Door Femke Koning op 29-01-2020 om 15:22

Toename populariteit natuur begrafenissen

Leestijd: 1 minuut

De populariteit van natuurbegrafenissen neemt al jaren een enorme vlucht. De Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) geeft aan dat er bijna ieder jaar sprake is van een verdubbeling van het aantal natuurbegrafenissen. In 2019 waren dit er 1.500. Een van de belangrijkste redenen van de toename is dat we steeds meer nadenken over de natuur en hier zorgvuldiger mee om willen gaan.

Een natuurbegraafplaats

Maar wat is het eigenlijk, zo’n natuurbegraafplaats? Een natuurbegraafplaats is een begraafplaats waar de graven op een plek in een natuurlijke omgeving staan. De meeste liggen in een park, bos of weiland. Bij natuurbegraafplaatsen in het de bedoeling dat het lichaam en het graf opgaan in de natuur. Daarmee is deze optie een stuk duurzamer dan een reguliere begrafenis of crematie.

Kosten natuurbegrafenis

Een natuurbegrafenis is in het algemeen een stuk goedkoper dan een normale begrafenis. Dit komt onder andere doordat er geen onderhoudskosten zijn en omdat er in de vrije natuur geen ruimte voor een steen zoals we die op begraafplaatsen gewend zijn. Wel bieden de verschillende begraafplaatsen in de natuur bijvoorbeeld een bewerkte boomschijf of zwerfkei als monument aan. De kosten van een natuurbegrafenis is gemiddeld 4000,- euro. Bij een normale begrafenis is dit gemiddeld 8000,- euro. Houd hier rekening mee bij het afsluiten van een uitvaartverzekering.

-
© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01