menu

Miskraam 5 weken

Tijdens een zwangerschap denkt een vrouw regelmatig aan het krijgen van een miskraam. Zeker in de beginfase van de zwangerschap wanneer vrouwen nog erg onzeker zijn en alles nieuw is. Als je in week 5 van je zwangerschap zit is de kans op een miskraam gemiddeld ruim 12%. Maar kun je in week 5 een miskraam al voelen? Wat zijn de symptomen van een miskraam in deze week? Hoe ziet een miskraam er in week 5 uit? Wij beantwoorden in dit artikel al je vragen over het krijgen van een miskraam in week 5.

Inhoudsopgave

Miskraam 5 weken kans

De kans op een miskraam in de vijfde week van je zwangerschap is ongeveer 12%. Na week 6 wordt de kans op een miskraam steeds iets kleiner. De meeste miskramen komen namelijk voor in de weken 3, 4, 5 en 6. Toch hoeven niet alle miskraam symptomen te betekenen dat je een miskraam hebt.

Kans op een miskraam in week 5
ZwangerschapswekenKans op een miskraam
Week 3 t/m 6Ruim 12%
Week 7 t/m 99 tot 10%
Week 10 t/m 127,5 tot 8%
Week 13 t/m 155 tot 8%

Miskraam 5 weken verloop

Het verloop van een miskraam in deze week kan flink verschillen. Wij hebben hieronder het verloop van de meeste miskramen in week 5 voor je op een rij gezet, maar het kan zijn dat een miskraam in deze week in een andere volgorde verloopt.

  1. Meestal begint het met een klein beetje bloedverlies. Dit kan meerdere dagen plaatsvinden.
  2. Wanneer een miskraam in week 5 doorzet dan verloopt het vervolgens vaak met veel helderrood bloed verliezen. Het is daarom belangrijk om maandverband te dragen. De hoeveelheid bloedverlies bij een miskraam in week 5 kan variëren van een lichte menstruatie tot een heftige menstruatie.
  3. In sommige gevallen kan het voorkomen dat er ook stolsels (klonten bloed) vrijkomen, maar in deze week is dat nog niet vaak het geval.
  4. Verder verloopt een miskraam in week 5 van de zwangerschap met lichte pijngolven. Het kan zijn dat de pijn een aantal minuten duurt, maar soms kan dit ook uren duren. Meestal wordt de pijn snel minder zodra er weer bloed in de baarmoeder is gekomen. De oorzaak van de pijn wordt veroorzaakt door het samentrekken van de baarmoeder.

Bespreek het verloop van je miskraam altijd met een verloskundige. Een verloskundige kan je extra uitleg geven over een miskraam in week 5.

Symptomen miskraam 5 weken

De symptomen van een miskraam bij 5 weken is vaak hetzelfde als een miskraam die miskraam na 5 wekenplaatsvindt in een andere week. Hieronder vind je de meest voorkomende symptomen;

  • Huilbuien
  • Bloedverlies (in het begin weinig en later meer)
  • Soms stolsels (bloed klonten)
  • Zwangerschapssymptomen, zoals pijnlijke borsten en misselijkheid nemen af

Hoe voelt een miskraam na 5 weken

Een miskraam bij 5 weken zwangerschap kan pijnlijk zijn. Meestal voelt een miskraam aan als menstruatiepijn. Sommige vrouwen voelen weinig van een miskraam bij 5 weken en komen erachter door bloedverlies. Andere vrouwen hebben meer pijn en kunnen last hebben van heftige pijnscheuten en buikkrampen. Een miskraam voelt bij 5 weken pijnlijk vanwege het samentrekken van de baarmoeder.

5 weken zwanger bloedverlies

Wees niet meteen ongerust als je wat bloed verliest tijdens de zwangerschap. In de meeste gevallen is er niets aan de hand. Ben je 5 weken zwanger en verlies je veel bloed, zoals tijdens een menstruatie dan is het belangrijk om contact op te nemen met je verloskundige. Dit kan wijzen op een miskraam.

Miskraam 5 weken hoe ziet het eruit

Veel vrouwen vragen zich af hoe een miskraam eruit ziet bij 5 weken. Bij 5 weken is de embryo nog erg klein. Soms zelfs nog helemaal niet te zien. Een miskraam bij 5 weken ziet er in de meeste gevallen uit als een hoopje slijm met bloed.

Uitvaartverzekering en miskraam na 5 weken

Het is verstandig om een uitvaartverzekering voor jezelf en je partner af te sluiten als je zwanger bent. Wanneer je zelf een uitvaartverzekering hebt afgesloten is je ongeboren kindje namelijk in veel gevallen direct meeverzekerd. Bij DELA en Ardanta is de uitvaart van een ongeboren kind meteen vanaf dag 1 meeverzekerd. Wanneer je een miskraam na 5 weken krijgt ben je dus verzekerd voor de uitvaart. Bij Yarden en Monuta is er bij een miskraam na 5 weken nog geen dekking, maar pas na 20 weken zwangerschap.Hebben jij en je partner nog geen uitvaartverzekering? Via onze website kun je een uitvaartverzekering afsluiten.

Dekking ongeboren kind bij uitvaartverzekeraars

UitvaartverzekeraarDekking
DELAVanaf het begin van de zwangerschap tot 60 dagen na de geboorte gratis meeverzekerd
MonutaVanaf 20 weken zwangerschap gratis meeverzekerd tot 18 jaar

Bekijk de verschillende uitvaartverzekeraars

Vergelijk DELA
Verzekerd bedrag
€ 9000
Kinderen gratis
Nee
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 9,11 Bekijken
Vergelijk Monuta
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 11,42 Bekijken
Vergelijk Ardanta
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 80 jaar
€ 12,35 Bekijken

De ijkgegevens die wij gebruikt hebben voor de vergelijking zijn de volgende:
Geboortedatum: 01-01-1991
Verzekerd bedrag: € 9000,- (Tenzij niet mogelijk, dan de meest vergelijkbare optie gekozen)

Meer informatie over een miskraam

© Uitvaartverzekering Wijzer 2020
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
KvKnr: 70310629