menu

Uitvaart Alkmaar

Leestijd: 2 minuten

Wilt u een uitvaart in Alkmaar gaan regelen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft voor het regelen van een uitvaart in Alkmaar of omgeving.

Uitvaart Alkmaar

Uitvaart Alkmaar vergelijken

In Alkmaar zijn verschillende uitvaartondernemers, bijvoorbeeld UitvaartverzorgingDuin, die u kunnen helpen bij het regelen van een uitvaart in Alkmaar. Een uitvaartondernemer wordt in de volksmond ook wel een begrafenisondernemer, uitvaartverzorger of uitvaartbegeleider genoemd. Hieronder vindt u een aantal diensten die u bij ons op de website kunt bekijken.

Begrafenis in Alkmaar

Een begrafenis in Alkmaar kan op verschillende plekken. Zo zijn er op dit moment drie begraafplaatsen in Alkmaar.

NaamAdres
Algemene begraafplaats AlkmaarPrins Bernhardlaan 4
1815 JG Alkmaar
RK begraafplaats St. BarbarastichtingWesterweg 250
1815 JK Alkmaar
Natuurbegraafplaats GeestmerlooNauertogt 21a
1831 GD Alkmaar

Crematie Alkmaar

Voor een crematie in Alkmaar is er op dit moment 1 mogelijkheid. In het crematorium Alkmaar. Daarnaast zijn er in de omgeving van Alkmaar verschillende andere mogelijkheden.

NaamAdresKm van AlkmaarOnderdeel van
Crematorium & Uitvaartcentrum AlkmaarMeerweg 11
1816 MG Alkmaar
0 kmMonuta
Crematorium en uitvaartcentrum Waerdse LandenKrusemanlaan 5
1701 VN Heerhugowaard
14,2 kmDELA
Yardenhuis van SchagenHaringhuizerweg 3
1741 NC Schagen
21,5 kmYarden

Uitvaartcentrum Alkmaar

Een uitvaartcentrum is een locatie waar overledenen opgebaard kunnen worden en waar rouwdiensten gehouden kunnen worden. Het uitvaartcentrum is doorgaans uitgerust met:

 • Rouwkamers
 • Koelcellen
 • Een aula
 • Koffiekamer.

Soms is een crematorium of begraafplaats ook meteen een uitvaartcentrum is. Via onderstaande pagina’s vindt u de juiste uitvaart locaties in Alkmaar.

Uitvaart Alkmaar zelf regelen

Vroeger was het gebruikelijk om een uitvaart te laten regelen door een uitvaartondernemer. Tegenwoordig is het zelf regelen van een uitvaart een stuk makkelijker geworden. Ook zijn de kosten van een uitvaart vaak lager wanneer u het zelf regelt. Wanneer u een uitvaart in Alkmaar zelf gaat regelen raden wij u aan om onze uitvaart regelen checklist te bekijken. Met deze checklist wordt het regelen van een uitvaart een stuk makkelijker. Verder is het belangrijk om de aangifte van overlijden zo snel mogelijk te regelen bij de gemeente Alkmaar.

Wat kost een uitvaart in Alkmaar?

De kosten van een uitvaart kunnen enorm verschillen. Wilt u een luxe uitvaart? Of liever een basic uitvaart? In Alkmaar zijn beide vormen mogelijk. Ook is er tegenwoordig een crematorium in Alkmaar. Hierdoor kunt u niet alleen kiezen voor een begrafenis, maar ook voor een crematie. Prijzen verschillen tussen de 3.000 euro en de 10.000 euro.

Kosten begrafenis Alkmaar

De kosten van een begrafenis in Alkmaar zijn niet overal hetzelfde. De grafkosten verschillen per begraafplaats. Daarnaast is het aantal mensen dat aanwezig is bij de begrafenis ook bepalend voor de prijs. Een begrafenis kost in Alkmaar al snel 5.000 euro en kan oplopen tot 10.000 euro. Wilt u een goedkope doodskist? Of liever een luxe? Dit scheelt al snel honderden euro’s. Vergelijk daarom vooraf altijd goed de kosten. 

Kosten crematie Alkmaar 

In Alkmaar is er op dit moment slechts één crematorium. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een crematie in Heerhugowaard of Schagen. Toch kiezen veel Alkmaarders voor een crematie in Alkmaar. De kosten van een crematie worden daarnaast bepaalt door de grote van de crematie. Hoeveel mensen komen er? Wordt er na de crematie nog een borrel met hapjes geserveerd? Een crematie kost in Alkmaar al snel 3.000 euro en kan oplopen tot ongeveer 9.000 euro.

Uitvaart locaties in Alkmaar

Voor een uitvaart in Alkmaar zijn er verschillende mogelijkheden. De kerkelijke mogelijkheden zijn bijvoorbeeld:

 • De Pius X kerk
 • De Blije Mare
 • Laurentiuskerk

Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden voor een prachtig afscheid. Bijvoorbeeld:

 • Villa Zoethout
 • Koekenbier
 • Heeren van Sonoy
 • Meereboer

© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01