Door Redactie op 21-05-2019 om 12:53

SNS betaalt klanten teveel betaalde premie overlijdensrisicoverzekering terug

Leestijd: 1 minuut

De SNS Bank heeft besloten om klanten die teveel premie hebben betaalt voor hun overlijdensrisicoverzekering te compenseren. Klanten dienen hier echter wel zélf achteraan te gaan, omdat het niet zo is dat alle klanten die teveel hebben betaald automatisch worden gecompenseerd. Er is geen algemene coulanceregeling geeft SNS aan. Iedere klacht wordt individueel beoordeeld door SNS Bank.

Slechts tientallen polissen

SNS Bank geeft aan dat het slechts om tientallen klanten gaat die een verzoek hebben ingediend tot compensatie. Eerder betaalde ook Rabobank de teveel betaalde premie terug aan hun klanten. Ook de Rabobank wil hierover geen exacte aantallen noemen.

Het kost wat moeite

In de praktijk blijkt het wel wat moeite te kosten om in aanmerking te komen voor een compensatieregeling. Een klant liet aan Kassa weten al maandenlang bezig te zijn voordat de bank met een regeling over de brug kwam. Pas toen de klant een klacht indiende bij het algemene klachteninstituut Kifid werd er een regeling getroffen. Het lijkt er op dat de aanhouder wint.

Voorbeeldbrief

Denkt u ook recht te hebben op een coulanceregeling? Dan kunt u een voorbeeldbrief downloaden via de website van KASSA.

-
© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01