menu
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 7 april 2021
Femke Koning is eigenaar en content specialist en is al meer dan 15 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 2 minuten
Laatste update: 22 juni 2023

Rouwband kopen

Een rouwband is een zwarte band van stof dat men om de bovenarm draagt als teken van rouw na het overlijden van een dierbare. Rouwbanden zien we voornamelijk in de sportwereld als er een bekende is overleden en het team een rouwband draagt als laatste eer. Wilt u een rouwband kopen? Dan vindt u hier handige informatie en de mogelijkheid om een rouwband te kopen.

Online rouwband kopen

Een zwarte rouwband kopen kunt u eenvoudig online doen. Zowel voor uzelf als bijvoorbeeld voor een heel voetbal team. Er zijn verschillende soorten rouwbanden te koop, in diverse prijsklassen. Voordat u een rouwband koopt is het daarom goed om even een vergelijking te maken, zodat u zeker weet dat u de juiste koopt, die niet te duur is.

Waar komt de rouwband vandaan?Zwarte rouwbanden

Een rouwband komt voort uit het dragen van begrafeniskleding bij een uitvaart. Vroeger waren deze regels strenger dan tegenwoordig. Al gaan de meeste mensen ook nu nog in het zwart gekleed naar een uitvaart. Voor een sportteam is dit vrijwel onmogelijk. Daarom wordt er gekozen voor het dragen van een rouwband. Een rouwband kan zowel door mannen als vrouwen gedragen worden. Liever geen rouwband? Tegenwoordig zijn er ook zwarte polsbandjes te koop die dezelfde functie hebben. De rouwband steunt de nabestaanden bij de rouwverwerking.

Rouwband dragen; links of rechts

Als u eenmaal een rouwband heeft gekocht en deze wilt dragen is het belangrijk dat u de zwarte rouwband om de goede arm draagt. Volgens de reglementen van de FIFA moet de rouwband om de linkerarm gedragen worden. U draagt een rouwband aan de bovenarm. Ondanks deze regel zie je spelers toch nog regelmatig de rouwband om de rechterarm dragen. Echter is de juiste manier de linker bovenarm.

rouwband kopenRouwband voetbal

Bij het overlijden van een bekende voetballer of belangrijk persoon in de voetballerij, wordt er door voetbalteams gekozen om een wedstrijd te spelen met een rouwband om de bovenarm. Iedere speler uit het team draagt dan een rouwband en vaak wordt dit ook door de arbitrage tijdens de wedstrijd gedragen. Voorafgaand aan een dergelijke (beladen) wedstrijd wordt regelmatig ook gekozen om een minuut stilte te houden.

© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01