Door Femke Koning op 15-01-2019 om 15:36

Uitvaartwensen regelen met een gratis app

Leestijd: 1 minuut

Er is een nieuwe app voor de uitvaart markt, genaamd stervensdruk. Een app waarmee je jouw uitvaartwensen vast kunt leggen. Wil jij begraven of gecremeerd worden, wat te doen met de as, je kleding waarin je opgebaard wilt worden, het rouwvervoer, de bloemen, de uitvaartmuziek en welke foto er gebruikt moet worden voor de rouwkaart.

Ook als je dingen nog niet wilt vastleggen is dit geen probleem. Je kunt deze punten dan open laten en wellicht op een later moment invullen. Je kunt al je uitvaartwensen aanpassen wanneer je maar wilt. Erg handig, want meestal veranderen uitvaartwensen naarmate je ouder wordt.

Hoe weet je dat je familie rekening houdt met je uitvaartwensen?

In de app kun je een contactpersoon aanwijzen die ook toegang heeft tot je gegevens en die ervoor kan zorgen dat de uitvaart zo verloopt als jij het wilt. Maar je kunt je gegevens ook delen met een notaris, zodat de notaris erop kan toezien dat er naar de wens van de overledene gehandeld wordt.

Het is belangrijk om je uitvaartwensen vast te leggen

Veel nabestaanden zitten na het overlijden van een dierbare in een emotionele rollercoaster. Daarom is het fijn als ze op dat moment weten welke uitvaartwensen hun dierbare heeft, zodat ze geen moeilijke beslissingen meer hoeven te nemen.

De app Stervensdruk is voorlopig alleen te downloaden voor tablet. Wanneer er een versie komt voor de smartphone is nog niet bekend. 

-
© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01