Door Redactie op 26-04-2019 om 10:38

Controleer de factuur van uw uitvaartondernemer altijd goed

Leestijd: 1 minuut

Het overkomt iedereen wel eens dat u een onjuiste factuur ontvangt. Zo ook in de uitvaartwereld. Aangezien rond een uitvaart de emoties hoog kunnen oplopen heeft u het wellicht niet altijd in de gaten en betaalt u gewoon het factuurbedrag. Het komt echter regelmatig voor dat er werkzaamheden op staan die niet uitgevoerd zijn.

Controleer de factuur

Betalen voor werkzaamheden die niet zijn uitgevoerd wilt niemand. Wij adviseren daarom om ook in tijden van rouw, de facturen van de uitvaart goed te controleren en niet zomaar te betalen.

Werkzaamheden die niet bekend zijn

Houd er echter altijd rekening mee dat er ook werkzaamheden worden uitgevoerd die niet direct bekend zijn of terug te herleiden zijn naar de uitvaart. Denk bijvoorbeeld aan het onderhouden van graven, het plaatsen en ruimen van graven en het netjes maken van begraafplaatsen en urnenmuren. Dit werk wordt niet alleen uitgevoerd door vrijwilligers maar ook door professionals die betaalt moeten worden. Ook moeten administratieve werkzaamheden plaatsvinden, zoals de wettelijke registratie.

Informeer bij verzekeraar naar vergoedingen

Wat ook regelmatig nog onduidelijk is, is wat er precies wordt vergoed vanuit de begrafenisverzekering. Sommige verzekeringen vergoeden bijvoorbeeld wel de uitvaart zelf, maar bij een crematie niet het plaatsen van de urn in een muur of graf. Als u hiervan niet op de hoogte bent, zult u verbaasd zijn over de extra kosten die op de factuur staan. Het is daarom verstandig om vooraf bij de verzekeraar te informeren wat er precies wordt vergoed vanuit de verzekering. Meer informatie kunt u ook altijd opvragen bij de uitvaartbegeleider die u ondersteunt bij het regelen van de uitvaart.

-
© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01