Door Femke Koning op 30-10-2019 om 07:44

Uitvaartverzekeraar DELA neemt Yarden over

Leestijd: 1 minuut

Vandaag is bekend gemaakt dat uitvaartbedrijf DELA, verzekeraar Yarden overneemt. Yarden verkeerde al een tijd in nood en nu is bekend geworden dat DELA hen overneemt. DELA wordt hiermee veruit de grootste aanbieder van uitvaartzorg en uitvaartverzekeringen in Nederland.

Overname loopt tot 2022

De overname van Yarden zal enige tijd in beslag nemen. het doel van DELA is dat de overname in 2022 gereed is. Hoeveel geld DELA betaalt voor de overname is onbekend. Tevens moeten de toezichthouders de overname nog goedkeuren.

Naam Yarden blijft tot 2022 in de markt

Wij vroegen Yarden tot wanneer de merknaam Yarden in de markt blijft. Mevrouw Orriëns, persvoorlichter van Yarden, antwoordde daarop: “Het merk Yarden zal uiterlijk in 2022 van de markt verdwijnen. De Vereniging Yarden (hulp bij rouwverwerking en doorbreken taboes rond overlijden) blijft als enige onder de huidige Yarden-naam voortbestaan als vrijwilligersorganisatie en komt – met hulp van DELA en onder de vleugels van DELA – op eigen benen te staan.”

Minder banen

Na de overname heeft DELA zo’n vijf miljoen verzekerden, met 3.000 werknemers en meer dan 100 uitvaartcentra en crematoria. De algemeen directeur van DELA, Edzo Doeve, laat weten dat de overname tot ontslagen zal leiden. “We verwachten dat er banen verdwijnen op Yardens hoofdkantoor in Almere. Het gaat om staffuncties en banen in het verzekeringsbedrijf. Bij uitvaartverzorging is die kans kleiner want onze faciliteiten en locaties zijn grotendeels complementair aan elkaar”.

Yarden noodlijdend

Verzekeraar Yarden kwam vorig jaar in nood toen De Nederlandsche Bank ingreep en de waarde van ongeveer 380.000 polissen bevroor. Dit werd gedaan nadat de voorwaarden niet waren aangepast en de uitvaarten behoorlijk duurder werden. Hier leest u meer informatie over de noodtoestand bij Yarden.

-
© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01