële risico’s af, maar een verzekeraar kijkt hierin altijd naar uw leeftijd. Niet elke verzekeraar biedt daarom de mogelijkheid om een uitvaartverzekering op latere leeftijd af te sluiten. Als 65-plusser loopt u namelijk een groter risico om op korte termijn te overlijden, dan iemand die 20 jaar is en aanklopt voor een uitvaartpolis. Vandaar dat de meeste verzekeraars richtlijnen hebben opgesteld voor het afsluiten van een uitvaartverzekering. Soms betekent dit een toeslag op de verzekeringspremie of dat u moet aankloppen bij een andere verzekeraar.

Wat is de leeftijdsgrens voor een uitvaartverzekering voor ouderen?

De meeste verzekeraars hanteren een leeftijd tot 75 jaar voor het afsluiten van een uitvaartverzekering. Daarna wordt het wat lastiger om een verzekering te regelen.

VerzekeraarLeeftijdsgrens
DelaTot 75 jaar
MonutaTot 75 jaar
ArdantaTot 76 jaar
LifetriTot 75 jaar

*Voor het laatst gecontroleerd op 24 maart 2021

De gezondheidsverklaring

Bij het aanvragen van een uitvaartverzekering moet u bij een verzekeraar bijna altijd een gezondheidsverklaring invullen. Hierbij moet u enkele vragen over uw gezondheid beantwoorden. Als u kampt met diverse gezondheidsklachten betaalt u veelal wat meer premie, dan iemand dit fit en vitaal is. Verder speelt ook leeftijd een belangrijke rol. Iemand van 65 jaar betaalt minder premie dan iemand van 72 jaar. Dit zijn zaken om rekening mee te houden in uw zoektocht naar een uitvaartpolis voor een 65-plusser.

Andere mogelijkheden voor ouderen

Als een uitvaartverzekering afsluiten niet meer mogelijk is, zijn er altijd nog een aantal andere mogelijkheden. Het is namelijk wel mogelijk om een uitvaartdeposito af te sluiten. U stort eenmalig of periodiek een bepaald geldbedrag in een polis en u ontvangt een stukje rente over dit bedrag. Bij jouw overlijden wordt vervolgens het opgebouwde kapitaal uitgekeerd.

Verder is het uiteraard ook mogelijk om zelf te sparen voor uw uitvaart. Een crematie kost gemiddeld tussen de 4.000 en 7.000 euro. Bij een begrafenis liggen de kosten een stuk hoger en is dit gemiddeld tussen de 7.000 en de 10.000 euro.

Bereken de kosten van uw uitvaart

Wilt u weten of er voldoende spaargeld aanwezig is voor een begrafenis of crematie? Bereken de kosten van uw uitvaart via onze website. In een enkele oogopslag ziet u direct wat u tekort komt en of u wellicht een bepaald kapitaal moet meeverzekeren voor het bekostigen van uw uitvaart. Informatie inwinnen bij een financieel adviseur kan natuurlijk ook.

Vind hier meer informatie over het afsluiten van een uitvaartverzekering op hoge leeftijd.

Kortingen voor ouderen

Ouderen krijgen vaak korting op veel producten en diensten wanneer ze bijvoorbeeld aangesloten zijn bij bepaalde organisaties zoals de ANBO. Bij de ANBO kunt u ook voordeel krijgen op uw verzekeringen, maar helaas niet op een uitvaartverzekering. Dit komt omdat uitvaartverzekeraars weinig winst maken op uitvaartverzekeringen voor ouderen. Om toch de voordeligste uitvaartverzekering voor ouderen te kiezen raden wij u aan om eerst goed te vergelijken.

© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01