Door Redactie op 21-04-2019 om 10:00

Kosten uitvaart lopen flink uiteen per gemeente

Leestijd: 1 minuut

De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van diverse factoren. Denk bijvoorbeeld aan het soort uitvaart (crematie of begrafenis), de huur van rouwvervoer, het aantal bloemstukken, het aantal genodigden en de locatie van de uitvaart. Uit onderzoek van uitvaartverzekeraar Monuta blijkt echter dat het ook uitmaakt in welke gemeente de uitvaart plaatsvindt. De kosten per gemeente lopen namelijk flink uiteen.

Een uitvaart kost in Nederland gemiddeld € 7.500 euro, maar kan dus flink verschillen waar u woont. Woont u in Groningen en wilt u begraven worden, dan betaalt u dit bedrag al snel. Bent u woonachtig in het Twentse Losser, dan betaalt u hier slechts 10% van. Dat scheelt dus behoorlijk.

Cremeren goedkoper dan begrafenis

De kosten van een crematie zijn standaard lager dan een begrafenis. Dat komt doordat een crematie eenmaal plaatsvindt en de as daarna meegenomen kan worden. Een begrafenis is uiteraard ook eenmalig, echter betaalt u kosten voor een grafsteen en blijft het graf een aantal jaar staan. Hierover moeten grafrechten worden betaald.

Veel Nederlanders onderverzekerd

Uit het onderzoek blijkt tevens dat 45% van de Nederlanders die een begrafenisverzekering hebben, is onderverzekerd. De kosten worden regelmatig onderschat. Het wordt daarom aangeraden om regelmatig uw verzekering te controleren. Ook bijvoorbeeld als u verhuist naar een andere woonplaats. Door uw uitvaartverzekering af en toe na te lopen, weet u zeker dat deze nog steeds aan uw verwachtingen voldoet.

-
© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01