Door Redactie op 26-05-2020 om 14:38

Moslims steeds vaker begraven in Nederland

Leestijd: 1 minuut

Sinds de corona crisis worden de in Nederland wonende moslims steeds vaker in Nederland begraven in plaats van in het land van herkomst. Niet vreemd want reizen naar het thuisland is momenteel niet mogelijk. Gelukkig biedt het ook voordelen, zoals de mogelijkheid om het graf altijd te kunnen bezoeken.

Standaard om in land van herkomst te worden begraven

Aisha Pijnenburg van de Islamitische Uitvaartzorg Amanah zegt hierover “Het was de standaard om in het land van herkomst te worden begraven. In het begin was er paniek in de gemeenschap, maar achteraf merk je dat ze het ook fijn vinden om een graf in Nederland te hebben. De aanleiding is negatief, maar het pakt positief uit. Bij begrafenissen in het land van herkomst kon niet de hele familie mee. Normaal gingen er maar ongeveer tien familieleden mee, de rest bleef achter. Door de coronamaatregelen mogen er nu dertig mensen aanwezig zijn, maar die kunnen er in ieder geval sowieso bij zijn”.

Andere richtlijnen rondom een uitvaart

Moslims kennen andere richtlijnen rondom een uitvaart, dan niet-moslims. Doordat er steeds meer islamitische begraafplaatsen in Nederland komen, is het voor moslims ook een prettigere gedachten om de uitvaart in Nederland te houden. Zo is het mogelijk om de overledene zonder kist te begraven en kan het graf voor onbepaalde tijd blijven liggen. Lees hier meer over een islamitische begrafenis.

-
© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01