menu

Miskraam 6 weken

Leestijd: 3 minuten

Iedere vrouw die zwanger is denkt weleens aan het krijgen van een miskraam. Als je in week 6 van je zwangerschap zit is de kans gemiddeld ruim 12%. Maar kun je het in week 6 al voelen? Wat zijn de symptomen? Hoe ziet het er in week 6 uit? Wij beantwoorden in dit artikel al je vragen over het krijgen van een miskraam in week 6.

Inhoudsopgave

Miskraam 6 weken kans

De kans op een miskraam in week 6 van je zwangerschap is ongeveer 12%. Na deze week wordt de kans steeds kleiner. De meeste miskramen komen voor in de weken 3, 4, 5 en 6 van je zwangerschap, maar niet alle symptomen hoeven direct te betekenen dat je een miskraam hebt.

Kans op een miskraam in week 6
Zwangerschapsweken Kans
Week 3 t/m 6 Ruim 12%
Week 7 t/m 9 9 tot 10%
Week 10 t/m 12 7,5 tot 8%
Week 13 t/m 15 5 tot 8%

Het verloop

Het verloop van een miskraam in week 6 verschilt per persoon. De meeste miskramen in week 6 verlopen ongeveer als volgt.

  1. Het begint meestal met een beetje bloedverlies. Dit kan meerdere dagen plaatsvinden.
  2. Wanneer een miskraam in week 6 doorzet dan verloopt het vervolgens vaak met veel helderrood bloedverlies. Het is daarom belangrijk om maandverband te dragen. De hoeveelheid bloedverlies bij een miskraam in week 6 kan variëren van een lichte menstruatie tot een heftige menstruatie.
  3. In sommige gevallen kan het voorkomen dat er ook stolsels (klonten bloed) vrijkomen.
  4. Verder verloopt een miskraam in week 6 van de zwangerschap met pijngolven. Het kan zijn dat de pijn een aantal minuten duurt, maar soms kan dit ook uren duren. Meestal wordt de pijn snel minder zodra er weer bloed in de baarmoeder is gekomen. Het samentrekken van de baarmoeder veroorzaakt deze pijn.
  5. De meeste vrouwen denken dat het vervolgens over is, maar de dag na de miskraam verloopt vaak ook nog vervelend. Tijdens deze dag verlies je namelijk evenveel bloed als tijdens een menstruatie. De pijn wordt wel langzaam minder.
  6. Wanneer er in week 6 een miskraam heeft plaatsgevonden kan het zijn dat je in de week erna nog iedere dag wat bloed verliest. Dit bloed zal steeds donkerder bruin worden.

Bespreek het verloop van je miskraam altijd met een verloskundige. Een verloskundige kan je extra uitleg geven over een miskraam in week 6.

SymptomenMiskraam 6 weken

De symptomen van een miskraam bij 6 weken verschillen per persoon. Hieronder vind je de meest voorkomende symptomen;

  • Huilbuien
  • Bloedverlies (in het begin weinig en later meer)
  • Soms stolsels (bloed klonten)
  • Zwangerschapssymptomen, zoals pijnlijke borsten en misselijkheid nemen af

Hoe voelt een miskraam bij 6 weken

Een miskraam bij 6 weken zwangerschap kan pijnlijk zijn. Meestal voelt het aan als menstruatiepijn. Sommige vrouwen voelen weinig van een miskraam bij 6 weken en komen erachter door bloedverlies. Andere vrouwen hebben meer pijn en kunnen last hebben van heftige pijnscheuten en buikkrampen. Het voelt bij 6 weken pijnlijk vanwege het samentrekken van de baarmoeder.

6 weken zwanger bloedverlies

Wees niet meteen ongerust als je wat bloed verliest tijdens de zwangerschap. In de meeste gevallen is er niets aan de hand. Ben je 6 weken zwanger en verlies je veel bloed, zoals tijdens een menstruatie dan is het belangrijk om contact op te nemen met je verloskundige. Dit kan wijzen op een miskraam.

Miskraam 6 weken hoe ziet het eruit

Veel vrouwen vragen zich af hoe een miskraam eruit ziet bij 6 weken. Bij 6 weken is de embryo ongeveer zo groot als een sesamzaadje. Het is daarom niet mogelijk dat je de embryo ziet in week 6. Een miskraam in deze week ziet er uit als een massa van slijm en bloed.

Wat dekt een uitvaartverzekeraar?

Je wilt er niet over nadenken, maar toch is het verstandig om een verzekering voor jezelf en je partner af te sluiten als je zwanger bent. Wanneer je zelf een uitvaartverzekering hebt, is je ongeboren kindje namelijk in veel gevallen direct meeverzekerd. Bij DELA en Ardanta is de uitvaart van een ongeboren kind meteen vanaf dag 1 meeverzekerd. Ook als je dus na 6 weken een miskraam krijgt ben je verzekerd voor de uitvaart. Bij Monuta is er bij een miskraam na 6 weken nog geen dekking, maar pas na 20 weken zwangerschap. Hebben jij en je partner nog geen uitvaartverzekering? Via onze website kun je de beste uitvaartverzekering vinden.

Dekking ongeboren kind bij uitvaartverzekeraars

Uitvaartverzekeraar Dekking
DELA Vanaf het begin van de zwangerschap tot 60 dagen na de geboorte gratis meeverzekerd
Monuta Vanaf 20 weken zwangerschap gratis meeverzekerd tot 18 jaar

Meer informatie

Bronnen:

Voor de informatie op deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01