call 072 - 844 52 85 menu

Nederlandstalige uitvaartmuziek

Als er een dierbare is overleden wilt u een mooie uitvaart regelen. Hier hoort natuurlijk ook passende uitvaartmuziek bij die tijdens de dienst wordt afgespeeld. Tijdens een uitvaart wordt vaak Nederlandstalige uitvaartmuziek gedraaid. Herkenbare nummers met mooie songteksten die het gevoel en de emotie perfect weergeven. Wilt u dat er tijdens uw uitvaart ook Nederlandstalige muziek wordt gespeeld, leg deze keuze dan vast bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Hieronder vindt u de meest gebruikte Nederlandstalige uitvaartmuziek.

Top 10 uitvaartmuziek Nederlandstalig

Hier vindt u de top 10, klik op de video om het nummer direct af te spelen.

 1. Mag Ik Dan Bij Jou – Claudia de Breij
  Het nummer Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij staat al enkele jaren op nummer één. Dit nummer is prachtig gezongen en brengt de emotie op een mooie manier over.
 2. Dat Ik Je Mis – Maaike Ouboter
  Het nummer Dat ik je mis van Maaike Ouboter is bekend geworden door het programma “De beste singer songwriter van Nederland”. Doordat Maaike haar beide ouders verloor weet ze het verdriet en de emotie prachtig in haar lied te verwoorden. Ze mocht het nummer tevens zingen op de uitvaart van prins Friso.
 3. Afscheid Nemen Bestaat Niet – Marco Borsato
  Dit nummer van Marco Borsato kent bijna iedereen en brengt de emotie van het afscheid nemen van een dierbare perfect naar over.
 4. Breng Me Naar Het Water – Marco Borsato
  Dit nummer van Marco Borsato gaat over het loslaten van een dierbare en wordt regelmatig gedraaid als iemand heeft gekozen voor euthanasie na een lange lijdensweg.
 5. De Steen – Paul de Leeuw
  Het nummer van Paul de Leeuw is al wat ouder, maar wordt nog steeds regelmatig gedraaid tijdens een uitvaart waar voor Nederlandstalige uitvaartmuziek wordt gekozen.
 6. Afscheid – Glennis Grace
  Dit nummer is oorspronkelijk van Volumia!, maar is tijdens het programma De Beste Zangers Van Nederland op een indrukwekkende manier gezongen door Glennis Grace. Haar versie wordt steeds vaker gedraaid tijdens een uitvaart en brengt de emotie op een mooie manier over.
 7. De Weg – Guus Meeuwis
  Dit nummer van Guus Meeuwis komt uit 2005 en is nog steeds een populair Nederlandstalig uitvaartnummer. Klik hieronder op de video om het lied te beluisteren.
 8. Zo Zal Het Zijn – Rob de Nijs
  Een prachtig lied van Rob de Nijs over de dood van iemand die een lang en mooi leven heeft geleefd.
 9. Afscheid Van Een Vriend – Clouseau
  Al een wat ouder lied, uitgebracht in 1992, maar nog steeds graag gehoord tijdens een uitvaart van een dierbare vriend.
 10. André Hazes – De Vlieger
  Dit nummer van André Hazes is alom bekend en behoeft hoogstwaarschijnlijk geen verdere toelichting.

De keuze van de muziek die u gedraaid wilt hebben tijdens uw uitvaart, kunt u vastleggen bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Bent u niet alleen op zoek naar Nederlandstalige uitvaartmuziek, dan vindt u hier een algemeen overzicht met uitvaartmuziek.

Aantal nummers tijdens een uitvaart

Het is gebruikelijk om tijdens een uitvaart 3 of 4 liedjes te draaien. U kiest een nummer voor de binnenkomst of het begin van de dienst. Een of twee nummers tijdens de uitvaartdienst en een nummer tijdens de afscheidsplechtigheid. Met name dit laatste nummer is erg belangrijk en zullen mensen onthouden. Wilt u meer liederen afspelen dan kan dat natuurlijk ook. Met de hulp van een uitvaartverzorger kunt u de gehele uitvaart samenstellen.

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2014-2021
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Oudorp, Nederland
KvK nummer: 70310629 | BTW nummer: NL858252818B01