call 072 - 844 52 85 menu

Miskraam 7 weken

Iedere zwangere vrouw denkt wel eens aan het hebben van een miskraam. In veel gevallen blijkt dit gelukkig niet zo te zijn. Wanneer je in week 7 van je zwangerschap zit is de kans op een miskraam 9 a 10%. Kun je in deze week een miskraam al voelen? Wat zijn de symptomen van een miskraam in week 7? Hoe ziet een miskraam er in deze week uit? Wij beantwoorden op deze pagina al je vragen over het krijgen van een miskraam in week 7.

Inhoudsopgave

Miskraam 7 weken kans

De kans op een miskraam in week 7 van je zwangerschap is ongeveer 10% en daarmee is de kans alweer een beetje kleiner dan in de weken 3 t/m 6.

Kans op een miskraam in week 7
ZwangerschapswekenKans op een miskraam
Week 3 t/m 6Ruim 12%
Week 7 t/m 99 tot 10%
Week 10 t/m 127,5 tot 8%
Week 13 t/m 155 tot 8%

Miskraam 7 weken verloop

Het verloop van een miskraam in week 7 verschilt per persoon. De meeste miskramen in week 7 verlopen ongeveer als volgt.

  1. Het begint meestal met een beetje bloedverlies. Dit kan meerdere dagen plaatsvinden.
  2. Wanneer een miskraam in week 7 doorzet dan verloopt het vervolgens vaak met veel helderrood bloedverlies. Het is daarom belangrijk om maandverband te gaan dragen. De hoeveelheid bloedverlies bij een miskraam in week 7 kan variëren van een lichte menstruatie tot een heftige menstruatie.
  3. In sommige gevallen kan het voorkomen dat er ook stolsels (klonten bloed) vrijkomen.
  4. Verder verloopt een miskraam in week 7 van de zwangerschap met pijngolven. Het kan zijn dat de pijn een aantal minuten duurt, maar soms kan dit ook uren duren. Meestal wordt de pijn snel minder zodra er weer bloed in de baarmoeder is gekomen. Het samentrekken van de baarmoeder veroorzaakt deze pijn.
  5. De meeste vrouwen denken dat de miskraam vervolgens over is, maar de dag na de miskraam verloopt vaak ook nog vervelend. Tijdens deze dag verlies je namelijk evenveel bloed als tijdens een menstruatie. De pijn wordt wel langzaam minder.
  6. Wanneer er in week 7 een miskraam heeft plaatsgevonden kan het zijn dat je in de week na de miskraam nog iedere dag wat bloed verliest. Dit bloed zal steeds donkerder bruin worden.

Heb je veel last en denk je aan een miskraam dan raden we je aan om contact op te nemen met je verloskundige.

Symptomen miskraam 7 weken

De symptomen van een miskraam bij 7 weken verschillen per persoon. We hebben hieronder de meest voorkomende symptomen voor je op een rij gezet;

  • Huilbuien
  • Bloedverlies (in het begin weinig en later meer)
  • Soms stolsels (bloed klonten)
  • Zwangerschapssymptomen, zoals pijnlijke borsten en misselijkheid nemen af

Hoe voelt een miskraam na 7 weken

Een miskraam in week 7 van de zwangerschap kan best wel pijnlijk zijn. Meestal voelt een miskraam na week 7miskraam aan als menstruatiepijn. Sommige vrouwen voelen weinig van een miskraam bij 7 weken en komen erachter door bloedverlies. Andere vrouwen hebben meer pijn en kunnen last hebben van heftige pijnscheuten en buikkrampen. Een miskraam voelt bij 7 weken pijnlijk vanwege het samentrekken van de baarmoeder.

7 weken zwanger bloedverlies

Heb je bloedverlies? Wees dan niet meteen ongerust. In de meeste gevallen is er namelijk niets aan de hand. Ben je 7 weken zwanger en verlies je veel bloed, zoals tijdens een menstruatie dan is het wel belangrijk om direct contact op te nemen met je verloskundige. Dit kan namelijk wijzen op een miskraam.

Miskraam 7 weken hoe ziet het eruit

Veel vrouwen vragen zich af hoe een miskraam eruit ziet bij 7 weken. Bij 7 weken is de vruchtzak met embryo nog erg klein, maar vaak wel al zichtbaar. Je ziet dan tussen het bloed een vruchtzakje met de kleine embryo zitten. Dit is een erg vervelend gezicht.

Uitvaartverzekering en miskraam na 7 weken

Het is verstandig om een uitvaartverzekering voor jezelf en je partner af te sluiten als je zwanger bent. Wanneer je zelf een uitvaartverzekering hebt afgesloten is je ongeboren kindje namelijk in veel gevallen direct meeverzekerd. Bij DELA en Ardanta is de uitvaart van een ongeboren kind meteen vanaf dag 1 meeverzekerd. Wanneer je een miskraam na 7 weken krijgt ben je dus verzekerd voor de uitvaart. Bij Yarden en Monuta is er bij een miskraam na 7 weken nog geen dekking, maar pas na 20 weken zwangerschap. Hebben jij en je partner nog geen uitvaartverzekering? Via onze website kun je een uitvaartverzekering afsluiten.

Dekking ongeboren kind bij uitvaartverzekeraars

UitvaartverzekeraarDekking
DELAVanaf het begin van de zwangerschap tot 60 dagen na de geboorte gratis meeverzekerd
MonutaVanaf 20 weken zwangerschap gratis meeverzekerd tot 18 jaar

Bekijk de verschillende uitvaartverzekeraars

Vergelijk Monuta
Verzekerd bedrag
€ 7.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 7,30 Bekijken
Vergelijk DELA
Verzekerd bedrag
€ 7000
Kinderen gratis
Nee
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 7,80 Bekijken
Vergelijk Ardanta
Verzekerd bedrag
€ 7.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 80 jaar
€ 8,61 Bekijken

Deze vergelijking is gemaakt op: 15 januari 2021.
De ijkgegevens die wij gebruikt hebben voor de vergelijking zijn de volgende:
Geboortedatum: 08-07-2000
Verzekerd bedrag: € 7000,- (Tenzij niet mogelijk, dan de meest vergelijkbare optie gekozen)

Meer informatie over een miskraam

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2014-2021
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
KvK nummer: 70310629 | BTW nummer: NL858252818B01