call 072 - 844 52 85 menu

Troostgeschenk voor iemand in rouw

timer Leestijd: 3 minuten

Als er een dierbare van iemand is overleden wilt u iets moois geven aan de nabestaanden. Maar wat voor geschenk geef je bij overlijden? Veelal wordt gekozen voor een bos bloemen, iets wat altijd mooi en passend is. Het kiezen van een ander troostgeschenk kan erg lastig zijn, omdat u niet weet waar iemand behoefte aan heeft en wat past bij de rouwverwerking. Toch is het altijd mooi om een troostcadeau te geven aan iemand die in rouw is, als steunbetuiging.

Top 10 ideeën als troostgeschenk voor iemand in rouw

 1. Bloemen
  Zoals we al schreven is een bos bloemen het meest gegeven troostgeschenk aan iemand in rouw. Het ontvangen van een mooie bos bloemen is altijd prettig en staat prachtig in een woning. Helaas kun je van een bos bloemen maar korte tijd genieten en waarschijnlijk ontvangen de nabestaanden nog meer boeketten. Vraag uzelf daarom altijd af of dit het juiste geschenk is.
  Koop hier een prachtig rouwboeket
 2. Troostgeschenk voor iemand in rouwWensballon
  Een ander idee is om samen met de nabestaande een wensballon op te laten. Kies een mooie locatie uit (niet dicht bij bebouwing), praat met elkaar over de overledene en haal mooie herinneringen op. Een laat vervolgens samen de wensballon op. Dit kan een heel mooi moment zijn om samen te delen en de overledene te eren en te herdenken.
  Koop hier een wensballon
 3. Sieraad
  Het geven van een sieraad kan ook een heel mooi cadeau zijn voor iemand in rouw. Hiervoor moet u wel zeker weten dat dit bij de nabestaande past. Kies voor een sieraad dat symbool staat voor de overledene, een waar de naam of initialen van de overledene in is gegraveerd of een waar het as van de overledene in is verwerkt.
  Koop hier een mooi sieraad
 4. Oppas bieden
  Een ander cadeau kan zijn om een dag of weekend oppas aan te bieden, zodat de nabestaande zelf of met zijn of haar partner weg kan. Dit kan erg prettig zijn voor de ouders en u zou de kinderen mee kunnen nemen naar iets leuks, zoals een speeltuin of pretpark.
 5. Maaltijd verzorgen
  Wellicht ziet u dit niet als cadeau, maar voor iemand in rouw kan het erg prettig zijn als zij niet hoeft na te denken over het avondeten. Biedt daarom aan om een of meerdere dagen te koken en breng dit langs. Of vraag het niet vooraf, maar doe het gewoon. Let er wel op dat u het eten alleen langs brengt en vervolgens niet nog een uur blijft kletsen. Anders kunnen zij zich opgelaten voelen en wordt het eerder een bezoek waar ze wellicht helemaal niet op zitten te wachten.
 6. Hulp in het huishouden
  Een praktisch cadeau voor nabestaanden is om een helpende hand te bieden in het huishouden. Als verrassing als de nabestaande een dag weg is en thuiskomt in een schoon huis. Of om het samen te doen. Dan biedt u de persoon in rouw ook de kans om tijdens het huishouden tegen u aan te kletsen en alles van zich af te praten.
 7. Kunstwerk
  Een ander mooi cadeau bij overlijden is het geven van een kunstwerk. Uiteraard moet de nabestaande wel van kunst houden. Een kunstwerk is iets blijvend en kan veel troost bieden. Denk aan een kunstwerk dat symbool staat voor de overledene. Dit kan zowel voor iets in huis zijn, als in de tuin.
 8. Foto of fotoalbum
  Heeft u een mooie foto van de overledene of een met de overledene en de nabestaande dan kan het een heel mooi gebaar zijn om deze af te laten drukken en te geven. Heeft u meerdere mooie foto’s, dan kan het ook heel mooi zijn om hier een (klein) fotoalbum van te maken. Deze is dan niet prominent aanwezig in de woning, maar de nabestaande het kan album altijd bekijken als hij of zij dat wenst.
 9. Samen een dagje weg
  Een dag de zinnen verzetten door samen een dagje weg te gaan, kan een perfect troostcadeau zijn voor iemand in rouw. Ga samen een dag naar een andere stad, maak een strandwandeling, ga ergens wat eten of naar een spa wellness center. Het is handig om de nabestaande te vragen waar hij of zij zin in heeft, zodat u niet iets boekt waar hij of zij geen zin in heeft.
 10. Wees er voor iemand tijdens feestdagen
  Veel mensen staan de nabestaande bij tijdens het rouwproces. Vergeten wordt vaak dat de jaren daarna ook zwaar zijn, zeker tijdens feestdagen. Stuur een kaart of ga even langs tijdens de verjaardag van de overledene, een trouwdag en andere feestdagen. Wees er voor de nabestaande op deze moeilijke dagen en haal samen mooie herinneringen op.

Heeft u zelf nog andere goede ideeën voor een troostgeschenk bij overlijden? Laat het ons weten!

Was deze pagina nuttig?

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2014-2021
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Oudorp, Nederland
KvK nummer: 70310629 | BTW nummer: NL858252818B01

Comodo certificaat