menu
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is eigenaar en content specialist en is al meer dan 15 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 31 maart 2021
Leon Schouten is directeur van Uitvaartverzekeringwijzer.net en werkt inmiddels ruim 15 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 4 minuten
Laatste update: 19 oktober 2023

Troostgeschenk bij overlijden

Als er een dierbare van iemand is overleden wilt u iets moois geven aan de nabestaanden. Maar wat voor geschenk geeft u bij overlijden? En wat bij het overlijden van een baby? Het kiezen van een troostgeschenk kan erg lastig zijn. Daarom hebben wij 10 prachtige troost cadeaus bij overlijden voor u op een rij gezet.

Troost cadeaus bij overlijden

 1. Bloemen
  Zoals we al schreven is een bos bloemen het meest gegeven troostgeschenk aan iemand in rouw. Het ontvangen van een mooie bos bloemen is altijd prettig en staat prachtig in een woning. Helaas kun je van een bos bloemen maar korte tijd genieten en waarschijnlijk ontvangen de nabestaanden nog meer boeketten. Vraag uzelf daarom altijd af of dit het juiste geschenk is.

  Koop hier een prachtig rouwboeket

 2. Troostgeschenk voor iemand in rouwWensballon
  Een ander idee is om samen met de nabestaande een wensballon op te laten. Kies een mooie locatie uit (niet dicht bij bebouwing), praat met elkaar over de overledene en haal mooie herinneringen op. Een laat vervolgens samen de wensballon op. Dit kan een heel mooi moment zijn om samen te delen en de overledene te eren en te herdenken.

  Koop hier een wensballon

Logo
€6,68
Premie op basis van 25 jarige en verzekeringswaarde €9500,- Kies deze >
Logo
€8,03
Premie op basis van 25 jarige en verzekeringswaarde €9500,- Kies deze >
Logo
€11,47
Premie op basis van 25 jarige en verzekeringswaarde €9500,- Kies deze > Link niet beschikbaar

Sieraad
Het geven van een sieraad kan ook een heel mooi cadeau zijn voor iemand in rouw. Hiervoor moet u wel zeker weten dat dit bij de nabestaande past. Kies voor een sieraad dat symbool staat voor de overledene, een waar de naam of initialen van de overledene in is gegraveerd of een waar het as van de overledene in is verwerkt.

Vind hier een mooi sieraad

 • Een leesboek
  Nadat iemand is overleden zullen dierbare niet direct weer aan het werk gaan. Ze nemen een tijd rust om bij te komen en alles op een rij te zetten. In deze periode is het fijn om af en toe een goed boek te lezen. Een leesboek is daarom een ideaal troost cadeau bij overlijden.

  Hier vindt u de populairste boeken van dit moment

 • Droogboeket met bijpassende vaas
  Een prachtig droogboeket met een mooie vaas zal zeer gewaardeerd worden. Dit is een cadeau wat minimaal 1 jaar zal blijven staan.

  Hier kunt u mooie droogboeketten kopen

 • Troost chocolade
  Chocolade is altijd goed. Bijvoorbeeld de smaak karamel zeezout in de vorm van een hart.

  Hier vindt u de mooiste troost chocolade

 • Kunstwerk
  Een ander mooi cadeau bij overlijden is het geven van een kunstwerk. Uiteraard moet de nabestaande wel van kunst houden. Een kunstwerk is iets blijvend en kan veel troost bieden. Denk aan een kunstwerk dat symbool staat voor de overledene. Dit kan zowel voor iets in huis zijn, als in de tuin.
 • Foto of fotoalbum

  Heeft u een mooie foto van de overledene of een met de overledene en de nabestaande dan kan het een heel mooi gebaar zijn om deze af te laten drukken en te geven. Heeft u meerdere mooie foto’s, dan kan het ook heel mooi zijn om hier een (klein) fotoalbum van te maken. Deze is dan niet prominent aanwezig in de woning, maar de nabestaande het kan album altijd bekijken als hij of zij dat wenst.

