Door Femke Koning op 05-09-2019 om 11:07

Wat te doen bij overlijden in het buitenland op vakantie?

Leestijd: 1 minuut

Uit onafhankelijk onderzoek van Kien Onderzoek, in opdracht van uitvaartverzekeraar DELA blijkt dat ruim een derde van de Nederlanders niet weet of ze zijn verzekerd voor de kosten van repatriëring. Daarnaast staat nog eens een derde niet stil bij de mogelijkheid tot overlijden als zij op vakantie zijn in het buitenland.

Repatriëring 

Bij overlijden in het buitenland komt heel wat kijken. U moet dan andere zaken regelen dan als iemand in zijn eigen land overlijdt. Ieder jaar moeten er ongeveer 800 mensen naar Nederland teruggebracht worden die zijn overleden, repatriëren wordt dat genoemd. Bij een repatriëring wordt het lichaam van de overleden persoon teruggebracht naar Nederland. Dit kost behoorlijk wat geld en de erfgenamen dienen deze kosten te betalen.

Kosten repatriëring

De kosten van repatriëring zijn hoog. Het vervoeren van een lichaam vanuit Frankrijk of Italië kost zo’n 2.500 euro. Indien het lichaam met het vliegtuig vervoerd moet worden, bijvoorbeeld uit Amerika, dan wordt het snel duurder. Dat gaat het richting de 10 tot 15 duizend euro. 

Welke verzekering dekt repatriëring?

Bij een overlijden in het buitenland kunt u denken aan verschillende verzekeringen, de zorgverzekering, de reisverzekering en de uitvaartverzekering. De basiszorgverzekering dekt repatriëring niet. Een reisverzekering wel. Heeft u geen reisverzekering, dan vergoeden  uitvaartverzekeringen het mogelijk. Of dit het geval is leest u in de voorwaarden van uw polis. U kunt uiteraard ook contact opnemen met uw verzekeraar. 

Meer informatie over overlijden in het buitenland leest u hier.

-
© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01