Door Leon Schouten op 03-12-2017 om 11:21

Grote premieverschillen bij uitvaartverzekeringen

Leestijd: 2 minuten

De premieverschillen zijn enorm bij het afsluiten van een uitvaartverzekering, blijkt uit onderzoek van Uitvaartverzekeringwijzer.net onder 4 grote uitvaartverzekeraars. De afgelopen maand heeft de website ruim 1.100 profielen vergeleken, waarbij er over de gehele looptijd van de premiebetaling van de uitvaartverzekering premieverschillen van meer dan 3.100 euro werden gevonden voor een gezin.

Premieverschil kan oplopen tot ruim 3.100 euro

Wanneer een man en een vrouw van 35 jaar allebei een kapitaal uitvaartverzekering afsluiten bij Monuta met een dekking van 7.000 euro, dat wordt uitgekeerd bij overlijden, dan zijn zij over de gehele looptijd van de premiebetaling 3.192 euro duurder uit dan wanneer ze een soortgelijke verzekering afsluiten bij Yarden. Verzekeraar Yarden biedt op basis van dit profiel de goedkoopste premie. “Dat de premieverschillen groot waren wisten we al, maar zulke grote verschillen hadden wij niet verwacht” aldus de heer Schouten van Uitvaartverzekeringwijzer. Wel benadrukt Schouten dat het niet alleen om de premie gaat, zoals in dit onderzoek. Ook de polisvoorwaarden zijn belangrijk.

Premieverschillen uitvaartverzekeringen

Premieverschillen uitvaartverzekeraars

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het uitvaartverzekering informatiecentrum wijst erop dat Monuta in dit specifieke geval juist goedkoper is indien de verzekerde persoon binnen 36 jaar en 6 maanden komt te overlijden. In dit voorbeeld ken de premielooptijd van Monuta 50 jaar, waar de andere verzekeraars een looptijd van 30 jaar hanteren. Hierdoor betaalt de verzekerde maandelijks een lagere premie, maar duurt de premiebetaling 20 jaar langer. Bij het vroegtijdig overlijden van de verzekerde kan dit ertoe leiden dat er uiteindelijk minder premie wordt betaald.

Uitvaartverzekering niet voor iedereen van belang

Niet iedereen hoeft een uitvaartverzekering af te sluiten, aldus Schouten. Een gemiddelde uitvaart in Nederland kost tussen de 7.000 en 10.000 euro. Mensen die dit bedrag voor handen hebben, hebben mogelijk geen uitvaartverzekering nodig. Voor anderen die zo’n bedrag niet beschikbaar hebben, is het wel raadzaam om een uitvaartverzekering af te sluiten. Een uitvaartverzekering kost ongeveer tussen de 7 en 15 euro per maand, waarbij de gewenste dekking en de leeftijd van de verzekeringnemer de grote premiefactoren zijn.

Bewuste keuze

Uitvaartverzekeringwijzer.net benadrukt dat het goed is om eerst te bepalen of het nodig is om een uitvaartverzekering af te sluiten. Wanneer je ervoor kiest om een uitvaartverzekering af te sluiten, vergelijk dan altijd meerdere uitvaartverzekeringen. Dit kan zomaar duizenden euro’s schelen. Ook wil Schouten nogmaals benadrukken dat vergelijken niet stopt bij het puur kijken naar de premie, controleer ook altijd de looptijd van de premiebetaling en de polisvoorwaarden.

-
© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01