Door Femke Koning op 14-03-2019 om 18:13

Uitvaartorganisatie Monuta gaat voor dementievriendelijkheid

Leestijd: 1 minuut

Uitvaartorganisatie Monuta is de eerste uitvaartorganisatie in Nederland die start met het dementievriendelijk maken haar klantcontactcentrum. Samen dementievriendelijk heeft hiervoor een op maat gemaakte training ontwikkeld. Monuta wilt dat in 2020 al haar medewerkers die contact hebben met klanten een dementievriendelijk certificaat ontvangen.

Directeur uitvaartzorg, Roos Zwetsloot, heeft samen met andere collega’s het startsein gegeven voor de dementievriendelijke organisatie. Uitvaartverzekeringwijzer.net juicht dit toe en hoopt dat andere uitvaartorganisaties het voorbeeld van Monuta volgen.

Dementie komt steeds vaker voor

Dementie komt steeds vaker voor in Nederland. Een op de vijf mensen in Nederland krijgt te maken met dementie. Bij vrouwen ligt dit zelf nog hoger en is het één op de drie. Naast dat de ziekte grote impact heeft op de patiënt, is het ook voor de personen erom heen erg last.

Uitvaartverzekering en dementie

Veel mensen denken dat iemand met dementie geen uitvaartverzekering meer kan afsluiten, maar niets is minder waar. In de meeste gevallen kan iemand met dementie een uitvaartverzekering afsluiten. Hiervoor hoeft hij of zij dan geen verhoogde premie te betalen. Echter is het wel zo dat er altijd een gezondheidsverklaring ingevuld moet worden. De vragenlijst van de uitvaartverzekeraar moet naar waarheid ingevuld worden.

Trainingsprogramma dementievriendelijkheid

Het trainingsprogramma voor dementievriendelijkheid bestaat uit twee delen. Het eerste gedeelte bestaat uit een online kennis training waarbij de kennis over dementie vergroot wordt. Het tweede deel bestaat uit een trainingsdag met op gemaakte praktijksituaties onder begeleiding van een tweetal speciaal opgeleide trainers. Indien een medewerker van Monuta de training heeft voltooid ontvangt hij of zij het certificaat van Samen dementievriendelijk.

 

-
© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01