Door Leon Schouten op 11-12-2019 om 16:12

Premieverhoging Yarden met 2 procent

Leestijd: 1 minuut

Uitvaartverzekeraar Yarden verhoogt haar premies met 2 procent vanaf januari 2020. Volgens critici een opvallende stap aangezien Yarden wordt overgenomen door verzekeraar DELA en bij de overname is beloofd dat er de komende tien jaar geen premie wijzigingen worden doorgevoerd. Consumentenprogramma Radar laat weten dat dit nu toch wel staat te gebeuren. 

Verrassing

Caspar Janssens is advocaat bij Ploum Rotterdam Law Firm en volgt de situatie bij Yarden al langere tijd. Tegenover Radar laat hij weten “Toch kwam dit als enorme verrassing. Eind oktober werd nog bezworen dat er niets veranderde, en nu opeens gebeurd dat wel. We hebben Yarden nu al zo vaak gevraagd om uit te leggen waarom er echt geen andere oplossingen mogelijk zijn, maar Yarden houdt zijn kaken stijf tegen elkaar. We weten dus niet of er een noodsituatie is die dit rechtvaardigt.”

Overname door DELA

Eerder dit jaar werd bekend gemaakt dat verzekeraar DELA heeft besloten om Yarden over te nemen. Deze overname is nog niet rond. Vandaar dat Yarden waarschijnlijk wel in het recht staat om deze premieverhoging nu door te voeren. Pas zodra de overname rond is, gaat de termijn van 10 jaar in waarin is afgesproken dat de premies niet zullen worden gewijzigd.

Vergelijken en overstappen

Het vergelijken van uitvaartverzekeringen is altijd verstandig bij het aanvragen van een nieuwe verzekering. Klanten van Yarden kunnen ook een nieuwe vergelijking maken voor een uitvaartverzekering. Het stopzetten of afkopen van een verzekering is echter niet in alle gevallen gunstiger. Voordat mensen overstappen naar een andere verzekeraar is het verstandig te weten wat het kost om de polis stop te zetten en wat de afkoopwaarde is.

-
© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01