Een uitvaartverzekering voor een kind, is dat nodig?

Door Redactie op 19-05-2020 om 11:40

Wij krijgen regelmatig de vraag of een uitvaartverzekering voor een kind noodzakelijk is. Wij geven u er graag informatie over. Een overlijden van een kind is misschien wel het ergste dat iemand kan overkomen. De emotionele schade is immens en niet te bevatten. Het overlijden van een opa of oma van 90 wordt door velen geaccepteerd onder het motto dat iemand heeft genoten van zijn leven. Bij een kind is dat anders. Zijn of haar leven was nog maar net begonnen. Overlijden hoort er dan nog niet bij. Helaas is dat anders in de werkelijkheid. Ook kinderen overlijden, veels te jong. Naast de emotionele schade, krijgt u op dat moment ook te maken met financiële schade. Een uitvaart kost in Nederland gemiddeld zo’n 7.000 euro. Om dit risico te verzekeren kiest men voor een uitvaartverzekering.

Ongeboren kind

Ook als u zwanger bent en het kindje nog niet is geboren kan er iets misgaan, waardoor het kindje overlijdt. Ouders die een kindje verliezen tijdens de zwangerschap willen graag dat zij op een mooie en fijne manier afscheid kunnen nemen. Verzekeraars bieden hiervoor vaak al dekking op de polis van de ouders. Sommigen al direct bij de zwangerschap, anderen vanaf 20 weken zwangerschap.

Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd

Sowieso zijn kinderen tot 18 jaar bij de meeste verzekeraars gratis meeverzekerd op de uitvaartverzekering van de ouders. Hierbij geldt meestal dat als beide ouders een polis hebben bij dezelfde verzekeraar, de hoogste dekking geldig is voor het kind. U dient uw kind of kinderen wel aan te melden op uw polis, zodat de verzekeraar weet wie de verzekerden zijn op de polis. Voor kinderen zal er geen extra premie gerekend worden.

Eigen uitvaartverzekering voor kinderen

Een andere optie is om een aparte uitvaartverzekering af te sluiten voor kinderen. U betaalt hiervoor een heel lage premie, omdat de kans erg klein is dat een kind overlijdt. 

Keuze

De keuze die u maakt is geheel naar uw eigen wens. Niets is fout of goed. Als u zelf al een polis heeft, dan is het wel aan te raden om uw kind of kinderen aan te melden op uw polis. U betaalt immers geen extra premie en uw kind of kinderen zijn wel meeverzekerd. Liever een eigen polis voor uw kind? Dan kunt u hier een uitvaartverzekering afsluiten.

-
© Uitvaartverzekering Wijzer 2020
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
KvKnr: 70310629