Door Redactie op 06-06-2019 om 09:18

DELA groeit tot 4 miljoen verzekerden

Leestijd: 1 minuut

Uitvaartverzekeraar DELA is het afgelopen jaar gegroeid en heeft inmiddels een verzekerdenbestand van vier miljoen verzekerden. Het aantal verzekerden steeg in alle landen waar DELA actief is. Bestuursvoorzitter Edzo Doeve zegt hierover: “Gezonde groei, maar niet zonder slag of stoot”. De premie-inkomsten van DELA zijn gestegen naar ruim 450 miljoen euro. Dit blijkt uit het goedgekeurde jaarverslag. DELA is in Nederland een van de grootste uitvaartverzekeraars.

Extra investeringen in IT

Om voorbereid te zijn op de toekomst en ieder jaar door te kunnen groeien investeert DELA fors in haar IT infrastructuur. DELA spendeerde een extra 11 miljoen euro aan haar IT systemen. “Deze forse investering gaat niet zonder slag of stoot en raakt de bedrijfsvoering in al haar facetten. Uitgangspunt hierbij is dat DELA géén digitale verzekeraar of uitvaartverzorger wil worden, maar dat de digitale technologische ontwikkelingen ten dienste staan van leden, klanten en medewerkers”, aldus Edzo Doeve.

Sterke solvabiliteit

De solvabiliteit van DELA is erg sterk en is een van de hoogste van de Nederlandse verzekeraars. Met de solvabiliteit van een bedrijf wordt bepaald in hoeverre een bedrijf voldoende kapitaal achter de hand heeft om aan toekomstige verplichtingen te kunnen voldoen. De solvabiliteitsratio van DELA steeg naar 373 procent.  Edzo Doeve: “Onze financiële positie blijft onverminderd sterk. Ook wanneer de beurs minder presteert. Door de slechte beleggingsresultaten eindigde het jaar voor DELA in het rood. Wisselende bedrijfsresultaten horen bij ons businessmodel. We beleggen met oog op de lange termijn. Zo genereren we meer waarde voor onze verzekerden.”

Hier kunt u ook een uitvaartverzekering van DELA afsluiten.

-
© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01