Euthanasie toestaan bij kinderen

Door Redactie op 03-10-2019 om 13:39

Een groep kinderartsen roept het kabinet op om euthanasie voor kinderen onder de 12 jaar, die nog niet wilsbekwaam zijn, mogelijk te maken. Uit onderzoek blijkt dat 84 procent van de gespecialiseerde artsen wil dat euthanasie bij kinderen tot 12 jaar mogelijk wordt. De NOS meldt dat het onderzoek is aangeboden bij de Tweede Kamer.

De kinderartsen die mee hebben gedaan aan het onderzoek van hoogleraar kindergeneeskunde Eduard Verhagen van het UMCG, zijn er 359 kinderen overleden in de laatste vijf jaar. Volgens de kinderartsen was het bij 46 van hen beter geweest om euthanasie toe te passen.

Op dit moment is euthanasie bij kinderen tot 12 jaar niet toegestaan. De artsen willen het mogelijk maken dat kinderen samen met hun ouders kunnen beslissen om over te gaan naar euthanasie zodra er sprake is van uitzichtloos en ondraaglijk lijden. Dat het tot nu toe niet mogelijk is, komt doordat de overheid hiertoe heeft besloten omdat kinderen nog niet wilsbekwaam zijn. Dit kan er nu echter voor zorgen dat kinderen onnodig lang pijn lijden. 

Op deze pagina leest u meer informatie over euthanasie en de uitvaartverzekering.

-
© Uitvaartverzekering Wijzer 2020
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
KvKnr: 70310629