Door Redactie op 12-05-2020 om 09:54

Versoepelde corona maatregelen tijdens uitvaart

Leestijd: 1 minuut

Vorige week heeft premier Rutte de nieuwe plannen bekend gemaakt voor de aankomende maanden in strijd tegen het coronavirus. Het coronavirus vraagt veel van onze samenleving, maar er lijken wat lichtpuntjes nu het aantal doden afneemt en het weer rustiger wordt op de IC’s. 

Versoepelde maatregelen bij een uitvaart

Ten behoeve van de uitvaart van dierbaren betekent de versoepeling van de maatregelen het volgende;

Per 1 juni mag er weer catering plaatsvinden bij uitvaarten. Dit betekent dat er weer koffie en thee geschonken mag worden en andere catering activiteiten. Het is hierbij van belang dat iedereen kan voldoen aan de anderhalve meter afstand.

Per 1 juli mogen er 100 mensen aanwezig zijn bij een uitvaart en de plechtigheden daaromheen. Tot nu toe mogen er slechts 30 mensen aanwezig zijn. Dit houdt in dat veel dierbare niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn en geen afscheid kunnen nemen van de overledene.

Versoepeling onder voorwaarden

De versoepeling kan alleen doorgaan als er geen nieuwe piek in het aantal besmetting wordt geconstateerd. Ook is het van belang dat iedereen anderhalve meter van elkaar af blijft. Niet alleen in het dagelijkse leven, maar ook tijdens een uitvaart. Dit vraagt om de nodige aanpassingen, maar het zou mogelijk moeten zijn. Voor veel mensen is deze versoepeling heel erg prettig omdat er nu meer mensen afscheid kunnen nemen van hun overleden dierbare.

Overige uitvaartregels ten tijde van corona leest u in ons eerder geschreven artikel.

-
© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01