menu

Miskraam 3 weken

Iedere vrouw die zwanger is denkt weleens aan het krijgen van een miskraam. Als je in week 3 van je zwangerschap zit is de kans op een miskraam gemiddeld ruim 12%. Maar kun je in week 3 een miskraam al voelen?  Hoe ziet een miskraam er in week 3 uit? Wat zijn de symptomen van een miskraam in deze week? Wij beantwoorden in dit artikel al je vragen over het krijgen van een miskraam in week 3.

Inhoudsopgave

Miskraam 3 weken kans

De kans op een miskraam in week 3 van je zwangerschap is ongeveer 12%. In week 4, 5 en 6 blijft de kans op een miskraam 12%. Daarna wordt de kans steeds kleiner. De meeste miskramen komen voor in de weken 3, 4, 5 en 6 van je zwangerschap, maar niet alle miskraam symptomen hoeven direct te betekenen dat je een miskraam hebt.

Kans op een miskraam in week 3
ZwangerschapswekenKans op een miskraam
Week 3 t/m 6Ruim 12%
Week 7 t/m 99 tot 10%
Week 10 t/m 127,5 tot 8%
Week 13 t/m 155 tot 8%

Miskraam 3 weken verloop

Het verloop van een miskraam in week 3 verschilt per persoon. De meeste miskramen in deze zwangerschapsweek verlopen ongeveer als volgt.

  1. Het begint meestal met een klein beetje bloedverlies. Dit kan meerdere dagen duren.
  2. Wanneer een miskraam in week 3 doorzet dan verloopt het vervolgens vaak met iets meer bloed. Het is daarom belangrijk om maandverband te dragen, zodat het bloed opgevangen wordt. De hoeveelheid bloedverlies bij een miskraam in week 3 kan vergeleken worden met een lichte menstruatie.
  3. In sommige gevallen kan het voorkomen dat er ook stolsels (klonten bloed) vrijkomen.
  4. Verder verloopt een miskraam in week 3 van de zwangerschap met pijngolven. Het kan zijn dat de pijn een aantal minuten duurt, maar soms kan dit ook uren duren. Meestal wordt de pijn snel minder zodra er weer bloed in de baarmoeder is gekomen. Het samentrekken van de baarmoeder veroorzaakt deze pijn.
  5. De meeste vrouwen denken dat de miskraam vervolgens over is, maar de dag na de miskraam verloopt vaak ook nog vervelend. Tijdens deze dag verlies je namelijk evenveel bloed als tijdens een menstruatie. De pijn wordt wel langzaam minder.
  6. Wanneer er in week 3 een miskraam heeft plaatsgevonden kan het zijn dat je in de week na de miskraam nog iedere dag wat bloed verliest. Dit bloed zal steeds donkerder bruin worden.

Bespreek het verloop van je miskraam altijd met een verloskundige. Een verloskundige kan je extra uitleg geven over een miskraam in week 3.

Symptomen miskraam 3 wekenmiskraam na 3 weken

De symptomen van een miskraam bij 3 weken verschillen per persoon. Hieronder vind je de meest voorkomende symptomen;

  • Huilbuien
  • Bloedverlies (in het begin weinig en later meer)
  • Soms stolsels (bloed klonten)
  • Zwangerschapssymptomen, zoals pijnlijke borsten en misselijkheid nemen af

Hoe voelt een miskraam na 3 weken

Een miskraam bij 3 weken zwangerschap voel je meestal niet of nauwelijks. Meestal voelt een miskraam in deze week aan als een lichte menstruatiepijn, daarnaast kun je wat pijn ervaren vanwege het samentrekken van de baarmoeder.

3 weken zwanger bloedverlies

Wees niet bang als je wat bloed verliest tijdens de zwangerschap. In de meeste gevallen is er niets aan de hand. Ben je 3 weken zwanger en verlies je veel bloed, dan is het slim om contact op te nemen met een verloskundige. Dit zou namelijk kunnen wijzen op een miskraam.

Miskraam 3 weken hoe ziet het eruit

Vaak vragen vrouwen zich af hoe een miskraam eruit ziet bij 3 weken. Bij 3 weken is een miskraam vaak nog niet te zien. In deze week lijkt het op een zware menstruatie.

Uitvaartverzekering en miskraam na 3 weken

Je wilt er niet over nadenken, maar toch is het verstandig om een uitvaartverzekering voor jezelf en je partner af te sluiten als je zwanger bent. Wanneer je zelf een uitvaartverzekering hebt afgesloten is je ongeboren kindje namelijk in veel gevallen direct meeverzekerd. Bij DELA en Ardanta is de uitvaart van een ongeboren kind meteen vanaf dag 1 meeverzekerd. Wanneer je een miskraam na 3 weken krijgt ben je dus verzekerd voor de uitvaart. Bij Yarden en Monuta is er bij een miskraam na 3 weken nog geen dekking, maar pas na 20 weken zwangerschap. Hebben jij en je partner nog geen uitvaartverzekering? Via onze website kun je een uitvaartverzekering afsluiten.

Dekking ongeboren kind bij uitvaartverzekeraars

UitvaartverzekeraarDekking
YardenDekking vanaf 20 weken zwangerschap tot 21 jaar gratis meeverzekerd
DELAVanaf het begin van de zwangerschap tot 60 dagen na de geboorte gratis meeverzekerd
MonutaVanaf 20 weken zwangerschap gratis meeverzekerd tot 18 jaar
ArdantaVanaf het begin van de zwangerschap gratis meeverzekerd tot 18 jaar

Bekijk de verschillende uitvaartverzekeraars

Vergelijk DELA
Verzekerd bedrag
€ 9000
Kinderen gratis
Nee
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 9,11 Bekijken
Vergelijk Yarden
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-
Kinderen gratis
Tot 21 jaar
Premielooptijd
Tot 85 jaar
€ 10,08 Bekijken
Vergelijk Monuta
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 11,42 Bekijken

De ijkgegevens die wij gebruikt hebben voor de vergelijking zijn de volgende:
Geboortedatum: 01-01-1991
Verzekerd bedrag: € 9000,- (Tenzij niet mogelijk, dan de meest vergelijkbare optie gekozen)

Laatste gecontroleerd: 14 september 2020

Meer informatie over een miskraam

© Uitvaartverzekering Wijzer 2020
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
KvKnr: 70310629