call 072 - 844 52 85 menu

Speech uitvaart moeder voorbeeld

timer Leestijd: 2 minuten

Het verlies van een moeder is niet te bevatten. Uw moeder heeft u opgevoed en alles geleerd. En nu staat u op het punt om een speech te schrijven voor op de uitvaart van uw moeder. Een heel moeilijk moment. Maar tegelijkertijd ook een heel mooi moment. U kunt namelijk prachtige woorden over uw moeder vertellen. Onderstaand voorbeeld zal u helpen bij het schrijven van de speech voor op de begrafenis of crematie van uw moeder.


Lieve mam,

Je werd geboren in Amsterdam op 15 januari 1965. Je ouders waren beide leraar en jullie hadden het niet slecht. Jullie konden ieder jaar twee keer op vakantie. Altijd twee weken naar Frankrijk en later in het jaar nog een weekje naar Oostenrijk.

Die mooie reizen inspireerde jou om met pap en mij ook veel te gaan reizen. We gingen ieder jaar naar een andere land in Europa. We kwamen in landen als Kroatië, Tsjechië, Slovenië en Albanië. Weinig Nederlanders kwamen in die tijd in deze landen en dat vonden we heerlijk. Een nieuwe taal, nieuwe cultuur en ander soort natuur.

speech uitvaart moeder

Naast het reizen vond je het ook heerlijk om thuis te zijn. Met ons gezin deden we veel spelletjes. Daarnaast hadden we op zaterdag onze vaste tv programma’s en kwam er altijd wat lekkers op tafel. Ondanks dat ik enig kind was heb ik dat nooit zo gevoelt. Ik was nooit eenzaam omdat er altijd vriendjes en vriendinnen mochten blijven logeren.

Je hebt je altijd ingezet om een goed en liefdevol thuis te bieden. We konden samen lachen, maar ook samen huilen. In deze tijd is dat uniek, want in veel gezinnen wordt er niet gesproken over dingen die slecht gaan of vervelend zijn. Bij jou kon ik altijd mijn gevoelens kwijt.

Je prachtige ogen en brede glimlach zal ik nooit vergeten. De foto op mijn kamer bekijk ik iedere dag. Ook over 10 jaar nog. Daar ben ik van overtuigd.

Met jouw verlies, is ook een stukje van ons weggegaan. Uit het oog, maar nooit uit het hart.

Rust zacht lieve mam


Uitvaartspeech liever laten schrijven

Heeft u ondanks bovenstaande tips moeite om de uitvaartspeech zelf te schrijven? Voor slechts 199 euro kunt u uw speech door één van onze experts laten schrijven. Stuur een e-mail met uw naam en contactgegevens naar info@uitvaartverzekeringwijzer.net en wij nemen direct contact met u op. 

Was deze pagina nuttig?

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2014-2021
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Oudorp, Nederland
KvK nummer: 70310629 | BTW nummer: NL858252818B01

Comodo certificaat