Door Redactie op 17-05-2019 om 09:17

Nieuw platform beschikbaar om uitvaartwensen te bewaren

Leestijd: 1 minuut

SNS is in samenwerking met journaliste Marieke Henselmans een platform gestart waar mensen hun uitvaartwensen vast kunnen leggen. Het gaat hierbij om wensen voor de uitvaart zelf, maar ook of er een uitvaartverzekering is afgesloten, bij welke verzekeraar etc. Dit zou ervoor moeten zorgen dat nabestaanden na het overlijden van hun dierbare veel minder zaken hoeven uit te zoeken en zich daadwerkelijk bezig kunnen houden met het regelen van de uitvaart en het rouwproces.

Het platform, dat meegeven.nl heet, is nu nog een proef die loopt tot september 2019. Iedereen kan het gratis gebruiken om zijn of haar wensen rondom overlijden en de uitvaart vast te leggen. Het is gericht op vier pijlers: 

  1. Vooraf alles op orde
  2. De dag van overlijden
  3. Week van de uitvaart
  4. Achteraf de afwikkeling

Journalist Marieke Henselmans schreef eerder al een boek “Laat je niet kisten door de commercie”. Wat haar met name opviel was dat uitvaartondernemers veel zorgen voor nabestaanden uit handen nemen, maar hiervoor forse kosten rekenen. Henselmans zegt hierover: “Maar wie zelf op tijd nadenkt over de laatste wensen, een beetje op tijd wat zaken op een rij zet en wat aanbieders vergelijkt kan zo makkelijk duizenden euro’s besparen. En de uitvaart wordt daar écht niet saaier van. Eerder nóg persoonlijker.”

Met de komst van meegeven.nl hoop ze dat mensen zelf hun wensen vastleggen, waardoor er geld wordt bespaard op de uitvaart én nabestaanden minder hoeven uit te zoeken. Directeur Leon Schouten van Uitvaartverzekeringwijzer.net is blij met het initiatief en hoopt dat de pilot slaagt.

Je hoeft geen verzekeringen bij SNS te hebben afgesloten om gebruikt te kunnen maken van het platform.

-
© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01