call 072 - 844 52 85

Overstappen van uitvaartverzekering

Denkt u er aan om over te stappen van uitvaartverzekering of over te gaan naar een andere uitvaartverzekeraar? Bent u bijvoorbeeld niet tevreden over de dienstverlening, uw verzekeringspakket of uw premie? Dan kunt u zeker overstappen van uitvaartverzekering. Het is echter niet altijd in uw voordeel om over te stappen. Waarom dat zo is, leest u in dit artikel.

Overstappen van uitvaartverzekering, hoe werkt dat?

Overstappen van uitvaartverzekering kunt u op meerdere manieren doen;

  • uw polis afkopen
  • uw polis premievrij maken
  • bijverzekeren
  • een nieuwe uitvaartverzekering afsluiten

Een uitvaartpolis afkopenOverstappen van uitvaartverzekering

Een van de mogelijkheden om over te stappen van uitvaartverzekering is het afkopen van uw huidige polis. U geeft aan bij uw uitvaartverzekeraar dat u de polis wilt aflopen en dit houdt in dat u niet langer premie hoeft te betalen en uw dekking vervalt. Heeft u de afgelopen jaren premie betaald, dan zal de verzekeraar aangeven wat de afkoopwaarde is. Dit zal altijd lager zijn dan de huidige waarde van uw uitvaartpolis. Daarnaast brengen een aantal verzekeraars kosten in rekening voor het afkopen van de polis. Zodra u de uitvaartpolis heeft afgekocht kunt u overstappen van uitvaartverzekering.

Aangezien de regels voor het afkopen van uw uitvaartpolis bij iedere verzekeraar anders zijn, adviseren wij u altijd vooraf contact op te nemen met uw verzekeraar. Lees hier meer informatie over het afkopen van een uitvaartpolis.

Een uitvaartpolis premievrij maken

U kunt er ook voor kiezen om de uitvaartverzekering op te zeggen, maar alleen de premiebetaling. U betaalt dan niet langer premie dus u bouwt geen waarde meer op, maar de waarde die u reeds heeft opgebouwd blijft behouden. De uitvaartverzekering blijft in dit geval dus actief. Let er wel op dat de verzekeraar hier kosten voor in rekening kan brengen en dat de uitkering bij overlijden lager is dan u vooraf had afgesproken. U betaalt immers een kortere periode premie.

Aangezien de regels voor het premievrij maken van uw uitvaartpolis bij iedere verzekeraar anders zijn, adviseren wij u altijd vooraf contact op te nemen met uw verzekeraar. Lees hier meer informatie over het premievrij maken van een uitvaartpolis.

Bijverzekeren

Een andere optie is uw huidige uitvaartverzekering te laten lopen, maar een extra verzekering af te sluiten. Deze nieuwe verzekering is dan een aanvulling op uw huidige verzekering en u loopt niet tegen de nadelen en extra kosten aan van het premievrij maken of afkopen van uw huidige polis. Houdt u er wel rekening mee dan u vanaf dat moment twee keer premie betaald, omdat beide verzekeringen actief zijn. Uiteraard worden ook beide polissen uitgekeerd op het moment dat u komt te overlijden. De optie tot bijverzekeren is alleen interessant als u ontevreden bent over de dekking van uw eerste uitvaartverzekering.

Een nieuwe uitvaartverzekering afsluiten

U kunt nu een nieuwe uitvaartverzekering afsluiten. Het is verstandig om vooraf een goede vergelijking te maken, zodat u zeker weet dat u niet te veel premie gaat betalen en u de dekking kiest die bij uw wensen past. Houdt u er rekening mee dat u inmiddels ouder bent geworden en de premie daardoor hoger zal zijn. Ook kan het zo zijn dat uw gezondheid is verslechterd, waardoor de premie hoger uitvalt. Dit kan het overstappen van uitvaartverzekering ongunstig voor u maken. Tevens is het goed om te weten dat het niet mogelijk is om uw huidige verzekering mee te nemen naar een andere verzekeraar tegen betere voorwaarden.

Wilt u toch overstappen van uitvaartverzekering? Neem dan in ieder geval het volgende goed door:

  • het type uitvaartverzekering (natura-, kapitaal of een combinatie verzekering)
  • de hoogte van de uitkering
  • de looptijd van de uitvaartverzekering
  • de reviews en ervaringen van andere klanten met de verzekeraar

Zo weet u zeker dat u een goede overstap maakt. Bekijk hier verschillende begrafenisverzekeringen!

Overstappen van uitvaartverzekering
4.7 (94.29%) 21 votes

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629