menu

Miskraam 7 weken

Leestijd: 3 minuten

Iedere zwangere vrouw denkt wel eens aan het hebben van een miskraam. In veel gevallen blijkt dit gelukkig niet zo te zijn. Wanneer je in week 7 van je zwangerschap zit is de kans 9 a 10%. Kun je het in deze week al voelen? Wat zijn de symptomen? Hoe ziet het er in deze week uit? Wij beantwoorden op deze pagina al je vragen over het krijgen van een miskraam in week 7.

Inhoudsopgave

Miskraam 7 weken kans

De kans op een miskraam in week 7 van je zwangerschap is ongeveer 10% en daarmee is de kans alweer een beetje kleiner dan in de weken 3 t/m 6.

Kans op een miskraam in week 7
Zwangerschapsweken Kans
Week 3 t/m 6 Ruim 12%
Week 7 t/m 9 9 tot 10%
Week 10 t/m 12 7,5 tot 8%
Week 13 t/m 15 5 tot 8%

Het verloop

Het verloop van een miskraam in week 7 verschilt per persoon. De meeste miskramen in week 7 verlopen ongeveer als volgt.

 1. Het begint meestal met een beetje bloedverlies. Dit kan meerdere dagen plaatsvinden.
 2. Wanneer het in week 7 doorzet dan verloopt het vervolgens vaak met veel helderrood bloedverlies. Het is daarom belangrijk om maandverband te gaan dragen. De hoeveelheid bloedverlies bij een miskraam in week 7 kan variëren van een lichte menstruatie tot een heftige menstruatie.
 3. In sommige gevallen kan het voorkomen dat er ook stolsels (klonten bloed) vrijkomen.
 4. Verder verloopt het in week 7 van de zwangerschap met pijngolven. Het kan zijn dat de pijn een aantal minuten duurt, maar soms kan dit ook uren duren. Meestal wordt de pijn snel minder zodra er weer bloed in de baarmoeder is gekomen. Het samentrekken van de baarmoeder veroorzaakt deze pijn.
 5. De meeste vrouwen denken dat het vervolgens over is, maar de dag na de miskraam verloopt vaak ook nog vervelend. Tijdens deze dag verlies je namelijk evenveel bloed als tijdens een menstruatie. De pijn wordt wel langzaam minder.
 6. Wanneer er in week 7 een miskraam heeft plaatsgevonden kan het zijn dat je in de week erna nog iedere dag wat bloed verliest. Dit bloed zal steeds donkerder bruin worden.

Wanneer je veel last hebt raden we je aan om contact op te nemen met je verloskundige.

Wat zijn de symptomen in week 7?

De symptomen van een miskraam bij 7 weken verschillen per persoon. We hebben hieronder de meest voorkomende symptomen voor je op een rij gezet;

 • Huilbuien
 • Bloedverlies (in het begin weinig en later meer)
 • Soms stolsels (bloed klonten)
 • Zwangerschapssymptomen, zoals pijnlijke borsten en misselijkheid nemen af

Hoe voelt het?

Een miskraam in week 7 van de zwangerschap kan best wel pijnlijk zijn. Meestal voelt miskraam na week 7aan als menstruatiepijn. Sommige vrouwen voelen er weinig van en komen erachter door bloedverlies. Andere vrouwen hebben meer pijn en kunnen last hebben van heftige pijnscheuten en buikkrampen. Een miskraam voelt bij 7 weken pijnlijk vanwege het samentrekken van de baarmoeder.

7 weken zwanger bloedverlies

Heb je bloedverlies? Wees dan niet meteen ongerust. In de meeste gevallen is er namelijk niets aan de hand. Ben je 7 weken zwanger en verlies je veel bloed, zoals tijdens een menstruatie dan is het wel belangrijk om direct contact op te nemen met je verloskundige. Dit kan namelijk wijzen op een miskraam.

Miskraam 7 weken hoe ziet het eruit

Veel vrouwen vragen zich af hoe een miskraam eruit ziet bij 7 weken. Bij 7 weken is de vruchtzak met embryo nog erg klein, maar vaak wel al zichtbaar. Je ziet dan tussen het bloed een vruchtzakje met de kleine embryo zitten. Dit is een erg vervelend gezicht.

Uitvaartverzekering en miskraam na 7 weken

Het is verstandig om een verzekering voor jezelf en je partner af te sluiten als je zwanger bent. Wanneer je zelf een uitvaartverzekering hebt afgesloten is je ongeboren kindje namelijk in veel gevallen direct meeverzekerd. Bij DELA en Ardanta is de uitvaart van een ongeboren kind meteen vanaf dag 1 meeverzekerd. Wanneer je een miskraam na 7 weken krijgt ben je dus verzekerd voor de uitvaart. Bij Monuta is er bij een miskraam na 7 weken nog geen dekking, maar pas na 20 weken zwangerschap. Hebben jij en je partner nog geen uitvaartverzekering? Via onze website kun je een verzekering afsluiten.

Dekking ongeboren kind bij uitvaartverzekeraars

Uitvaartverzekeraar Dekking
DELA Vanaf het begin van de zwangerschap tot 60 dagen na de geboorte gratis meeverzekerd
Monuta Vanaf 20 weken zwangerschap gratis meeverzekerd tot 18 jaar

Meer informatie over een miskraam

Bronnen:

Voor de informatie op deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

 • Catharinaziekenhuis
 • Deverloskundige.nl
 • DELA
 • Monuta
 • Ardanta

© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01