menu

Nederlandstalige uitvaartmuziek

Leestijd: 3 minuten

Als er een dierbare is overleden wilt u een mooie uitvaart regelen. Hier hoort natuurlijk ook passende uitvaartmuziek bij die tijdens de dienst wordt afgespeeld. Tijdens een uitvaart wordt vaak Nederlandstalige uitvaartmuziek gedraaid. Herkenbare nummers met mooie songteksten die het gevoel en de emotie perfect weergeven. Hieronder vindt u de meest gekozen Nederlandstalige uitvaartmuziek van dit moment.

Nederlandstalige uitvaartmuziek

Nederlandstalige uitvaartmuziek top 10

Hier vindt u de actuele top 10. Klik op de video om het nummer direct af te spelen.

 1. Mag Ik Dan Bij Jou – Claudia de Breij
  Het nummer Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij staat al enkele jaren op nummer één. Dit nummer is prachtig gezongen en brengt de emotie op een mooie manier over.
 2. Dat Ik Je Mis – Maaike Ouboter
  Het nummer Dat ik je mis van Maaike Ouboter is bekend geworden door het programma “De beste singer songwriter van Nederland”. Doordat Maaike haar beide ouders verloor weet ze het verdriet en de emotie prachtig in haar lied te verwoorden. Ze mocht het nummer tevens zingen op de uitvaart van prins Friso.
 3. Afscheid Nemen Bestaat Niet – Marco Borsato
  Dit nummer van Marco Borsato kent bijna iedereen en brengt de emotie van het afscheid nemen van een dierbare perfect naar over.
 4. Breng Me Naar Het Water – Marco Borsato
  Dit nummer van Marco Borsato gaat over het loslaten van een dierbare en wordt regelmatig gedraaid als iemand heeft gekozen voor euthanasie na een lange lijdensweg.
 5. De Steen – Paul de Leeuw
  Het nummer van Paul de Leeuw is al wat ouder, maar wordt nog steeds regelmatig gedraaid tijdens een uitvaart waar voor Nederlandstalige uitvaartmuziek wordt gekozen.
 6. Afscheid – Glennis Grace
  Dit nummer is oorspronkelijk van Volumia!, maar is tijdens het programma De Beste Zangers Van Nederland op een indrukwekkende manier gezongen door Glennis Grace. Haar versie wordt steeds vaker gedraaid tijdens een uitvaart en brengt de emotie op een mooie manier over.
 7. De Weg – Guus Meeuwis
  Dit nummer van Guus Meeuwis komt uit 2005 en is nog steeds een populair Nederlandstalig uitvaartnummer. Klik hieronder op de video om het lied te beluisteren.
 8. Zo Zal Het Zijn – Rob de Nijs
  Een prachtig lied van Rob de Nijs over de dood van iemand die een lang en mooi leven heeft geleefd.
 9. Afscheid Van Een Vriend – Clouseau
  Al een wat ouder lied, uitgebracht in 1992, maar nog steeds graag gehoord tijdens een uitvaart van een dierbare vriend.
 10. André Hazes – De Vlieger
  Dit nummer van André Hazes is alom bekend en behoeft hoogstwaarschijnlijk geen verdere toelichting.

De keuze van de muziek die u gedraaid wilt hebben tijdens uw uitvaart, kunt u vastleggen bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Bent u niet alleen op zoek naar Nederlandstalige uitvaartmuziek, dan vindt u hier een algemeen overzicht met uitvaartmuziek.

Begrafenis muziek Nederlandstalig

Bovenstaande Nederlandstalige begrafenis liedjes worden niet alleen op crematies gedraaid. Uiteraard ook op begrafenissen. We krijgen vaak de vraag of de muziek bij begrafenissen verschilt met de muziek bij crematies. Dit is niet het geval. Wel is het soort muziek dat gedraaid verschillend per leeftijdscategorie. Bij oude mensen wordt nog vaak klassieke muziek gedraaid. Overlijd een jong iemand dan is het vaak moderne Nederlandstalige begrafenis muziek.

Moderne Nederlandstalige liedjes begrafenis

Naast bovenstaande top 10 hebben we hieronder nog een aantal voorbeelden van bekende Nederlandstalige begrafenis muziek gezet:

 • Breng Me Naar Het Water: Marco Borsato
 • Mag Ik Dan Bij Jou: Claudia De Breij
 • Dat ik je mis – Maaike Ouboter
 • Wesly Bronkhorst – Trots Op Jou
 • Henk Bernard – Kon Jij Hier Nog Maar Een Keer Zijn
 • Jan Smit – Betere Tijden

Tijdloze Nederlandstalige liedjes begrafenis

Bekende Nederlandstalige tijdloze liedjes voor een begrafenis zijn bijvoorbeeld:

 • De Steen – Paul de Leeuw
 • Afscheid Nemen Bestaat Niet – Marco Borsato
 • Papa – Stef Bos
 • De Weg – Guus Meeuwis
 • Zo Zal Het Zijn – Rob De Nijs
 • Trein Naar Niemandsland: Frans Bauer
 • Als Alle Lichten Zijn Gedoofd – Marco Borsato
 • Andre Hazes – De Vlieger
begrafenis muziek nederlandstalig

Aantal nummers tijdens een uitvaart

Het is gebruikelijk om tijdens een uitvaart 3 of 4 liedjes te draaien. U kiest een nummer voor de binnenkomst of het begin van de dienst. Een of twee nummers tijdens de uitvaartdienst en een nummer tijdens de afscheidsplechtigheid. Met name dit laatste nummer is erg belangrijk en zullen mensen onthouden. Wilt u meer liederen afspelen dan kan dat natuurlijk ook. Met de hulp van een uitvaartverzorger kunt u de gehele uitvaart samenstellen.

© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01