call 072 - 844 52 85 menu

Uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd

Heeft u nog geen uitvaartverzekering afgesloten en wilt u dit alsnog doen? Dan is het mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten op hoge leeftijd. Bij iedere verzekeraar gelden hiervoor andere regels, maar de mogelijkheid bestaat zeker. Door het afsluiten van een uitvaartverzekering op hoge leeftijd weet u zeker dat u uw dierbare niet met de kosten achterlaat zodra u overlijdt. Houdt u er rekening mee dat hoe later u een uitvaartverzekering afsluit, hoe hoger de premie zal zijn.

[insert_php]
include ‘topvijf.php’;
[/insert_php]

Voor- en nadelen afsluiten uitvaartverzekering op hoge leeftijd

uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijdHet afsluiten van een uitvaartverzekering op hoge leeftijd heeft voor- en nadelen. Wat deze zijn leest u hier.

Voordelen

  • u bent alsnog goed verzekerd voor uw uitvaart
  • u laat uw nabestaanden niet met onvoorziene kosten achter voor uw uitvaart

Nadelen

  • u betaalt een hogere premie
  • er gelden mogelijk aanvullende polisvoorwaarden
  • de kans is er dat u uit een beperktere groep verzekeraars kunt kiezen

Maximale leeftijd voor het afsluiten van een uitvaartverzekering

Iedere verzekeraar hanteert een maximale leeftijd waarop een uitvaartverzekering afsluiten nog mogelijk is. Wij hebben ze hieronder voor u op een rijtje gezet.

VerzekeraarLeeftijdsgrensExtra informatie
YardenTot 75 jaarYarden hanteert een leeftijdsgrens van 75 jaar. Bent u ouder, neem dan telefonisch contact op met Yarden via 0800-1292. Wellicht kunnen zij een uitzondering voor u maken.  Online kunt u geen verzekering afsluiten.
DelaTot 75 jaarBent u 75 jaar of ouder? Dan kunt u wel kiezen voor een DELA uitvaartkoopsompolis of depositofonds.
MonutaTot 75 jaarn.v.t.
ArdantaTot 75 jaarArdanta hanteert een leeftijdsgrens van 75 jaar. Bent u ouder, neem dan telefonisch contact op met Ardanta via 053 488 11 00. Wellicht kunnen zij een uitzondering voor u maken.  Online kunt u geen verzekering afsluiten.
NuvemaTot 75 jaarBent u 75 jaar of ouder? Dan kunt u een uitvaartdeposito afsluiten.

Invullen van een gezondheidsverklaring

Bij het aanvragen van een uitvaartverzekering moet u bijna altijd een gezondheidsverklaring invullen. Hierbij dient u enkele vragen te beantwoorden over uw gezondheid. Als u kampt met gezondheidsklachten dan betaalt u veelal een hogere premie. Verder speelt ook leeftijd een belangrijke rol. Iemand van 65 jaar betaalt minder premie dan iemand van 72 jaar. Dit zijn zaken om rekening mee te houden in uw zoektocht naar een begrafenispolis voor een 65-plusser.

Andere mogelijkheden

Als een uitvaartverzekering afsluiten niet meer mogelijk is, zijn er nog een aantal andere mogelijkheden.

1. Uitvaartdeposito

Zo kunt u ervoor kiezen om een uitvaartdeposito af te sluiten. Hierbij stort u eenmalig of periodiek een bepaald geldbedrag in een polis. U ontvangt rente over dit bedrag. Bij uw overlijden wordt dit opgebouwde kapitaal uitgekeerd.

Op deze pagina leest u meer informatie over een uitvaartdeposito.

2. Geld sparen

Verder is het uiteraard ook mogelijk om zelf te sparen voor uw uitvaart. Een crematie kost gemiddeld tussen de 4.000 en 7.000 euro. Bij een begrafenis liggen de kosten een stuk hoger en is dit gemiddeld tussen de 7.000 en de 10.000 euro.

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2014-2021
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
KvK nummer: 70310629 | BTW nummer: NL858252818B01