Overige troostgeschenken bij overlijden

Naast bovenstaande cadeaus zijn er nog een aantal geschenken die u kunt geven in een periode van rouw. Met onderstaande geschenken zult u uw dierbare ontzorgen.

 1. Oppas bieden
  Een ander cadeau kan zijn om een dag of weekend oppas aan te bieden, zodat de nabestaande zelf of met zijn of haar partner weg kan. Dit kan erg prettig zijn voor de ouders en u zou de kinderen mee kunnen nemen naar iets leuks, zoals een speeltuin of pretpark.
 2. Maaltijd verzorgen
  Wellicht ziet u dit niet als cadeau, maar voor iemand in rouw kan het erg prettig zijn als zij niet hoeft na te denken over het avondeten. Biedt daarom aan om een of meerdere dagen te koken en breng dit langs. Of vraag het niet vooraf, maar doe het gewoon. Let er wel op dat u het eten alleen langs brengt en vervolgens niet nog een uur blijft kletsen. Anders kunnen zij zich opgelaten voelen en wordt het eerder een bezoek waar ze wellicht helemaal niet op zitten te wachten.
 3. Hulp in het huishouden
  Een praktisch cadeau voor nabestaanden is om een helpende hand te bieden in het huishouden. Als verrassing als de nabestaande een dag weg is en thuiskomt in een schoon huis. Of om het samen te doen. Dan biedt u de persoon in rouw ook de kans om tijdens het huishouden tegen u aan te kletsen en alles van zich af te praten.
 4. Samen een dagje weg
  Een dag de zinnen verzetten door samen een dagje weg te gaan, kan een perfect troost cadeau zijn voor iemand in rouw. Ga samen een dag naar een andere stad. Maak een strandwandeling. Ga ergens wat eten of naar een spa wellness center. Het is handig om de nabestaande te vragen waar hij of zij zin in heeft. Zo weet u dat u niets boekt waar hij of zij geen zin in heeft.
 5. Wees er voor iemand tijdens feestdagen
  Veel mensen staan de nabestaande bij tijdens het rouwproces. Vergeten wordt vaak dat de jaren daarna ook zwaar zijn, zeker tijdens feestdagen. Stuur een kaart of ga even langs tijdens de verjaardag van de overledene, een trouwdag en andere feestdagen. Wees er voor de nabestaande op deze moeilijke dagen en haal samen mooie herinneringen op.

Herinnering cadeau overlijden

Naast een troostgeschenk bestaat er ook nog een herinnering cadeau bij overlijden. Dit is een herinnering ter nagedachtenis van de overledene. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld:

 • Mooi beeld
 • Herinneringsschilderij
 • Assieraad
 • Tatoeage
 • Fotoboek
 • Herinneringsboom

Troost cadeau overlijden baby

Het verliezen van een baby of kind is het ergste wat u kan overkomen. U wilt de ouders van de baby een troost cadeau bij het overlijden geven. Maar wat geeft u iemand die net een baby heeft verloren? Hieronder een aantal voorbeelden van een troost cadeau bij overlijden baby:

 • Knuffel
 • Beeldje
 • Sieraad
 • Fotoboek
 • Troostarmband
 • Boeken

Condoleance cadeau

Een condoleance cadeau geeft u als steun voor de nabestaanden. Dit cadeau kunt u voor, maar ook nog tot weken na de condoleance geven. Een condoleance cadeau is een manier om te laten weten dat u aan de nabestaanden denkt. U steekt ze hiermee een hart onder de riem in deze lastige tijd. Daarnaast helpt dit cadeau bij de rouwverwerking. Het is voor nabestaanden fijn om te weten dat er aan hun gedacht wordt. Ook na de uitvaart.

Heeft u zelf nog andere goede ideeën voor een troostgeschenk bij overlijden? Laat het ons weten!

© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01