Door Redactie op 07-06-2014 om 08:58

Onafhankelijk informatie centrum voor uitvaartverzekeringen gelanceerd

Leestijd: 1 minuut

Het onderwerp verzekeringen wordt vaak als lastig ervaren en de meeste Nederlanders besteden er het liefst zo min mogelijk tijd aan. Uitvaartverzekeringen is daarop geen uitzondering. Dit komt met name doordat er veel verschillende soorten uitvaartverzekeringen zijn, de dekkingen per verzekeraar behoorlijk kunnen verschillen en omdat er nauwelijks goede onafhankelijke informatie over te vinden is. De uitvaartverzekeringwijzer (UVWZ) heeft daarom de website www.uitvaartverzekeringwijzer.net gelanceerd.

Veel onduidelijkheid
De laatste tijd is gebleken dat er veel onduidelijkheid bestaat over uitvaartverzekeringen. Zo bleek uit onderzoek van watkostdoodgaan.nl dat 7 van de 10 mensen een uitvaartverzekering heeft afgesloten, maar dat maar liefst een kwart van deze mensen niet weet welke soort uitvaartverzekering ze hebben afgesloten.

De uitvaartverzekeringwijzer
De UVWZ is een onafhankelijk informatie centrum waar diverse informatie te vinden is over uitvaartverzekeringen. Het doel van de UVWZ is om zoveel mogelijk mensen op een duidelijke en onafhankelijke manier te informeren over uitvaartverzekeringen, zodat men de juiste beslissing kan nemen, gericht op hun eigen situatie. De UWVZ probeert ook zoveel mogelijk informatie te verschaffen over de kosten rondom een uitvaart, zodat mensen weten wat de gemiddelde kosten zijn en wat ze wel en niet mee willen verzekeren. Zo probeert de website te voorkomen dat mensen onder- of oververzekerd raken.

-
© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01