Uitvaartwensen opgeslagen in app worden doorverkocht

Door Redactie op 25-04-2019 om 10:10

In de app “Stervensdruk”, de naam van de app die het Zwolse bedrijfs Appbakkers heeft ontwikkeld, kunnen mensen hun uitvaartwensen vastleggen. De app is handig en makkelijk, zowel voor de persoon zelf als voor de nabestaanden die alle uitvaartwensen in een overzicht gepresenteerd krijgt. Maar nu meldt Stentor dat het bedrijf de ingevulde uitvaartwensen data verkoopt aan derden.

Data wordt doorverkocht

Stentor meldt dat de data anoniem wordt doorverkocht aan onder andere verzekeraars. Verzekeraars gebruiken deze data vervolgens om in te kunnen spelen op de uitvaartwensen van mensen. Naast uitvaartwensen kan men ook wachtwoorden opslaan van social media accounts, zodat nabestaanden de accounts kunnen verwijderen.

Maak wensen kenbaar aan familie en vrienden

We raden mensen aan de app niet meer te gebruiken en uitvaartwensen kenbaar te maken bij familie en vrienden. Schrijf uw wensen op en bewaar deze op een veilige plek die bekend is bij uw nabestaanden. Op deze manier weet men zeker dat de data niet wordt doorverkocht of gehackt kan worden door internetcriminelen. Daarnaast adviseren wij uw uitvaartwensen eens in de zoveel jaar te herzien, omdat wensen en de invulling van uw uitvaart met de jaren kan wijzigen. Wensen kunt u ook altijd noteren bij uw begrafenisverzekering.

-
© Uitvaartverzekering Wijzer 2020
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
KvKnr: 70310629