Tevredenheid intermediairs over uitvaartverzekeraars blijft groeien

Door Juul Dijkhuis op 17-01-2019 om 10:50

Intermediairs zijn steeds meer tevreden over uitvaartverzekeraars, blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Ipsos. Het bureau onderzocht 700 beoordelingen over de dienstverlening van uitvaartverzekeraars. Monuta kwam als beste uit het onderzoek.

Volgens het onderzoek naar de tevredenheid onder de intermediairs is het belang van het afsluiten van een uitvaartpolis net zo groot als voorgaande jaren. in 2018 sloot 25 procent een uitvaartverzekering via een intermediair.

Uitvaartverzekeraar Monuta krijgt hoogste cijfer

De klanttevredenheid van verzekeraars is volgens het onderzoek weer gestegen. Volgens het onderzoeksbureau worden tussenpersonen ieder jaar tevredener over uitvaartverzekeraars. Uitvaartverzekering Monuta komt met een rapportcijfer van een 8 als beste uit de test. Daarna komen Yarden en Ardanta (beide kregen ze een 7,9). De belangrijkste verbeteringen zijn de digitale ondersteuning en het administratieve proces ten opzichte van afgelopen jaren.

Terugkeer van provisie grote wens

De grootste wens van tussenpersonen is de terugkeer van de provisie op uitvaartverzekeringenDe TOF Tracker van Ipsos was tot vorig jaar een tool van marktonderzoeksbureau GFK, maar een deel van dat bedrijf werd in oktober 2018 overgenomen door Ipsos. Dat concern voert daarom voortaan de onderzoeken binnen de financiële dienstverlening uit.

-
© Uitvaartverzekering Wijzer 2020
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
KvKnr: 70310629