Door Redactie op 08-03-2019 om 08:25

Herdenkingspagina’s voor overleden Facebookgebruikers

Leestijd: 1 minuut

Voor iedereen met een Facebook account die overlijdt komt een nieuw onderdeel beschikbaar voor afscheidsgroeten van familieleden en vrienden, genaamd Tributes. Hier kunnen nabestaanden een laatste groet doen, herinneringen ophalen en verjaardagen vieren van de overledene. De boodschappen komen niet in de tijdlijn te staan, want hier blijven de laatste posts van de overledene zichtbaar. Een prachtig initiatief voor een blijvende herinnering na de uitvaart.

Legacy contact

Op ieder Facebook account kun je een legacy contact instellen, dit is iemand die je account kan bijhouden zodra je er zelf niet meer bent, stelt in wie welk eerbetoon te zien krijgt en kan berichten verwijderen. Vaak wordt hiervoor de partner gekozen. Facebook heeft de reeds bestaande legacy contacten op de hoogte gesteld van het nieuwe onderdeel Tributes. Legacy contacts hebben geen toegang tot het Facebook account zelf en kunnen daarom geen privéberichten lezen of vrienden toevoegen of verwijderen.

Facebook wordt grootste digitale begraafplaats

Verwacht wordt dat Facebook aan het eind van deze eeuw de grootste digitale begraafplaats ter wereld wordt. Facebook heeft wereldwijd ongeveer 2,3 miljard gebruikers. De verwachting van een Amerikaanse wetenschapper is dat aan het eind van deze eeuw – als Facebook dan nog bestaat – Facebook meer dode dan levende gebruikers heeft. Alleen al in 2019 zullen er ongeveer een miljoen gebruikers overlijden. Het beleid van Facebook is om, na kennisgeving van het overlijden door nabestaanden, de status te veranderen in een herdenkingspagina. Indien nabestaanden het wachtwoord van de overledene hebben, kunnen zij deze status verwijderen.

-
© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01